از توسعه فرهنگ کتابخوانی تا جهش تولید و رونق اقتصادی

طی بازدید از فعالیت های فرهنگی و اقتصادی اهالی مسجد صاحب الزمان (عج) و کانون شهدای روستای «زوارم» از توابع شیروان، ایده های کتابخوانی و موارد سازنده در جهت رونق فرهنگ تولید و اقتصاد مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد خراسان شمالی در بازدید از فعالیت های کانون شهدای زوارم و نیز فعالان فرهنگی روستا که با جلسه هماهنگی و طرح ایده ویژه جشنواره دوستدار کتاب و حضور در بخش استمرار این جشنواره ملی در سال 99 همراه بود، تعامل و مشارکت با نهادهای مختلف را در اجرای طرح های فرهنگی بسیار مهم خواند و مورد توجه قرار  داد.

 

«هاشم شیرازیان» همچنین به قابلیت های اقتصادی این روستا و ایجاد اشتغال و تلاش برای رونق تولید ملی با کاشت و برداشت صیفی جات و صدور به استان های دیگر را نیز موضوع مهمی دانست و گفت: می توان با کمک از مسئولان ذیربط و با رونق فرهنگ کتابخوانی در کنار رونق اقتصادی باب جدیدی در آبادانی این روستا با محوریت مسجد و اهالی مسجد باز کرد.

 

وی اطلاع رسانی و برگزاری مسابقات فرهنگی از جمله مسابقات کتابخوانی و اهداء کتاب به نوجوانان و جوانان  و تقدیر از منتخبین و فعالان کتابخوانی در روستا را پیشنهاد داد.

 

 

 

 

«عباس قدرتی»، یکی از مجریان طرح های ارائه شده به جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب ایران در سال 98 و نیز برگزیده این جشنواره، به قابلیت های این روستا در زمینه های مختلف فرهنگی از جمله کتابخوانی اشاره کرد و گفت: طراحی و المان کتاب و نامگذاری میدان کتاب در روستا، کتابخانه عمومی فعال، راه اندازی اقامتگاه بوم گردی و نیز قابلیت توریستی این منطقه  و وجود نسخ خطی ارزشمند از جمله مزایای فرهنگی این روستا است.

 

وی افزود:  با توجه به مشکلات متعددی که وجود دارد تلاش کردیم تا با فرهنگ سازی در حوزه ارتقاء تولید ملی در رونق اقتصادی مردم روستا نیز اقدام شود که انتظار می رود از تلاش مردم  در تولید صیفی جات از جمله خیار و راه اندازی کارگاه تولید ترشیجات و خیار شور در کنار اقدامات فرهنگی  حمایت شود.

 

پس از این جلسه و به همراه فعالان مسجدی حاضر  از جالیز وسیع خیار و اقدامات صورت گرفته و محصولات تولید شده و نیز کارگاه تولید محصول خیار شور نیز بازدید شد که  بر اساس اعلام کشاورزان حاضر،  23 کارگاه تولید خیارشور در این روستا فعال بوده و زمینی به مساحت 150 هکتار هر ساله به زیر کشت می رود و 60 در صد مردم روستا به این امر اشتغال دارند.

 

 

 

 

همچنین «حمزه تیموری»، مسئول یکی از مهم ترین کارگاه های تولید خیارشور و از فعالان و تاثیرگذاران این روستا  نیز گفت: این کارگاه 35 سال است که راه اندازی شده  و  سالانه حدود 35 هزار دبه 8 کیلویی خیار شور تولید و به شهرستانهای شاهرود، کرج، گرگان، گناباد، مشهد و تربت حیدریه ارسال می شود.

 

وی با عنوان اینکه روزانه 8 کارگر به طور مستقیم در امر تولید این محصول  دخیل هستند، گفت: کار اصلی از زمان برداشت خیار ها حدود بیستم تیرماه آغاز می شود و تا اول آبان ماه ادامه خواهد داشت.

 

تیموری با عنوان اینکه این کارگاه دارای مجوز و کد بهداشتی است اما به طور محدود می تواند فعالیت کند، در خصوص علت آن افزود: به دلیل اینکه کارگاه های این روستا به صورت سوله ای است و هیچ کدام مجوز کارخانه ندارد، استان های دیگر این محصول را از ما می خرند و با  نام تجاری  خود حتی به کشورهای همسایه صادر می کنند.

 

 

 

 

وی به همت مردم این روستا و فعالان فرهنگی آن اشاره کرد و گفت: لازم است مجوزی به فعالیت های اقتصادی و تولیدی  در این خصوص اختصاص یابد که بتوانیم به طور مستقیم محصول تولیدی را به کشورهای همسایه صادر کنیم و شاهد رونق اقتصادی در این منطقه باشیم.

 

گفتنی است؛ اهالی مسجد صاحب الزمان (عج) و فعالان کانون شهدای روستای زوارم با همتی بی نظیر با همیاری و مشارکت دهیاری و شورای اسلامی روستا توانستند  سال 98 در جشنواره ملی روستاهای دوستدار کتاب ایران به عنوان یکی از روستاهای برگزیده کتاب و کتابخوانی نام خود را ثبت کنند و در میان هزار و 419 روستا بدرخشند و تندیس و لوح افتخار این جشنواره را به روستای خود ببرند.

 

 

 

کد خبر 960920

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha