به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، هواپیمای ترابری بومی تا پایان سال رونمایی میشود، حفظ اعتبار شورای امنیت در گرو رد درخواست نامشروع عضو متمرد، گزارش ظریف از تلاشها علیه اقدام آمریکا در استفاده از «مکانیسم ماشه» از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در جمعه ۳۱ مرداد ماه است.
حفظ اعتبار شورای امنیت در گرو رد درخواست نامشروع عضو متمرد است
عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان در توییتر نوشت: «به کارگیری مکانیزم ماشه در شرایط حاضر توسط آمریکا یعنی نقض قطعنامه ۲۲۳۱ و عدم اجرای قطعنامه های شورای امنیت توسط یک عضو دائم، یعنی از بین رفتن مشروعیت شورای امنیت و سازمان ملل متحد!
حفظ اعتبار این شورا و همکاری های بین المللی در گرو رد درخواست نامشروع عضو متمرد است!»
همزمان با اعلام رسمی آمریکا به شورای امنیت سازمان ملل مبنی بر تصمیم این کشور برای فعالسازی «مکانیسم ماشه» به منظور «بازگشت خودکار» تحریمهای سازمان ملل علیه ایران، محمدجواد ظریف، با انتشار پستی در صفحه اینستاگرام خود، گزارشی در مورد تلاشهای انجام شده از سوی وزارت امور خارجه ایران برای مقابله با اقدام آمریکا در استفاده از مکانیسم ماشه را ارائه کرد.
متن کامل گزارش وزیر امور خارجه خطاب به مردم ایران به شرح زیر است:
«مدتی است که میخواستم مانند همیشه راحت و بیتکلف از شرایط جهان برای شما عزیزان بنویسم که به خاطر مشغله کاری این افتخار نصیبم نشد. در هفت سال خدمت در وزارت امور خارجه، تمامی تلاش همکارانم و بنده بر ترویج و تثبیت چهرهی مقتدر و منطقی ایران در عرصه بینالملل بود.
در ماههای اخیر، ترامپ و وزیر خارجهاش به تلاشهای نافرجام خود برای فشار به ایران و نابودی برجام افزودهاند. در هفتهی گذشته، تمام دنیا نظارهگر شکست تحقیرآمیز یکجانبهگرایی بود و اینکه چگونه آمریکا حتی توانایی همراه کردن متحدان اروپایی خود در شورای امنیت علیه ایران را ندارد و در برابر ساختار حقوقی برجام ضعیف است.
ترامپ که زمانی با افتخار خروج خود از برجام را اعلام میکرد و توافق با ایران را ناچیز میشمرد، امروز به این نتیجه رسیده است که «با زبان زور نمیتوان با ایران صحبت کرد.» امروز بیهوده تلاش میکند که با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، به مقابله با همان قطعنامه و حتی تمامیت شورای امنیت برود؛ خود را سراسیمه «مشارکت کننده» در برجام معرفی میکند که بتواند بدون کمترین حقی از سازوکار پیچیده و زمانبر بازگرداندن قطعنامههای لغو شده علیه ایران - آن هم از مسیر میانبر - سوءاستفاده کند؛ اما این بار هم در برابر توان دیپلماسی قدرتمندِ متکی به مردم دلاور ایران کم میآورد.
هواپیمای ترابری بومی تا پایان سال رونمایی میشود
امیر سرتیپ دوم افشین خواجه فرد مدیرعامل سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع در گفتوگو با شبکه خبر در تشریح فرآیند ساخت موتور و نقش آن در پیشرفتهای صنعتی، اظهار کرد: در سال ۹۵ نمونه اولیه موتور اوج پس از انجام تستهای اطمینان بخش تولید شد و پس از آن نمونه معیار تولید ساخته شد و بعد از آن با توجه به فرآیندهایی که طی شده بود، خط تولید امروز افتتاح شد. صنعت هوایی در کشور ما صنعت بزرگی است و ما مجبور بودیم با شرایطی که داریم به عرصه ساخت موتور ورود پیدا کنیم و به این سمت حرکت کردیم که در این عرصه گام برداریم.
وی افزود: این موتور را ما به ویژه در جنگنده کوثر استفاده کردهایم؛ در پروژه یاسین هم این موتور را کاندید کردهایم تا از آن استفاده کنیم. این موتور پاسخگوی هواپیماهایی تا وزن ۱۰ تن خواهد بود.
امیر سرتیپ خواجه فرد ادامه داد: کشورهایی هستند که هواپیما میسازند، اما موتور را از دیگر کشورها تهیه میکنند؛ ما به دلیل اینکه تحت تحریمهای ظالمانه هستیم، خودمان ورود پیدا کردیم که باعث خوشحالی است. بومیسازی این موتور به معنای این است که ما توانستهایم بسیاری از زیرسامانهها و قطعات کوچکتر را بومی کنیم.
مدیرعامل سازمان صنایع هوایی وزرات دفاع با بیان اینکه ما امروز در صنعت دفاعی دارای خوداتکایی و دانش فنی هستیم، عنوان کرد: ما در موتورهای مینیجت توفیقات زیادی داشتیم که در موشکهای کروز ما استفاده شده است. در رابطه با موتورهای سنگینتر هم حتما در حال انجام کار هستیم چراکه هر هواپیمایی با تناژ مختلف نیازمند موتورهای مختلفی است که در این حوزه هم نقشه راه داریم.
وی خاطرنشان کرد: تبدیل سیستمهای کنترلی از مکانیکی به الکترومکانیکی هزینهها را کاهش میدهد و تعمیر و نگهداری را هم راحتتر خواهد کرد که این کار در موتور اوج انجام شده است. ما پیشنهاداتی برای صادرات این موتور داریم و حتما به آن فکر میکنیم. ظرفیت تولید این موتور به نیاز مرتبط است؛ ما بیش از ۱۴۳ شرکت دانشبنیان و دستگاههای مختلف در قطعهرسانی به ما حضور دارند، اگر نیاز بیشتر باشد ما شبکهای که وجود دارد را گستردهتر خواهیم کرد. الان در برنامه داریم که همان ۶ موتور را تا پایان سال تحویل دهیم.
بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در هفته دولت به ثمر مینشیند
در آستانه هفته دولت، رحمانی فضلی با اشاره به نظارت وزارت کشور از طریق استانداریها بر طرحها و پروژههای استانهای مختلف کشور گفت: تعداد کل پروژههای قابل افتتاح و بهرهبرداری در هفته دولت امسال با احتساب پروژههای ملی، استانی، شهرداریها، دهیاریها، بخش خصوصی و خیرین در حوزههای مختلف بیش از هجده هزار پروژه (۱۸۳۹۷) است که مجموع اعتبار کل آن حدود پنجاه هزار میلیارد تومان میباشد.
وزیر کشور افزود: علاوه بر طرحهای پرشماری که افتتاح میشود، هفته دولت امسال، ۱۷۲۲ پروژه جدید نیز کلنگ زنی میشود که کل اعتبار پیش بینی شده برای آن حدود هجده هزار میلیارد تومان است.
وی با اشاره به حضور مؤثر بخش خصوصی در سرمایه گذاری و اجرای طرحهایی مختلف خاطر نشان کرد: سهم پروژههای بخش خصوصی کشور به مقدار ۴۵ درصد از کل اعتبارات به ثمر نشسته در هفته دولت امسال، بیشترین و پروژههای خیرین با یک درصد از کل این اعتبارات، کمترین سهم را به خود اختصاص داده است. همچنین پروژههای ملی با ۲۵درصد، دارای رتبه دوم، پروژههای استانی با ۱۷ درصد رتبه سوم و پس از آن به ترتیب پروژههای شهرداریها با ۱۰ درصد و پروژههای دهیاریها با ۲ درصد از کل اعتبارات به ثمر نشسته، رتبههای چهارم و پنجم را دارا میباشد.
عدم حمایت از اقدام آمریکا درباره مکانیسم ماشه
سه کشور اروپایی عضو برجام با صدور بیانیه ای اعلام کردند که از اقدام آمریکا برای به کارگیری مکانیسم ماشه علیه ایران حمایت نمی کنند. ر این بیانیه که یک نسخه آن در تارنمای وزارت امور خارجه انگلیس منتشر شد آمده است: ایالات متحده آمریکا در تاریخ ۲۰ اوت (۳۰ مرداد) در نامهای به شورای امنیت سازمان ملل متحد خواستار فعال شدن مکانیسم ماشه شد که بر اساس آن یکی از مشارکتکنندگان برجام می تواند خواستار بازگرداندن تحریمهای چندجانبه ای شود که در سال ۲۰۱۵ وفق قطعنامه ۲۲۳۱ برداشته شد.
این بیانیه با اشاره به اینکه «فرانسه، آلمان و پادشاهی متحده (انگلیس) توقف مشارکت آمریکا از برجام را در تاریخ ۸ «می» ۲۰۱۸ مد نظر قرار دادند» میافزاید: موضع ما درباره اثربخشی درخواست آمریکا وفق قطعنامه ۲۲۳۱ به طور واضح به ریاست و اعضای شورای امنیت اعلام شده و ما نمیتوانیم از این اقدام (آمریکا) که با تلاشهای کنونی ما در خصوص حفظ برجام ناسازگار است حمایت کنیم.
بیانیه یادشده میافزاید: تروئیکای اروپایی به حفظ به حفظ فرآیندها و سازوکارهای که اساس چندجانبهگرایی است پایبند هستند. بنابراین ما از تمام اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد میخواهیم تا از هر اقدامی که باعث تعمیق اختلافات در شورا میشود و یا پیامدهای منفی جدی در پی دارد پرهیز کنند.
سه کشور اروپایی عضو برجام در این بیانیه تصریح کردند که به رغم چالشهای قابل توجهی که خروج آمریکا از برجام بهوجود آورده همچنان به این توافق پایبند هستند. « ما بر این باور هستیم که عدم پایبندی سیستماتیک ایران به به برجام را باید از طریق گفت وگو با مشارکت کنندگان این توافق، شامل برگزاری کمیسیون مشترک برجام و سازوکار حل اختلاف این توافق مورد توجه قرار دهیم.»/
نظر شما