به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یاسوج، حجت الاسلام «ابراهیم چراغی» ظهر امروز (31 مرداد ماه) در خطبه های نماز جمعه این هفته شهر پاتاوه ضمن توصیه خود و نمازگزاران به رعایت تقوای الهی و پرهیز از محرمات، با تفسیر آیات 22 و 23 سوره احزاب، اظهار کرد: اگر بخواهیم هدف قیام امام حسین (ع) را بیان کنیم، باید این طور بگوییم که هدف آن بزرگوار نه شهادت بود و نه حکومت، بلکه هدف حرکت و قیام به سوی مقاومت در برابر ظلم و ظلم ستیزی بود.
امام جمعه پاتاوه گفت: از این دو آیه استنباط می شود که خدا وظیفه مومنین و مسلمانان را مشخص کرده و کلمه (ما عاهدو الله علیه) در وقتی است که «وعدنا الله و رسوله» آمده است؛ یعنی خدا و پیامبر اتفاقات را برای انسان ها پیش بینی کرده اند و وعده تحقق آن را به آنها داده اند.
وی ادامه داد: در این آیات از مسلمانان و مومنان عهد و پیمان گرفته شده که بر سر این پیمان خود بمانند و در برابر این اتفاق ها باید مقاومت کنند، ظلم ستیز باشند و تنها با مقاومت و جهاد پیروز شوند.
چراغی یادآور شد: امام حسین (علیه السلام) در کربلا به این آیه اشاره می کنند و هدف قیام را به عالم می رسانند که «من مقاومت کردم، با یزید بعت نکردم و زیر بار ظلم، ستم و دستورات یزید نرفتم و در راه مدینه به مکه و از مکه به کربلا برای کمک به مردم مظلوم ساکن کوفه به روشنگری پرداختم و به درخواست اینان حرکت کردم، ولی سرنوشت این است که در میدان جهاد با لشکر یزیدی به جهاد با آنان بپردازم».
امام جمعه پاتاوه تصریح کرد: نتیجه و سرنوشت استقامت و قیام امام حسین (علیه السلام) منجر به شهادت شد و همین راه قیام عاشورا را ملت ایران از سال 1341 آغاز و تاکنون ادامه دارد.
وی با تسلیت ایام سوگواری و حزن و انده اهل بیت علیهم السلام به ویژگی های مجلس عزای امام حسین (علیه السلام) اشاره کرد و گفت: طبق احادیث و روایات متعدد مجالس ابا عبدالله (علیه السلام) مجالس محبوب خدا، رسول او و ائمه علیهم السلام است.
چراغی با بیان اینکه این مجالس باید دارای سه ویژگی باشد، گفت: این مجالس باید نسبت به آل الله محبت افزا باشد، مردم را با جریان کربلا و حوادث آن آشناتر کند و ایمان و معرفت مردم را افزایش دهد.
نظر شما