مسجدی که پاتوق نسل‌های مختلف مناجات‌خوانی است/ پیشتازی در مقابله با کرونا با راه‌اندازی قرارگاه سلامت

مسجد الشهدا در کنار همه برنامه‌های فرهنگی، هنری و اجتماعی‌اش با جلسات مناجات‌خوانی شهرت یافته، جلساتی که از نسل سماواتی‌ها تا پویان‌فرها را شامل می‌شود. این مسجد همچنین با راه‌اندازی قرارگاه سلامت در خط مقدم همراهی با پزشکان و پرستارا قرار گرفته است.

خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانون ‌های مساجد: مسجد الشهدا (واقع در تهران، بزرگراه شهید آیت الله محلاتی، بعد از پل آهنگ و نرسیده به ورزشگاه سعیدی) جزو پایگاه های اصلی و پاتوق نسل جوان در منطقه 14 شهر تهران است که به دلیل کثرت شهدایی که تقدیم اسلام در دوره دفاع مقدس کرد، شهدا نام گرفت. وارد حیاط مسجد شهدا که می شوید نام و تصویر شهیدان این خانه خدا را دور تا دور آن مشاهده می کنید. ساخت این مسجد در اوایل انقلاب آغاز شد و طی چهار سال به طور کامل تکمیل شد.

 

مسجد الشهدا که نامش با شهدا عجین شده هر سال یکی دو بار میزبان مراسم تشییع شهدای انقلاب اسلامی است، ضمنا پیکر سه تن از شهدای گمنام در حیاط این مسجد خانه خدا به خاک سپرده شده که در واقع موجب شکل گیری مقبره الشهدا در مسجد الشهداء شده است.

 

 

 

 

از همان روزهای نخست فعالیت مسجد الشهدا برنامه های مذهبی به صورت منظم و کامل در آن برگزار می شد اما آنچه نام این مسجد را سر زبان ها انداخت، برنامه مناجات خوانی آن بود. این مراسم به همت «ماشاءالله عابدی» از ذاکران اهل بیت (ع) در مسجد شهدا آغاز شد و توسط منصور نورایی از ستایشگران اهل بیت (ع) ادامه یافت و توسط مهدی سماواتی به اوج رسید.

 

 

 

 

مناجاتخوانی مداحان نا آشنا در مسجد الشهدا

مناجات خوانی و ادعیه خوانی در مناسبت های مختلف و ایام مختلف هفته در مسجد الشهدا برگزار می شد اما مراسم دعای کمیل در شب های جمعه و همچنین در شب های ماه رمضان به صورت مفصل تر و با برنامه ریزی دقیق در این خانه خدا برگزار می شود. این موضوع آنقدر با استقبال مردم روبرو شد که یکی از نتایج آن ضبط برنامه های ادعیه خوانی و مناجات خوانی این خانه خدا در ماه های شعبان و رمضان و شب های جمعه، و پخش در شبکه های مختلف صدا و سیما است. برادران سماواتی -مهدی و مصطفی- و ماشاءالله عابدی پای ثابت مداحی و مناجات خوانی در این مسجد هستند.

 

امسال که ماه رمضان با دوره شیوع ویروس کرونا همزمان شد نیز برنامه مناجات خوانی مسجد الشهدا تعطیل نشد اما صورت مجازی به خود گرفت. البته مراسم شب های قدر این خانه خدا همچون سال های گذشته با رونقی وصف ناشدنی برگزار شد به طوری که تمام شبستان، حیاط و محوطه بیرونی این مسجد مملو از جمعیت می شد. اکنون که ماه محرم از راه رسیده است نیز مراسم سوگواری شهادت حضرت سیدالشهدا (ع) به صورت مستمر و با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی در این خانه خدا برگزار می شود. جالب است بدانیم ایجاد فاصله های اجتماعی از طریق نوارهای سفید رنگ ابتدا در این مسجد پا گرفت و سپس در سایر مساجد کشور رواج یافت.

 

تعامل سازنده با دفتر نمایندگی آیتالله العظمی مکارم شیرازی

 

یکی از نکات مهم و جالب درباره فعالیت های مسجد الشهدا ارتباط آن با دفتر نمایندگی آیت الله العظمی مکارم شیرازی است زیرا حجت الاسلام والمسلمین سید محمد باقر بنی سعید لنگرودی، از تحصیل کردگان حوزه علمیه قم و شاگرد امام خمینی (ره) و آیات عظام سیدمحمدرضا گلپایگانی و هاشم آملی لاریجانی، ضمن اینکه امام جماعت این خانه خدا است، مسئول این دفتر نیز است. این اشتراک موجب شده که بسیاری از جلسات آموزشی دفتر این مرجع تقلید در مسجد الشهدا برگزار شود و این مسجد در مناسبت های مذهبی از وجود کارشناسان این دفتر استفاده می کند.

 

همین تعامل باعث شد مراسم توسعه مسجدالشهدا در سال 1393 به همت دفتر آیت الله العظمی مکارم شیرازی و با حضور این مرجع تقلید برگزار شد و شاید به برکت همین موضوع باشد که توسعه این خانه خدا در کمتر از سه سال به سامان رسید و کتابخانه تخصصی، باشگاه ورزشی و حسینیه این مسجد تکمیل شد.

 

 

 

 

برقرارترین مسجد در بزرگراه شهید محلاتی

مسجد الشهدا را می توان به دو بخش خارجی و داخلی نیز تقسیم کرد به طوری که کتابخانه، حسینیه، باشگاه ورزشی و نمایشگاه دائمی کتاب در محوطه بیرونی این مسجد واقع شده اند و دفتر امام جماعت، پایگاه مقاومت بسیج، صندوق قرض الحسنه و مجموعه خیریه این مسجد در حیاط آن واقع شده اند. کثرت این واحدها و بخش ها مسجد شهدا را در عمل و نه صرفا در سخن به برقرارترین مسجد در منطقه 14 شهر تهران تبدیل کرده است  به طوری که از ۱۰ صبح تا ۱۰ شب میزبان گروه های مختلف مردم است. امام جماعت این مسجد نیز همه روزه یک ساعت قبل از اذان های ظهر و مغرب و یک ساعت پس از اقامه نمازهای عصر و عشاء پاسخگوی سوالات شرعی و مراجعات مردمی است.

 

از مسجدی به این حجم از فعالیت های مختلف انتظار می رود در بحران ها و حوادث مختلف در خدمت نیازمندان و آسیب دیدگان باشد و این کار در دوره شیوع ویروس کرونا به اوج خود رسید. مسجدالشهدا در اسفندماه 1398 قرارگاه جهادی ویژه سلامت را به نام «بدر» را راه اندازی کرد که پایگاه مقاومت بسیج این خانه خدا مدیریت آن را بر عهده دارد.

 

قرارگاه بدر چند هدف را دنبال می کند؛ ضد عفونی کردن فضای مسجد و محوطه بیرونی آن و بخشی از امکان عمومی و محلات محلات مینا و عارف جنوبی. آماده سازی فضای این خانه خدا برای استقبال از نمازگزاران در مناسبت های مختلف. به گزارش خبرنگار شبستان میزان بالای استقبال مردم از مراسم عزاداری محرم در این مسجد نشان دهنده موفقیت قرارگاه سلامت بدر در انجام ماموریت های خود است.

 

 

 

 

باشگاه ورزشی برای جذب و تربیت مسجدی نسل جوان

 

یکی دیگر از دلایل مسجد برقرار بودن مسجدالشهدا فعالیت باشگاه ورزشی آن در رشته های تکواندو، ایروبیک، دفاع شخصی، کونگ فو، ژیمناستیک و یوگا است. این باشگاه از وجود استادان ممتاز کشوری در این رشته ها استفاده می کند ضمن اینکه شهریه دریافتی آن بسیار کم است. در واقع هیئت امنای مسجد الشهدا به منظور جذب بیشتر نسل جوان به این خانه خدا، بخشی از هزینه های این باشگاه را پرداخت می کنند.

 

مسجد الشهدا همچنین با راه اندازی نمایشگاه دائمی کتاب همه روزه از 10 صبح تا 10 شب کتاب های مفید در حوزه های دینی، فرهنگی، اعتقادی و علمی را با تخفیف 20 تا 40 درصدی برای عموم مردم و تخفیف 40 تا 60 درصدی برای دانش آموزان و دانش جویان به فروش می رساند. این نمایشگاه درست مقابل در ورودی این خانه خدا برپا شده است.

 

سخن آخر اینکه مسجد الشهدا نمونه از مساجد موفق در پیوند میان کهنسالان و میانسالان با نوجوانان و جوانان است موضوعی که از سویی در استمرار مراسم مناجات خوانی از نسل عابدی ها تا نسل سماواتی ها و پویان فرها مشاهده می شود و از سوی دیگر در باز بودن در این خانه در طی روز به روی مردم به همت پایگاه بسیج، باشگاه ورزشی، کتاب داران و هیئت امنای این خانه خدا محسوس است.

 

کد خبر 963554

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha