به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، بررسی پیشنهاد اصلاح شرایط انعقاد موافقتنامه های بین المللی فرهنگی در دولت،تشکیل گروه دوستی پارلمانی ایران و برزیل،ابلاغ مصوبه تغییر سرمایه گذار در قرارداد پروژه راه آهن شلمچه بصره،صهیونیستها به دنبال تجزیه منطقه از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در دوشنبه ۱۷ شهریور ماه است.
بررسی پیشنهاد اصلاح شرایط انعقاد موافقتنامه های بین المللی فرهنگی در دولت
سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در سال ۱۳۷۴ به منظور ایجاد تمرکز در مدیریت و برخورداری از سیاست گذاری واحد و هماهنگی در فعالیت های فرهنگی، تبلیغی خارج از کشور و نیز استفاده بهینه از امکانات مادی و معنوی موجود تشکیل گردید.
این سازمان، مطابق اساسنامه دارای شخصیت حقوقی مستقل، رسما وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و بر اساس رهنمودهای مقام معظم رهبری و تصمیمات شورای عالی سازمان با رعایت سیاست خارجی نظام فعالیت می کند.
یکی از وظایف سازمان ایجاد زمینه و هماهنگی برای عقد موافقت نامه و قراردادهای لازم به منظور مبادلات فرهنگی، علمی، آموزشی، هنری، سینمایی، جهانگردی، خبری، مطبوعاتی، ورزشی و امدادی می باشد و این سازمان در این خصوص تاکنون نزدیک به (۶۰۰) سند اعم از موافقت نامه، برنامه مبادلات و تفاهم نامه های اجرایی با کشورهای مختلف امضاء نموده است.
در شرایط کنونی که حوزه فرهنگ نقش بسیار مؤثری می تواند در عرصه بین المللی ایفا نماید وظیفه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی درحوزه دیپلماسی فرهنگی سنگین تر از پیش شده است؛ بنابراین برای نیل به اهداف فرهنگی نظام در سطح بین الملل هماهنگی بیشتر دستگاه های فرهنگی و اجرایی و حتی مراکز فرهنگی غیر دولتی با سازمان یاد شده ضروری می باشد. هدایت، نظارت و پشتیبانی فعالیت های فرهنگی بخش غیر دولتی در خارج از کشور نیز در زمره وظایف سازمان مذکور قرار دارد.
گروه دوستی پارلمانی ایران و برزیل تشکیل شد
«حسین قریبی» طی پیامی به مناسبت هفتم سپتامبر، یکصد و نود و هشتمین سالگرد استقلال برزیل، ضمن تبریک این روز به مردم و دولت این کشور، از تجدید فعالیت رسمی گروه دوستی پارلمانی تهران و برازیلیا در پارلمان برزیل خبر داد.
بعد از حدود دو سال رکود و عدم فعالیت گروه دوستی از زمان انتخابات پارلمانی سال ۲۰۱۸، گروه جدید متشکل از ۹۳ سناتور و نماینده از احزاب و جناحهای مختلف سیاسی و با ترکیب هیات رئیسه جدید کار خود را آغاز کرد.
در هیات رییسه گروه دوستی دو کشور، سه نفر سناتور و پنج نماینده مجلس برزیل حضور دارند که در جهت تسهیل روابط بین پارلمانی دو کشور و به منظور ارتقای سطح مناسبات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی ایران و برزیل فعالیت میکنند.
کنگره برزیل متشکل از دو مجلس سنا و نمایندگان، حوزههای انتخابیه در ۲۷ ایالت برزیل را نمایندگی میکنند و همواره جایگاه مهمی در توسعه و ارتقای روابط دو کشور داشته است.
روابط دوجانبه ایران و برزیل به ویژه در دوران پساکرونایی و تلاشهای دستهجمعی ملتها برای رفع آسیبهای اقتصادی و ایجاد امنیت فراگیر در قالب چندجانبهگرایی واجد اهمیت ویژهای است.
ابلاغ مصوبه تغییر سرمایه گذار در قرارداد پروژه راه آهن شلمچه - بصره
هیات وزیران در جلسه مورخ ۱۲ شهریور ۱۳۹۹، پیشنهاد تغییر سرمایه گذار برای قرارداد مشارکت در اجرای پروژه راه آهن شلمچه - بصره را با هدف تسریع در آغاز عملیات اجرایی فرآیند تامین مالی پروژه به تصویب رساند. به موجب مصوبه فوق، شرکت ارزش آفرینان فدک به عنوان سرمایه گذار و تأمین کننده مالی صد درصدی اجرای پروژه مذکور تعیین شد.
حسین امیرعبداللهیان، دستیار ویژه رییس مجلس در امور بین الملل، در گفتگویی تفصیلی با شبکه العالم به آخرین تحولات منطقه به ویژه پرونده سازش اسراییل و امارات و آینده پروژه عادی سازی روابط دیگر کشورهای عربی با رژیم منحوس صهیونیستی پرداخت. گفت وگوی تفصیلی امیرعبداللهیان با شبکه العالم به شرح ذیل است:
اساسا در زمینه سیاست خارجی چقدر می شود امارات را مستقل تصور کرد؟ زیرا بسیاری معتقدند امارات در سیاست خارجی تابعی از سیاست خارجی آمریکا است.
بنده با توجه به اقتضای شغلی با مقامات امارات گفتگوهای زیادی داشتم، متاسفانه اماراتی ها تقریبا کمتر از ۸ سال پیش دچار یک برداشت نادرستی شدند و تصور می کنند در بین ۶ کشور حوزه خلیج فارس از همه کشورها بالاتر هستند. همچنین در نظر دارند که حتی از سعودی ها هم وضعیت برتری دارند.
من زمانی از یک مقام عالی رتبه اماراتی پرسیدم شما با چه انگیزه ای وارد جنگ با یمن شدید و آیا این رفتارتان نسبت به یمن یک کشور عربی با تاریخ قوی و عمیق درست بوده که در آن گفتگوی خصوصی آن مقام اماراتی به من گفت که ما از اسب زین کرده عربستان در یمن استفاده خواهیم کرد اما در نهایت معتقدیم برنده جنگ یمن امارات خواهد بود نه عربستان سعودی که به وی گفتم برنده جنگ یمن مردم ستمدیده این کشور هستند، از همین رو بنده فکر می کنم این برج های چند ده طبقه شیشه ای ابوظبی و دبی مقداری مقامات ابوظبی را دچار توهم کرده است. این توهم باعث شد که اماراتی ها وارد جنگ یمن و توافق با صهیونیست ها شوند.
واقعیت تلخ توافق امارات با رژیم صهیونیستی که کشور ما دوست ندارد آن را ببیند این است که امارات زیر چکمه های آمریکایی ها قرار گرفته است و بخشی از آنچه که پیش آمده و ما شاهدش هستیم نشان می دهد که برخی از این اتفاقات تلخی که افتاد تصمیم مستقل حاکمیت در امارات نبود و این فشارهای آمریکایی و صهیونیستی باعث شد آن ها زیر بار چنین ذلتی بروند و این خیانت را علیه ملت و آرمان فلسطین کنند.
توجه مجلس یازدهم به وظیفه مغفول «نظارت» قابل تقدیر است
هادی طحان نظیف، عضو شورای نگهبان در توییتر نوشت: "قانون اساسی برای مجلس دو شان تقنین و نظارت را در نظر گرفته است. در ادوار مختلف، نمایندگان بیشتر بر تقنین تمرکز داشته اند و امروز با قوانینی بعضا معطل، ناکارآمد، متعارض و متزاحم مواجهیم. قانونگذاری کارآمد گاهی از مسیر نظارت می گذرد. توجه مجلس یازدهم به وظیفه مغفول نظارت قابل تقدیر است."/
نظر شما