به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، عبدالله بیچرانلو، مدیر گروه تلویزیون و رسانه پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، امروز چهارشنبه(14دی) در نشست تخصصی تکنولوژی تبلیغ با موضوع محتوای شبکه های ماهواره ای فارسی زبان و نقش روشنگری مبلغان، با بیان اینکه زبا مشترکی بین حوزه علمیه و دانشگاه و مسئولان وجود ندارد، ابراز داشت: ماهواره تاثیر زیادی در فضای فرهنگی کشور دارد، اما زبان مشترکی بین رصدگران وجود ندارد.
وی با اشاره به ساخت مستند روزی روزگاری ایران در شبکه 4 انگلیس اظهار داشت: در این مستند کاروانی از ایران برای زیارت به کربلا می روند که مبنای تفکر ایرانی ها را نشان می دهد و با تشریح واقعه عاشورا وضعیت ایران و انرژی هسته ای ما را به تصویر کشیده است.
مدیر گروه تلویزیون و رسانه پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، ادامه داد: این مستند نتیجه می گیرد که ایران یک ایران هسته ای است و ایرانی ها یک انسان های دیوانه ای هستند که از مرگ نمی ترسند.
بیچرانلو، ادامه داد: نگاه آینده نگرانه ای نیز نسبت به ایران و ایرانی ها در این مستند به چشم می خورد، ماحصل این نوع نگاه این است که غربی ها سراغ گزینه جنگ نروند.
این پژوهشگر و محقق، با اشاره به اینکه غربی ها جنگ نرم را پیش گرفته اند، تصریح کرد: در فضای ماهواره و رسانه های دیجیتال یک هجمه گسترده ای علیه ایران شکل گرفت.
وی تاکید کرد: در سالهای اخیر شبکه های ماهواره ای پی ام سی، پی ام سی فامیلی، من و تو، جیم کلاسیک، فارسی وان، بی بی سی فارسی و ... راه افتاد که درآمد ویژه ای هم ندارند.
مدیر گروه تلویزیون و رسانه پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، با بیان اینکه ما در مصرف رسانه ماهواره در وضعیت نگران کننده ای هستیم، ابراز داشت: طبق آمار یک سال گذشته حدود 55 درصد مردم تهران دیش و گیرنده ماهواره دارند که از این 55 درصد 5 درصد شاید نگاه نمی کنند اما نزدیک به 45 درصد بیننده هستند.
این استاد دانشگاه، پژوهشگر و محقق، در ادامه با تاکید بر اینکه در سه دهه وضع رفاهی جامعه متحول شده است، گفت: وضعیت رفاهی مردم ایران نسبت به سالهای گذشته قابل مقایسه نیست، نیازهای این مردم در این دهه با نیازهای دهه های گذشته متفاوت شده است.
وی ادامه داد: با تغییر و تحولات اجتماعی و اقتصادی برنامه ریزی های فرهنگی جوابگو و اثربخش نداشتیم و متناسب با نیازهای افراد برنامه ریزی فرهنگی صورت نگرفته است تا به سمت درست و سالمی برود.
مدیر گروه تلویزیون و رسانه پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، همچنین روندهای تکنولوژیک در جامعه ایران را مورد تاکید قرار داد و عنوان کرد: از پدیده بازی های یارانه ای نیز نباید غافل باشیم، تنوع بازی های آنلاین بیشتر از شبکه های ماهواره ای است که اثرات مخربی و عمیقی دارد.
پایان پیام/
نظر شما