امام حسین(ع) از منظر قرآن  کریم

یکی از آیاتی که در شان واقعه کربلا نازل شده نخستین آیه سوره مریم «کهیعص» است که بر اساس برخی تفاسیر از جمله تأویل‌های این حروف واقعه کربلا است .

به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، بر اساس روایات حضرت زکریا هنگامی که نام پنج تن آل عبا را از جبرئیل آموخت تا به نام امام حسین (ع) می رسید ، اشک در چشمش جمع می شد اما با نامهای دیگر تنها اندوهگین می شد . وقتی راز این موضوع را از خداوند پرسید . خداوند با « کهیعص » قصه آن را خبر داد؛ « کاف » ، نام کربلاست ، « ها » ، کشته شدن عترت طاهره است ، « یأ » یزید ستمگر ، قاتل حسین (ع) است ، « عین » عطش حسین (ع) و « صاد » صبر و مقاومت اوست .
حضرت زکریا سه روز در مصیبت امام حسین (ع) گریه کرد و از خدا خواست که فرزندی به وی عطا کند و با محبت او ، آزمایشش کند و آنگونه که محمد صلی الله علیه و آله را در سوگ فرزندش به داغ نشاند ، او را هم داغدار کند . خداوند ، یحیی را به او عطا کرد . یحیی هم همچون حسین (ع) شش ماهه به دنیا آمد . میان یحیی بن زکریا و حسین بن علی شباهتهای دیگر نیز وجود دارد . سر هر دو مظلومانه بریده شده و سر هر دو در طشت و طبقی پیش طاغوت زمانشان نهاده شد .
همچنین به فرموده امام صادق (ع) سوره فجر مشهور به سوره « حسین بن علی » است و توصیه شده که در نمازهای واجب و مستحب خوانده شود.
و این نامگذاری ، جالب است، در ذیل روایتی از امام صادق (ع) ، علت نامگذاری این سوره به سوره فجر این بیان شده که سیدالشهداء نفس مطمئنه و راضیه و مرضیه است و یارانشان نیز اینگونه اند : « فَهُوَ ذُوالنَفسِ المُطمَئِنةِ الراضِیةِ المَرضِیةِ وَ اَصحابُهُ مِن آلِمُحَمدٍ هُم الراضُونَ عَن اللهِ یومَ القِیامَةِ وَ هُوَ راضٍ عَنهُم » .
همچنین برمبنای برخی از روایات، اهل بیت علیهم السلام یا یکی از آنان، از مصادیق برخی آیات ذکر شده اند.
1. حضرت امام صادق علیه السلام می فرماید: « سورة فجر را در هر نماز واجب و مستحب بخوانید که سوره حسین بن علی علیه السلام است».

2. (... مَنْ قُتِلَ مَظْلُومًا فَقَدْ جَعَلْنا لِوَلِیهِ سُلْطانًا ... اسراء/ 33 ؛کسی که مظلوم کشته شده است، برای ولی او، سلطه ( حق قصاص) قرار دادیم».

حضرت امام صادق علیه السلام فرمود: « این قسمت از آیه درباره امام حسین علیه السلام نازل گردیده است».

3. بخشی از آیات سوره دهر( انسان) به اهل بیت علیهم السلام، اشاره دارد و بر این حقیقت، روایات فراوانی دلالت می کنند.

4. در جریان مباهله، پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم، چهار تن (حضرت علی، فاطمه، امام حسن و امام حسین علیهم السلام) را نیز با خود برد. به همین مناسبت، این آیه نازل شد: فَمَنْ حَاجَّکَ فیهِ مِنْ بَعْدِ ما جاءَکَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعالَوْا نَدْعُ أَبْناءَنا وَ أَبْناءَکُمْ وَ نِساءَنا وَ نِساءَکُمْ وَ أَنْفُسَنا وَ أَنْفُسَکُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَتَ اللّهِ عَلَی الْکاذِبینَ آل عمران/ 61. مصداق « ابنائنا»، امام حسن و امام حسین علیهما السلام هستند این آیه، به مباهله معروف است.

5. علاوه بر آیات یاد شده، همه آیاتی که به طور کلی به اهل بیت اشاره دارند نیز در واقع با سالار شهیدان علیه السلام مرتبط است؛ زیرا آن امام بزرگوار نیز از این خاندان است. این آیات عبارت اند از:

آیه تطهیر: و إنَّما یریدُ الله لِیذْهِبَ عنْکُم الرّجسَ اهل البَیتِ و یطَهِّرَکُم تطهیراً احزاب/33؛

آیه مودّت: ذلِکَ الَّذی یبَشِّرُ اللّهُ عِبادَهُ الَّذینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصّالِحاتِ قُلْ لا أَسْئَلُکُمْ عَلَیهِ أَجْرًا إِلاَّ الْمَوَدَّةَ فِی الْقُرْبی وَ مَنْ یقْتَرِفْ حَسَنَةً نَزِدْ لَهُ فیها حُسْنًا إِنَّ اللّهَ غَفُورٌ شَکُورٌ شوری/ 23؛

آیات 19 تا 22 سورة الرحمن: مَرَجَ الْبَحْرَینِ یلْتَقِیانِ، بَینَهُما بَرْزَخٌ لا یبْغِیانِ، فَبِای آلاءِ رَبِّکُما تُکَذِّبانِ، یخْرُجُ مِنْهُمَا اللُّؤْلُؤُ وَ الْمَرْجانُ ؛

آیه اولی الأمر: یا ایهَا الَّذینَ آمَنُوا أَطیعُوا اللّهَ وَ أَطیعُوا الرَّسُولَ وَ أُولِی اْلأَمْرِ مِنْکُمْ فَإِنْ تَنازَعْتُمْ فی شَی ءٍ فَرُدُّوهُ إِلَی اللّهِ وَ الرَّسُولِ إِنْ کُنْتُمْ تُؤْمِنُونَ بِاللّهِ وَ الْیوْمِ اْلآخِرِ ذلِکَ خَیرٌ وَ أَحْسَنُ تَأْویلاً نساء/59.
و چه با عظمت است حسین بن علی علیه السلام که شهادتشان جهانی شد و خداوند در شأن آن امام بزرگوار فرمود:" یا ایتها النفس المطمئنه ارجعی الی ربک راضیه مرضیه فادخلی فی عبادی و ادخلی جنتی".

کد خبر 966045

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha