«حجتالاسلام علی شکری» درگفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان، با اشاره به ویژگیهای بارز امام سجاد(ع) تاکید کرد: امام سجاد (ع) را اسوه اخلاق و سجایای اخلاقی بیپایان مینامند زیرا ایشان یک الگوی به تمام معنی در زمینههایی چون عبادت، نیکوکاری و اخلاق حسنه و تربیت شاگردان بودند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان با بیان اینکه لقب زینالعابدین زمانی از آن جهت به ایشان داده شده که ایشان در زمره اسوهها و الگوهای جهان اسلام محسوب میشوند، افزود: یکی از مسائلی که در زهد ایشان بیان میشود مراقبت از خود است که در دنیای امروزی میتواند یک الگوی بسیار مناسب برای جوانان ما محسوب شود.
وی سبک و سیره زندگی امام سجاد (ع) را بهترین و کامل ترین الگوی زندگی برای بشریت عنوان کردوافزود: امام سجاد(ع) اسوه معنویت، عقلانیت و مقاومت است.
حجت الاسلام شکری با بیان اینکه امام سجاد (ع) اسوه عبادت بودند، تاکید کرد: در برخی روایات آمده که شبیهترین امام به شخصیت امام علی (ع) از لحاظ عبادت و سجایای اخلاقی، امام زینالعابدین (ع) هستند زیرا ایشان دارای معروفات بسیاری بود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان با اشاره به اینکه ائمه اطهار (ع) به خصوص امام سجاد (ع) به دلیل اسوه بودن در زمینه عبادت بهترین الگوها در درک مفهوم توحید است، گفت: درباره عبودیت، حج، نمازگزاری و عبادت فراوان آن حضرت روایات بسیاری نقل شده که نشان میدهد ایشان به ترویج رفتاری دین مبین اسلام نیز مبادرت داشتند که این امر امروز در باب رسالت روحانیان و مبلغان دینی و مذهبی یک اصل مهم است.
وی در ادامه با بیان این مطلب که معارف صحیفه بسیار بلند است و باید صحیفه سجادیه و رساله حقوق امام سجاد (ع) در جامعه معرفی شود افزود: کتاب ارزشمند «صحیفه سجادیه» چکیده ای از تلاش و رنجی است که حضرت امام سجاد (ع) بر جان مبارک خویش تحمیل کرد و راه های منتهی به نور حقیقت را در مضامین بلند این کتاب و بیانات دعاگونه آن به بشریت نشان داد.
حجت الاسلام شکری تصریح کرد: اهمیت صحیفه سجادیه از آنجاست که امام معصومی همچون حضرت سجاد(ع) با خدای خویش با این دعاها راز و نیاز و نیایش میکرده است. صحیفه، که از آن به «زبور آل محمد» نیز یاد میکنند، هم از نظر گوینده و هم از نظر مخاطب (که پروردگار است) از ویژگی خاصی برخوردار است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان با اشاره به اینکه آن حضرت، بسیاری از معارف ناب اسلامی را در قالب دعاهای صحیفه بیان داشته است اظهارداشت: از این رو می بینیم که در دعاهای این کتاب، ظریف ترین مباحث خداشناسی، هستی شناسی، عالم غیب و فرشتگان، رسالت انبیا، جایگاه پیامبر و اهل بیت(ع)، فضایل و رذایل اخلاقی، حالات خاص انسان، شیوه های شیطان در گمراه ساختن مردم، گرامیداشت اعیاد و یوم الله های مختلف، مسائل اجتماعی و اقتصادی، اشارات تاریخی و سیره، توجه دادن به مظاهر قدرت پروردگار، یادآوری نعمت های مختلف خداوند و وظیفه شکر و سپاس، آیات آفاقی و انفسی پروردگار، ادب و آداب دعا، تلاوت، ذکر، نماز و عبادت و ... دهها موضوع مهم دیگر مطرح است.
وی بیان کرد: صحیفه سجادیه تنها شامل راز و نیاز و بیان حاجت در پیشگاه خداوند متعال نیست، بلکه دریای بیکرانی از علوم و معارف اسلامی است که طی آن مسائل عقیدتی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و پاره ای از قوانین طبیعی و احکام شرعی در قالب دعا مطرح شده است.
حجت الاسلام شکری با اشاره به اینکه صحیفه سجادیه در حقیقت نهضت و مقابله ای دربرابر فساد و بی بند و باری و افسار گسیختگی آن عصر بود که حاکمان و عاملان اموی در ترویج و اشاعه آن می کوشیدند اظهارداشت: صحیفه سجادیه در بالاترین سطح بلاغت و فصاحت قرار گرفته است و پس از قرآن مجید و نهج البلاغه سخنی در جهان عرب بلیغ تر و فصیح تر از دعاهای امام زین العابدین(ع) وجود ندارد.
نظر شما