اجرای فعالیت های فرهنگی وهنری مسجدی در کانون با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی

کانون منتظران حجت(ع) تفت به عنوان یکی از کانون های روستایی است که برنامه های مختلف مذهبی، فرهنگی و هنری خود را در ایام کرونایی با رعایت پروتکل های بهداشتی اجرا می کند.

خبرگزاری شبستان، یزد؛  

مسجد به عنوان مکانی مذهبی و فرهنگی است که در دوره های مختلف توانسته اثرگذاری خود را به شکل های مختلف نشان دهد.

صدر اسلام، شکل گیری انقلاب اسلامی، دفاع مقدس به عنوان زمان هایی هستند که شاهد کارکردهای اصلی مسجد در جامعه هستیم و این مساجد بودند که توانستند وفاق جامعه را دنبال کرده و با نقش اجتماعی خود، اهداف اسلامی را تحقق دادند.

امروز نیز اگرچه مساجد نقش کمرنگ تری در جامعه دارند اما دستگاه های مختلف سعی کرده اند در جهت احیای کارکردهای آن گام بردارند.

کانون های مساجد نیز به عنوان یکی از این نهادهای فرهنگی است که در سطح کشور سعی کرده فعالیت های فرهنگی و هنری را در قالب مساجد اجرایی کند.

استان یزد نیز دارای بیش از 820 کانون فرهنگی است که در نقاط مختلف استان پراکنده شده و این فعالیت ها را دنبال می کنند.

کانون فرهنگی هنری منتظران حجت (ع) شهرستان نصرآباد از توابع شهرستان تفت نیز به عنوان یکی از این کانون ها است که سعی کرده فعالیت های فرهنگی و هنری را در روستای سعدآباد دنبال کند و تاکنون نیز به خوبی توانسته در این مسیر گام بردارد.

علی کلانتر زاده، مسئول این کانون با اشاره فعالیت های خود گفت: کانون منتظران حجت (ع) سعد آباد از سال 94 فعالیت های خود را در مسجد شروع کرده است و تاکنون نیز اقدام های فرهنگی و هنری را در قالب های مختلف دنبال کرده است.

وی با اشاره به فعالیت های این کانون گفت: اجرای برنامه های مناسبی در ایام مختلف سال، مسابقات فرهنگی و هنری مانند نقاشی برای کودکان و نوجوانان و مسابقات کتابخوانی و همچنین برنامه های مذهبی از جمله این اقدامات است.

وی گفت: اگرچه در روستا فعالیت می کنیم اما تنها نهاد فرهنگی است که به نحوی در روستا فعال است و امیدواریم مسئولان بیشتر به آن توجه کرده حمایت کنند.

شبستان؛ امسال مراسم عزاداری ماه محرم در بسیاری از مساجد و کانون های فرهنگی هنری با رعایت پروتکل های بهداشتی در حال برگزاری است،برنامه ورویکرد کانون منتظران حجت (ع) برای عزاداری ماه محرم به چه شیوه ای است؟

متاسفانه امسال به توجه به شیوع ویروس کرونا بسیاری از برنامه های ما تحت تاثیر قرار گرفت اما با توجه به تصمیماتی که مسئولان کشوری و استانی گرفتند، با رعایت پروتکل های بهداشتی بسیاری از اقدامات مجددا پیگیری شد و ادامه دارد.

محرم امسال نیز تحت شرایط کرونایی متفاوت از سال های گذشته برگزار شد و با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی برگزار شد و مردم نیز به خوبی از این شرایط استقبال کرده و در مراسم ها شرکت کردند.

استفاده از ماسک، مواد ضدعفونی، رعایت فاصله گذاری به عنوان دستورالعمل های اساسی بود که خوشبختانه رعایت شد و شاهد هیچگونه مشکلی در این زمینه نیز نبودیم.

در دهه اول محرم، مراسم های سخنرانی و عزاداری با حضور اقشار مختلف مردم در روستا برگزار شد و نذورات نیز به شکل های دیگر مانند بسته بندی و بسته های معیشتی و کمک به محرومان انجام شد.

ما معتقدیم که عزاداری سالار شهیدان تعطیل بردار نیست و در هر شرایطی برگزار می شود اما در این راستا نیز حتما سلامت مردم برای ما امری ضروری است و از بروز مشکلاتی در این زمینه جلوگیری می کنیم.

شبستان؛ با توجه به شیوع ویروس کرونا میزان حمایت از اقشار مختلف محروم در جامعه را چگونه دنبال می کنید؟

ما در ایام مختلف سال برنامه هایی در جهت حمایت از محرومان و خانواده های کم بضاعت داریم و با کمک خیرین این برنامه ها را دنبال می کنیم اما در شرایط امروز که کرونا باعث آسیب های مختلفی به جامعه شده است سعی کرده ایم این حمایت ها را افزایش دهیم.

توزیع بسته های معیشتی  در مراحل مختلف از ماه مبارک رمضان گذشته آغاز شده و در ایام مختلف انجام شده و در آخرین نوبت نیز در ماه محرم به جای توزیع غذای نذری، از این شیوه برای ادای نذر استفاده کرده ایم.

اگرچه شیوع ویروس کرونا خانواده ها را دچار آسیب کرده است اما ما معقتدیم که باید همدیگر را حمایت کنیم تا بتوانیم در جامعه زندگی سالمی داشته باشیم.

شبستان؛ برنامه ها و رویکردهای کانون چیست؟

کانون های روستایی با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم می کنند و به دلیل دور بدون مسافت از شهر شاید کمتر نیز مورد توجه مسئولان فرهنگی قرار گیرد اما ما سعی کرده ایم از ظرفیت های روستا استفاده کرده و اقدامات فرهنگی خود را دنبال کنیم.

وی گفت: امیدواریم مسئولان حمایت های خود را از روستاها نیز داشته باشند زیرا در روستاها ظرفیت های بسیار زیادی است اما به دلیل نبود امکانات این ظرفیت ها بروز پیدا نمی کند.

شبستان؛ شما چگونه از ظرفیت کانون های مساجد استان و کشور استفاده می کنید؟

رویداد ملی فهما به عنوان یکی از اقدامات بسیار خوب ستاد کانون های مساجد بود که در کشور راه اندازی شد و خوشبختانه کانون ها توانستند خود را نشان دهند.

اگرچه در گذشته کانون های روستایی و مناطق دوردست نمی توانستند خود را نشان دهند اما با واسطه این طرح توانستند خود را نشان دهند و امتیاز کسب کنند.

هرچند نتوانستیم رتبه ای در بین کانون های کشور به عنوان رتبه های برتر را کسب کنیم اما همین امر دلیل بر فعالیت های بیشتر ما نسبت به گذشته شد.

رویداد ملی فهما به گونه ای الگویی برای کانون های مساجد بود به نحوی که با ثبت فعالیت های خود و مشاهده فعالیت کانون های دیگر توانستند خود را تقویت کنند.

امیدواریم در سال جاری نیز بتوانیم در دومین رویداد ملی در این جهت حرکت کرده و امتیاز خود را ارتقا دهیم.

شبستان؛ میزان استقبال جوانان و نوجوانان از برنامه های کانون چگونه است؟

هرچند روستا دارای جمعیت کمی است و جوانان و نوجوانان نیز بیشتر به شهر مهاجرت کرده اند اما ما سعی کرده ایم با همکاری دهیاری روستا فعالیت های مختلفی را در روستا دنبال کنیم و در ایام مختلف سال اجرایی کنیم.

در زمان هایی مانند ایام تعطیل و پرتردد در روستا نیز برنامه ایی مانند مسابقات ورزشی و فرهنگی را اجرا می کنیم تا جذب حداکثری را داشته باشیم.

توجه به قشر کودک و نوجوان و پرکردن اوقات فراغت آنها مهمترین دغدغه و اولویت ما است که با همکاری دهیاری و هیات امنای مسجد آن را دنبال می کنیم .

هدف ما حمایت از بچه های مسجد و تربیت مسجدی است که امیدواریم بتوانیم در قالب فعالیت های فرهنگی و هنری در مساجد این امر را دنبال کنیم.

کد خبر 969325

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha