به گزارش خبرگزاری شبستان، کلنگ اولیه احداث مسجد ولیعصر(عج) که در سال 60 در ضلع جنوبی تئاتر شهر تهران به زمین زده شده بود پس از 30 سال توقف حدود یک سال است که از سر گرفته شده است. ساخت این مسجد که به گفته معاون اجتماعی و فرهنگی منطقه 11 یکی از بزرگترین پروژه های عمرانی در منطقه 11 تهران است با مشکلاتی همراه بود ولی در حال حاضر با تعاملاتی که با مجموعه همجوار این مسجد یعنی تئاتر شهر صورت گرفته مشکلات رفع شده است و قرار است مسجد و مجتمع ولی عصر(عج) در سال 91 به بهره برداری برسد.
مصطفی ابوطالبی، مدیر پروژه ساخت مسجد ولی عصر(عج) با اشاره به اینکه در حال حاضر 50 درصد از روند ساخت مسجد انجام شده و تا انتهای تابستان سال آینده این پروژه به بهره برداری می رسد، به خبرنگار شبستان گفت: ساخت پروژه مسجد ولی عصر(عج) نگرانی های را به وجود آورد چرا که انجام پروژه گودبرداری ساخت این مسجد ترکهایی در بدنه تئاتر شهر ایجاد کرد. همین امر باعث توقف این طرح برای مدت طولانی شد. در حال حاضر تمام این نگرانیها بر طرف شده و مدیران به نوعی تصمیمگیری کردهاند که این مسجد بتواند با بافت تاریخی فضای اطرافش در تعامل باشد و با مجموعه تئاتر شهر همخوانی داشته باشد.
ارتفاع مسجد ولی عصر(عج) همخوان با تئاتر شهر
وی با اشاره به اینکه برای ایجاد فضای یک دست در محدوده چهارراه ولیعصر (عج)، مقرر است نمایی که برای ساخت این مسجد به کار می رود با نمای تئاتر شهر همخوان و همسان باشد، ادامه داد: طراحی مسجد به گونهای انجام شده که انتهای ساختمان (بخش شرقی پروژه) کوتاهترین ارتفاع را داشته باشد تا مجموعه تئاتر شهر از خیابان ولیعصر(عج) دید داشته باشد.
مدیر پروژه ساخت مسجد ولیعصر(عج) گفت: تمام مراحل ساخت این مسجد به شکلی در حال انجام است که هیچگونه خطری محوطه تاریخی تئاتر شهر را تهدید نکند و حتی در ساخت و تجهیز کارگاه مسجد به نوعی اقدام شده که در نهایت بنای مسجد با مجموعه تئاتر شهر توسط یک کوچه جدا شود.
ساخت مسجد ولی عصر(عج) هیچ صدمه ای به تئاتر شهر وارد نکرده است
وی اذعان کرد: ساخت مسجد ولی عصر (عج) تا به حال هیچ صدمه ای به محوطه تاریخی تئاتر شهر وارد نکرده است اما متاسفانه مدیران تئاتر شهر بارها اعلام کرده اند که مسجد ولی عصر(عج) در ضلع جنوبی تئاترشهر به عنوان تهدید جدی برای تئاتر شهر محسوب می شود.
وی با اشاره به اینکه مجتمع و مسجد ولی عصر (عج) در هفت طبقه و در سال 91 به بهرهبرداری میرسد، می افزاید: بخش اداری، کتابخانه، سالن اجتماعات و پارکینگ از بخشهای این مجتمع فرهنگی است. چهار طبقه این مجتمع در زیرزمین برای پارکینگ در نظر گرفته شده و سه طبقه دیگر نیز روی زمین است که شامل دو طبقه شبستان و یک طبقه اداری و فرهنگی است.
حسین جعفرزاده، رییس نظارت بر اجرای معاونت فنی و عمرانی شهرداری منطقه 11 با اشاره به اینکه تاکنون نیمی از پیشرفت فیزیکی این پروژه انجام شده است، گفت: مساحت مسجد و مجتمع ولیعصر (عج) 27 هزار و 97 متر مربع است و با توجه به اینکه این مسجد در ضلع جنوبی تئاتر شهر واقع است چهار طبقه این مجتمع در زیرزمین در حال احداث است تا ارتفاع مجتمع و مسجد بلندتر از مجموعه تئاتر شهر نباشد. ضمن اینکه فاصله آن با تئاتر شهر هیچ مشکلی برای نمای مجموعه تئاتر شهر که یک اثر ملی و تاریخی است به وجود نیاورد.
وی اذعان کرده بود، برخی از کارشناسان میراث فرهنگی به دلیل قرار گرفتن مسجد ولی عصر(عج) در حریم تئاترشهر و ایجاد صدمه به بدنه مجموعه تئاتر شهر و زیر سوال رفتن فضای مقدس این مسجد با توجه به پر ازدحام بودن و آشفتگی صوتی مجموعه تئاتر شهر با ساخت این مسجد مخالف بودند اما مسئولان اجرایی این پروژه معتقدند که اکنون با وجود همه اتفاقاتی که افتاده، بتون ریزی انجام شده و اگر ترکی هم در فضای تئاتر شهر دیده می شود، مربوط به طرحهای گذشته این پروژه است.
حجت الاسلام میر حیدر جعفری، امام جماعت این مسجد نیز پیش از این در گفتگو با خبرنگار شبستان درباره علل تاخیر در روند ساخت این مسجد گفته بود، مخالفت های مسئولین تئاتر شهر باعث تاخیر در بهره برداری مسجد شده است.
وی با اشاره به اینکه کلنگ احداث این مسجد به طور رسمی با حضور آیت الله محمدی گلپایگانی، رییس دفتر مقام معظم رهبری و با حضور شهردار وقت تهران در سال 83 در این مکان زده شده است، می گوید: برای کلنگ زنی این مسجد مراسم ویژه ای با حضور اهالی این منطقه برگزار شد و خاک برداری آن یک سال طول کشید. در آن مراسم مقرر شد مسجد طبق نقشه اولیه ای که طراحی شده بود، ساخته شود.
وی می افزاید: پس از آغاز گود برداری مسجد، مسئولین تئاتر شهر مدعی شدند، گود برداری برای احداث مسجد به تالارهای تئاتر شهر آسیب وارد کرده است که با تغییر مدیریت شهرداری تهران با مخالفت مدیران جدید ساخت متوقف شد. مسئولان مخالف ساخت مسجد در تلاش بودند که در این مکان پاساژ تجاری بسازند و تنها یک طبقه آن را به مسجد اختصاص دهند. برخی نیز همجواری مسجد با تئاتر شهر را قبول نمی کردند. مردم منطقه در برابر تمام موانع و مشکلات ایستادگی کردند تا مسجد احداث و هرچه زودتر افتتاح شود.
حجت الاسلام جعفری با اشاره به نزدیکی این مکان به بیت رهبری، نهاد ریاست جمهوری و چند دانشگاه محوری اذعان می کند: این منطقه محل عبور و مرور بسیاری از شخصیت های های کشوری و خارجی است و احداث آن از اهمیت بالایی برخوردار است.
بی توجهی به نقشه اولیه مسجد/حذف مناره در نقشه جدید
حجت الاسلام جعفری با ابراز خرسندی از آغاز دوباره ساخت مسجد می افزاید: مشکلی که در حال حاضر با آن مواجه هستیم، بی توجهی به نقشه اولیه این مسجد است. در نقشه اولیه، برای مسجد مناره جانمایی و طراحی شده بود به گونه ای که رییس دفتر مقام معظم رهبری در مراسم کلنگ زنی بر لزوم ایجاد مناره های بلند و باشکوهی که از چهار طرف تهران قابل رویت باشد، تاکید کردند.
وی ادامه می دهد: در حال حاضر مسئولین شهری اصرار می کنند که این مسجد باید بدون مناره ساخته شود. در حالی است که مسجد نیاز ضروری منطقه، شهر تهران و مسئله ای جهانی و اسلامی است و باید به ساخت آن اهتمام ویژه ای شود.
امید است، طبق وعده مسئولین این مسجد در سال 91 به بهره برداری برسد و ساکنین و کسبه این منطقه و شهر تهران پس از سی سال چشم انتظاری شاهد افتتاح مسجدی باشکوه و مجلل در خور پایتخت جمهوری اسلامی شوند.
پایان پیام/
نظر شما