پاسخ به سوالات کرونایی/ نحوه ضدعفونی کردن خشکبار و خرما بیان شد

پزشک مرکز درمانی کرمان ضمن پاسخگویی به سوالات کرونایی گفت: مهمترین عامل پیشگیری از ابتلا به کرونا تقویت سیستم ایمنی بدن است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، دکتر سعید صحبتی در برنامه مجازی مطب در خانه به سوالی مبنی بر اینکه آیا سرگیجه به تنهایی برای یک فرد 62 ساله می تواند از علائم کرونا و منجر به این بیماری باشد؟ بیان کرد: سرگیجه به تنهایی و بدون هیچ علامت دیگری نمی تواند مطرح کننده کرونا باشد؛ اینکه چه علّتی باعث سرگیجه شما شده بدون معاینه، بررسی  بیشتر و بدون شرح حال دقیق امکان پاسخگویی وجود ندارد؛ علّت های زیادی وجود دارد که باید بررسی شود امّا به طور کلی بخش عمده علّت های منجر به سرگیجه مربوط به مشکلات گوش است و به همین دلیل بررسی علّت سرگیجه را معمولاً متخصصان گوش، حلق و بینی انجام می دهند.

 

 

 

پزشک مرکز درمانی کرمان در ادامه به سوال کاربر دیگری که 23 سال سن دارد و به تازگی برای دردهای او تشخیص تیروئید داده شده و داروی لووتیروکسین100 تجویز شده، درباره علّت پیدایش این بیماری و راه درمان آن گفت: کم کاری تیروئید عارضه ای تقریباً شایع است که 2 درصد از جمعیت را درگیر کرده و بیشتر هم زنان به این بیماری مبتلا می شوند.

 

 

 

وی ادامه داد: علّت های متعددی موجب پیدایش این بیماری در بدن افراد می شود؛ گاهی به علّت بیماری خودایمنی، یا کمبود ید در بدن ایجاد می شود و گاهی متعاقب زایمان و علت های دیگر؛ کم کاری ثانویه منظور اینکه از ابتدا و بدو تولد وجود نداشته و بعداً به صورت اکتسابی ایجاد شده و طبیعتاً کم کاری تیروئید اوّلیه یعنی آن چیزی که در دوران نوزادی وجود دارد اگر تشخیص داده نشود خیلی خطرناک تر است امّا در کم کاری تیروئید ثانویه معمولاًعلائم عمومی مانند احساس ضعف و خستگی، بی حالی و کم اشتهایی، ریزش مو، افزایش وزن علیرغم کم اشتهایی و ... وجود دارد و خوشبختانه در صورت تشخیص با آزمایش خون و داروی مناسب درمان پذیر است و جزو بیماری هایی است که می توان آن را کنترل و درمان کرد مشروط بر اینکه تحت نظر یک پزشک مصرف دارو و پیگیری آزمایشات مربوطه صورت بگیرد.

 

 

 

وی در پاسخ به سوال کاربری که پرسید آیا در این شرایط و بحران کرونا می توان پلاسماجت بینی را انجام داد؟ گفت: مراجعه به مراکز درمانی یا کلینیک های زیبایی فقط در صورتی انجام شود که ضرورت باشد اگر ضروری و نیازی نباشد به زمان مناسب دیگری موکول شود؛ اگر نیاز  به مراجعه است  کلینیک هایی انتخاب کنید که بهداشتی باشند و مسائل ضدعفونی و رعایت فاصله گذاری اجتماعی در آن ها انجام می شود، مراکز خلوت و ساعت های خلوت تر را برای مراجعه در نظر بگیرید و در زمان دریافت خدمت هم از محافظ های مناسب مثل ماسک، شیلد و عینک استفاده و از تماس دست با سطوح آلوده خودداری شود به ویژه از تماس دست آلوده به صورت اجتناب کنید.

 

مواد غذایی را از دوره گردها و فروشگاه های فاقد اعتبار نخرید

 

پزشک مرکز  درمانی کرمان در رابطه با ضدعفونی کردن خشکبار اعم از پسته، فندق، مغز بادام، بادام هندی، انجیر خشک، توت خشک و ... هم با تأکید و توصیه بر اینکه مواد غذایی را از فروشگاه های دارای اعتبار تهیه کنید و از خرید از دوره گردها پرهیز شود؛  توضیح داد: چیزهایی از این قبیل که به راحتی قابل شستشو نیست توصیه می کنم از فروشگاه های معتبر خریداری کنید و از خرید مواد غذایی از دوره گردها و فروشگاه هایی که اعتبار لازم را ندارند خودداری و سعی کنید این قبیل مواد غذایی را به صورت بسته بندی شده و نه فله ای خریداری شود و بعد از خریداری هم به مدت 5 تا 10 روز در کمد کابینت و درون ظرف دربسته قرار دهید تا اگر ویروسی وجود داشته باشد از بین برود و با اطمینان بیشتر این مواد را مصرف کنید.

 

 

 

دکتر صحبتی در پاسخ به سوالی مبنی بر چگونگی ضدعفونی کردن خرما؛ بیان کرد: نیاز است احتیاط های لازم در قسمت برداشت، بسته بندی و انتقال محصول به سردخانه انجام شود و افرادی که این کار را انجام می دهند تست های لازم و غربالگری از نظر کرونا برای آن ها انجام شده باشد و از به کارگیری نیروی انسانی دارای بیماری زمینه ای خودداری شود، کارگران سالم و دارای کارت بهداشتی به کار گرفته شوند؛ برای ضدعفونی خرما هم می توان بلافاصله قبل از مصرف خرما، آن را شستشو داد یا اینکه می توان قبل از مصرف، خرما را تا حدی که منجر به سوختن نشود حرارت داد، روش دیگر این است که فرض را بر این بگذاریم که  ویروس کرونا بر روی پوست و بدنه خرما وجود دارد که می توان خرما را در درون ظرف درپوشیده قرار داد و به مدّت 14 روز در گوشه ای از خانه نگهداری و بعد از آن با اطمینان محصول را مصرف کرد.

 

 

 

وی در مورد ضدعفونی کردن پول کاغذی هم راهنمایی کرد و گفت: حتی المقدور مبادلات و خرید و فروش را با جابجایی پول از طریق کارت بانکی یا نرم افزارهای موبایلی و کامپیوتر انجام دهید و تا جایی که ممکن است رد و بدل کردن پول کاغذی و اسکناس را در این زمان انجام ندهید امّا در صورت لزوم استفاده، می توانید ورق های اسکناس را با محلول های ضدعفونی کننده، عاری از ویروس کرد؛ خوشبختانه جنس کاغذهای اسکناس به گونه ای است که رطوبت به راحتی موجب از بین رفتن و خراب شدن آن نمی شود و دیگر اینکه از حرارت غیر مستقیم استفاده شود مثلا" به مدّت نیمساعت در معرض آفتاب قرار دهید که باعث ازبین رفتن ویروس موجود بر سطح پول های کاغذی می شود؛ همچنین می توان این اسکناس ها را به مدّت 5 روز تا یک هفته دور از دسترس نگهداری کرد و بعد از آن با اطمینان استفاده کرد.

 

 

این پزشک شخصی در مورد مصرف قرص های ویتامین D  و C برای بالا بردن سطح ایمنی بدن و نحوه چگونگی مصرف آن پاسخ داد: هم ویتامین د و هم ویتامین ث نقش خوب و موثری در کاهش عوارض ناشی از کرونا و تقویت سیستم ایمنی بدن دارند.

 

 

 

وی ادامه داد: ویتامین C را به راحتی می توان از طریق میوه های تازه تأمین کرد و مصرف قرص های ویتامین ث زمانی توصیه می شود که دسترسی به منابع دیگر این ویتامین مثل میوه ها وجود نداشته باشد؛ در مورد ویتامین D هم که اکثر افراد کمبود این ویتامین را دارند و غذاهایی هم که مصرف می شود به اندازه کافی تأمین کننده این ویتامین نیست گاهاً نیاز می شود از مکمل های دارویی آن هم به صورت هفتگی یا روزانه استفاده شود که در صورت نیاز می توان از ویتامین دی  50 هزار و بسته به اینکه چقدر بدن کمبود دارد هفتگی یا ماهیانه یکبار مصرف شود و مشاهده شده اینگونه مصرف، در صورتی که ابتلا به کرونا اتفاق افتاده باشد باعث می شود عوارض کرونا به حداقل ممکن برسد.

 

 

این پزشک خاطرنشان کرد: بزرگترین عامل پیشگیری از کرونا، تقویت سیستم ایمنی بدن است که می توان آن را از راه های تأمین ویتامین های D و  C از منابع غذایی و میوه ها به دست آورد.

 

کد خبر 972890

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha