به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، «لیلا دودمان»، امروز (شنبه 29 شهریور) در یک کنفرانس خبری با اشاره به تغییرات در کالبد شهرها و تغییرات الگوهای رفتاری زندگی مردم در شهرهای امروزی گفت: این امر نشان می دهد که مدیریت شهری باید به بازنگری قوانین و ضوابط خود در بازه های زمانی کوتاه تر بپردازد.
رئیس کمیته هوشمندسازی و فناوری اطلاعات شورای اسلامی شهر شیراز افزود: شهرداری به عنوان مهم ترین نهاد خدمت رسان شهری مورد شکایت و انتقاد مردم قرار دارد اما ریشه این نارضایتی ها باید پیدا شود.
وی اضافه کرد: شکاف میان برنامه ریزی و طرح های شهری تا اجرای طرح های تفصیلی، می تواند یکی از علل این نارضایتی ها باشد و عدم مطالعات جامع، عمیق و کامل، نبود بانک های اطلاعاتی و شناسنامه های فنی و اطلاعات بروز، عدم استقلال مشاوران و برنامه ریزان شهری از آسیب های طرح های شهری در هنگام تهیه و طرح ریزی و قبل از تصویب و ... از دیگر عوامل موثر در این حوزه است.
دودمان با اشاره به تصویب طرح تفصیلی مشاورین «نقش جهان پارس» در اوایل دهه 70 شمسی بیان کرد: طی یک دهه این قوانین باید مورد بازنگری و آسیب شناسی قرار می گرفت اما تاخیر بیش از یک دهه در تهیه و ابلاغ اولین بازنگری در طرح تفصیلی باعث شد تا این طرح هنگام ابلاغ و اجرا کارایی و قدرت لازم را برای تطبیق با شرایط موجود شهر از دست بدهد و مدیران شهری برای حل این معضلات به اعمال سلیقه و تفسیرهای شخصی یا تخلف از این ضابطه ها هدایت شوند.
وی ادامه داد: در کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر شیراز و با همکاری و مدیریت اداره کل راه و شهرسازی استان و حوزه شهرسازی شهرداری شیراز، سازمان نظام مهندسی، منابع طبیعی و سایر نهادهای متولی و با همراهی و همدلی اساتید دانشگاه های شیراز و کارشناسان مرتبط، کمیته ای با عنوان «بازنگری طرح تفصیلی» تشکیل داده ایم که اجرای آن تاثیرات عملکردی قابل ملاحظه ای بر ساختار شهر را در اولویت بررسی قرار داده است.
رئیس کمیته هوشمندسازی و فناوری اطلاعات شورای اسلامی شهر شیراز با اشاره به اجرای شفاف و درست قانون گفت: اجرای سیستم شفافیت و اطلاع رسانی به مردم در موارد مختلف امور شهری موجب از بین رفتن فساد می شود.
دودمان افزود: در حوزه معماری و شهرسازی نیاز به بازنگری قوانین خود داریم و امروز یکی از مواردی که شهروندان با سامانه شکایات 137 در میان می گذارند در مورد گزارش دادن ساختمان های متخلف در سطح شهر شیراز است که نشان از اهمیت دادن شهروندان به شهرسازی است.
وی اضافه کرد: عمر ساختمان های ما در بسیاری از شهرک ها 10 سال است و گاهی هنوز چند واحد فروش نرفته، شاهد ریزش سنگ نما، ایجاد مشکل در تاسیسات و ... هستیم.
دودمان تاکید کرد: در کشوری مانند آلمان، اجازه تخریب ساختمان های 50 ساله داده نمی شود چون ساختمان ها را سرمایه ملی کشور می دانند و معتقدند باید 200 سال عمر کنند.
وی با اشاره به اجباری شدن مدل سازی اطلاعات ساختمانی در برخی کشورها بیان کرد: در کشورهای آمریکا، قطر و امارات تا تراکم، میزان و نوع مصالح و ... در نرم افزار این سیستم ثبت نشده و ساختمان بیمه نشود، اجازه ساخت وجود ندارد و همین امر شهرسازی قطر و امارات را نسبت به 20 سال قبل به کلی متفاوت کرده است.
این عضو شورای اسلامی شهر شیراز تصریح کرد: اگر 10 سال قبل، معماری و شهرسازی در ساخت و سازهای «دراک» و «حسینی الهاشمی» شیراز، ورود کرده بود امروز وضعیت به شکل دیگری بود.
دودمان ادامه داد: در حوزه تغییر کاربری ها نیز در حوزه درآمد شهرداری بعد از انجام این تغییرات به فکر رفع ترافیک در شریان های درجه 2 خیابان ها می افتیم، اقدام به پل سازی می کنیم که این روند نیز باید بازنگری شود و رسانه ها در امر شهرسازی رسالت سنگینی دارند و می توانند مطالبات شهروندان را پیگیری کنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با ابراز رضایت از اقدامات انجام شده در مورد شیراز به عنوان پایلوت «شهر دوستدار کودک» گفت: در بخش رویدادی و اقدامات عمرانی و شهرسازی علاوه بر مناسب سازی برای معلولان، دبیرخانه شهرداری به عنوان دبیرخانه معلولین، کودک و مادران باردار فعالیت می کند و برای نخستین بار در شیراز شاهد ایجاد شورای شهر و کودک و نوجوان هستیم.
دودمان افزود: بر این اساس در پارک ها و باغ های خانواده، ایجاد آبخوری و صندلی کودک و ... نیز باید اعمال شود که از شهردار منطقه 6 نیز در این خصوص خواستار انجام پیگیری های لازم شده ایم.
وی با اشاره به سامان دهی میدان میوه و تره بار شیراز بیان کرد: به عنوان ناظر در بررسی بازارچه ها و شکایات مردم در این زمینه در فضای واقعی و مجازی، سامان دهی این میدان را در اولویت داشتم تا هر بحرانی بر قیمت میوه و تره بار و گرانی آنها اثرگذار نباشد.
دودمان افزود: بدین ترتیب، کارگروه کنترل قیمت و کیفیت در میدان تره بار شیراز تشکیل شد و غرفه داران مکلف شدند تا قیمت روزانه را بر اجناس خود درج کرده و در تمام خرید و فروش ها فاکتور ارائه کنند.
وی اضافه کرد: این اقدام باعث می شود تا تفاوت قیمت اجناس از میدان تا فروشگاه های سطح شهر کاهش یابد و نظارت نیز با اصول بهتری اعمال شود و بازرسان می توانند متخلفان را از سه روز تا یک هفته پلمب کنند.
دودمان اعلام کرد: از 24 شهریور، نرخ گذاری در میدان میوه و تره بار شیراز در غرفه ها انجام شده است و البته باید در تمامی بازار مصرف این کنترل قیمت اعمال شود که تعزیرات و سازمان «صمت»، متعهد شده اند تا بازرسان در بازار مصرف ورود کرده و مغازه داران این حوزه را چک کنند.
نظر شما