به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، «احمد مشکورنیا» امروز (شنبه ۲۹ شهریور) در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: از اردیبهشت تا اوایل تیرماه دوران سختی را با مشکلات زیادی در خصوص بیماری کرونا پشت سر گذاشتیم و از وضعیت قرمز خارج و به وضعیت سفید کم خطر وارد شدیم.
دبیر شورای سلامت اهواز با بیان اینکه منظور از وضعیت سفید، وضعیت کمخطر است افزود: قدر این وضعیت را ندانستیم چراکه تنها سه استان در کل کشور در وضعیت سفید قرار داشت که خوزستان جز آنها بود اما مسافرتهای خارج از استان، مهمانیهای خانگی، مراسمات مذهبی، بازگشایی مدارس، کنکور و ... همه اینها باعث شد تا ما مجدد وارد وضعیت قرمز شویم.
وی با اشاره به اینکه وظیفه دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز آموزش و تربیت کادر پزشکی و پیراپزشکی است بیان کرد: بیمارستانهای اصلی اهواز همه بیمارستان دانشگاهی هستند که در زمان کرونا هر کدام قسمتی از بار این بیماری را به دوش میکشند.
رئیس بهداشت شرق اهواز به وظایف بهداشت اشاره کرد و ادامه داد: ما ناظر بر بهداشت محیط جامعه هستیم به طوری که اداراتی با موازات ما کار بهداشتی و واکسیناسیون را انجام میدهند اما واکسنهایش را بهداشت تامین میکند همچنین تامین داروها برای روستاها برعهده بهداشت است.
وی پیشگیری از بیماری و شناسایی بیماران را از دیگر وظایف بهداشت دانست و اضافه کرد: از ما سوالاتی در خصوص آب و فاضلاب، سگ ولگرد و ... میپرسند که باید گفت اگر تمام منابع وزارتخانه را جمع کنیم و فقط به این موارد اهواز اختصاص دهیم کل اقدامی که میتوان انجام داد ۲۰ درصد میشود و ۸۰ درصد مابقی وظیفه ادارات همعرض و موازی با ما هستند که آنها باید اقدامی منتهی به تغییر در حال عمومی جامعه انجام دهند.
مشکورنیا با بیان اینکه آزمایشگاه بهداشت و آبفا آب را آزمایش کردهاند که با وجود بوی بد اما آلودگی میکروبی نداشتیم عنوان کرد: یکی از معضلات بهداشتی ما احشام رها شده در شهر است که اداره بهداشت وظیفهای در قبال جمعآوری آنها و مواردی مانند نخاله و ... ندارد البته امیدواریم این مسائل برطرف شود و خوزستان به جایگاه اصلی خود برسد.
وی با تاکید بر ابنکه خوزستان در شیوع ویروس کرونا مجدد به وضعیت قرمز رسیده است تصریح کرد: دیروز ۳۰ مورد مثبت در مرکز بهداشت شرق شناسایی شده که این رقم در اول شهریور سه یا چهار مورد بوده است.
دبیر شورای سلامت اهواز با اشاره به اینکه پلاسما زمانی ارزش دارد که آنتی بادی در خون فرد بیمار هنوز هم وجود داشته باشد تاکید کرد: آنتی بادی بر ایمنی بدن برای ابتلای مجدد تاثیری ندارد و تنها تاثیر آن برای بیمارانی است که در آیسییو هستند، پلاسما میتواند کمک کند تا از فاز حاد خارج شود و اهدای آنتی بادی به این منظور میباشد.
وی با بیان اینکه کرونا هیچ گونه ایمنی ندارد و بیمارانی با ابتلای مجدد دو یا سه بار هم به مرکز مراجعه داشتهاند اذعان کرد: از ابتدای وضعیت سفید، اعلام کردیم که سفید یعنی کمخطر و نه بیخطر و پروتکلها باید رعایت شوند و مهمترین مورد قرمز شدن در کنار موارد دیگر، مسافرتها هستند.
رئیس بهداشت شرق اهواز با اشاره به اینکه ۲ بانک در شرق اهواز تا مرز بسته شدن پیش رفت ابراز کرد: این موارد و مشابه آن را به علت رعایت نکردن پروتکلهای بهداشتی تعطیل و یا در مواردی پلمب کردیم؛ در آخرین جلسه ستاد کرونا روز چهارشنبه موضوع دفاتر پیشخوان، پلیس +۱۰ و رهگشا مطرح شد که متاسفانه این ارگانهای دولتی بیش از مراکز خصوصی به سلامت مردم هیچگونه اهمیتی نمیدهند و کمکاری زیادی دارند.
وی در خصوص آموزش به جامعه تصریح کرد: یکی از واحدهای بهداشت شرق، واحد آموزش سلامت است که سه نفر کارمند دارند و در هر مرکز یک نفر رابط آموزش سلامت هستند؛ برای پیشگیری ابتدا باید آموزش صورت بگیرد.
مشکورنیا تشریح کرد: وزارت بهداشت برنامهای با عنوان هر خانه یک پایگاه سلامت طراحی کرده که به همه ابلاغ و از یک ماه و نیم پیش از آغاز شده و مفهوم آن این است که هر خانه یک خانه سلامت و هر ایرانی یک سفیر سلامت است.
وی با اشاره به اینکه هر کدام از سفیران از طریق آموزش چهره به چهره یا تلفنی آموزش داده شدند خاطر نشان کرد: یک سفیر محله نیز داریم و آن کسی است که بر محله تاثیرگذار بوده و گروه هدف بر دانش آموزان، بزرگان و خانمها هستند.
دبیر شورای سلامت اهواز در خصوص واکسن آنفولانزا گفت: واکسن آنفولانزا شرایطی دارد که کادر بهداشت و درمان اولین واجدین شرایط برای آن هستند و بعد از آن خانمهای باردار، دیابت، نقص عضو و ... در اولویت هستند و برای توزیع واکسن بستگی به تعداد دریافت غذا و دارو دارد و ما اعلام نیازمان را برای آنها ارسال میکنیم.
وی با اشاره به اینکه ۶۶۷ شیفت مدرسه در شرق اهواز وجود دارد عنوان کرد: در یک هفته گذشته از ۴۲۰ شیفت بازدید شده و این هفته به اتمام میرسد و بعد از آن، بازدیدهای دور دوم و سوم آغاز میشود و ادامه پیدا خواهد کرد.
رئیس بهداشت شرق اهواز در خصوص حضور دانشآموزان در مدرسه تصریح کرد: اگر والدینی میدانند که فرزندش میتواند پروتکلها را رعایت کند به مدرسه بفرستند و اگر نمیتوانند به مدرسه نروند.
وی درخصوص قصابی های کنار خیابان ابراز کرد: در این خصوص اقدام شده و شکایت کردیم که نیازمند به حضور شورای تامین و ارگانهای دیگر است.
مشکورنیا با بیان اینکه از سگهای ولگرد بهخاطر گازگرفتی و بیماری هاری واهمه داریم اضافه کرد: این موضوع سالیانه ۲ هزار و ۴۰۰ میلیون تومان برای دانشگاه هرینه دارد و اینها هزینهای است که از کف دولت میرود که باید برنامهای برای آن اجرا شود.
وی در پایان در خصوص عدم رعایت بهداشت در فرودگاه و هواپیماها یاد آور شد: در بازدیدی که از فرودگاه داشتیم ۲ غرفهای که عدم رعایت بهداشت را داشتند پلمپ کردیم اما مهمترین مشکل ما با شرکتهای هواپیماییها است که پروتکلها را رعایت نمیکنند و با وجود اینکه قرار بود یک در میان صندلیها را بهفروش برسانند اما تمام صندلیها با قیمتهای گران و بدون رعایت پروتکلهای بهداشتی فروخته میشوند.
نظر شما