روایت سبک زندگی شهدا برای نشر فرهنگ دفاع مقدس یک ضرورت است

نفری گفت: امروز در راستای مقابله با تهاجم فرهنگی، یکی از ضرورت ها، روایت سبک زندگی شهدا با هدف نشر فرهنگ ناب دفاع مقدس است.

«مرضیه نفری» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم ضمن گرامیداشت فرارسیدن چهلمین سالگرد هفته دفاع مقدس اظهار داشت: دفاع مقدس بی شک یکی از برش های بسیار مهم تاریخ کشور ماست که به نوعی هویت و اقتدار و عظمت ملت و انقلاب اسلامی ما با آن گره خورده و عجین شده است

 

نویسنده و پژوهشگر ادبی افزود: به هر حال در بین اطرافیان و دوستان و اقوام ما افرادی بوده اند که یا در هشت سال دفاع مقدس شهید و یا جانباز شده اند و یا این که در این سال ها در جبهه های حق علیه باطل جنگیده و از کیان دین و انقلاب و کشور عزیزمان حراست کرده اند و لذا دفاع مقدس بخش مهمی از تاریخ و فرهنگ و هویت ماست که هنوز هم بسیاری از مردم با خاطرات آن زندگی می کنند.

 

نویسنده رمان "شب های بی ستاره" همچنین گفت: به خصوص نسل ما با خاطرات سال های جنگ تحمیلی ارتباط بیشتری دارد و هنوز هم می توان آثار و نتایج دفاع مقدس را در زندگی این نسل رؤیت کرد.

 

وی بیان داشت: البته بعد از پایان جنگ تحمیلی، به نوعی برخی افراد کوشیدند که در انتقال فرهنگ و میراث دفاع مقدس و به خصوص تبیین زندگی و حماسه شهدا، آنان را افرادی ماورایی و تا حدودی دست نیافتنی نشان دهند که این مساله باعث شد نسل جدید چندان نتواند با شهدا ارتباط برقرار کند و البته در دهه نود نیز به گونه ای دیگر رفتار شد که این ها نشان دهنده افراط و تفریط است و باید واقعیت ها و آن حد تعادل که برگرفته از واقعیت است برای نسل جوان گفته شود.

 

این بانوی نویسنده و رمان نویس همچنین با تأکید بر این که امروز در راستای مقابله با تهاجم فرهنگی، یکی از ضرورت ها، روایت سبک زندگی شهدا با هدف نشر فرهنگ ناب دفاع مقدس است ، افزود: ما باید در پرداختن به سیره و سبک زندگی شهدا و رزمندگان دفاع مقدس چه در عرصه فیلم و سینما و هنر و چه در زمینه رمان و داستان و ... باید نشان دهیم که رزمندگان و شهدای ما همین افراد معمولی کوچه و بازار بودند که به امر امام (ره) و بر اساس تکلیف دینی و الهی به جبهه رفته و با وجود همه مظلومیت ها و سختی ها و کمبود امکانات، حماسه های درخشانی خلق کردند که اگر این گونه رفتار کردیم قطعاً نسل جدید نیز با شهدا اُنس و الفت بهتری برقرار می کند.

 

وی یادآور شد: البته در سال های اخیر در حوزه نشر کتاب های تاریخ شفاهی دفاع مقدس کارهای خوبی مثل کتاب" عباس دست طلا" منتشر شده که مخاطب عادی با آن ارتباط مؤثری برقرار نموده و لذا باید این مساله مهم و کلیدی مورد تأکید قرار گیرد اگر قصه واقعی آدم های جنگ و جهاد را بنویسیم و آن سادگی و صمیمیت را منتقل کنیم، مخاطب ما به سمت آن گرایش پیدا می کند.

کد خبر 973463

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha