​تأمین کود پتاس و فسفات دغدغه اصلی بخش کشاورزی گلستان/ اختصاص ۲۱۴ هزار تن کود به استان

مهاجر با بیان اینکه کود پتاس و فسفات در بخش کشاورزی به صورت واردات تامین می شود، گفت: امسال توزیع این کود را در استان گلستان نداشتیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، «مختار مهاجر » عصر امروز (یکشنبه 30 شهریور) در ستاد تنظیم بازار استان گلستان اظهار کرد: در سال 98 بالغ بر 186 هزار و 500 تن کود اوره، فسفات و پتاس سهمیه برای استان گلستان در نظر گرفته شده بود که  117 هزار تن اوره ، 42 هزار تن فسفات و 27 هزار تن پتاس در استان توزیع شد.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان ادامه داد: امسال 214 هزار تن کود سهمیه برای استان گلستان در نظر گرفته شده است.

 

مهاجر یادآور شد: فسفات و پتاس 15 تا 20 درصد سبد کود مصرفی بخش کشاورزی استان را تشکیل می دهد و امسال تا این لحظه از 140 هزار تن سهمیه کود اوره نزدیک به 61 هزار و 793 تن آن وارد استان شده و در کشت بهاره مصرف شده است.

 

وی افزود: کود پتاس و فسفات در بخش کشاورزی به صورت واردات تأمین می شود و امسال توزیع این کود را در استان نداشتیم و دغدغه اصلی بخش کشاورزی به شمار می رود و تا این لحظه نیز هیچگونه ارزی برای واردات این کودها تخصیص پیدا نکرده است.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان بیان کرد: وزارت جهاد کشاورزی در تلاش است که بتواند در داخل کشور فسفات موردنیاز بخش کشاورزی را تامین کند و در استان گلستان برای کشت پاییزه نیاز به 42 هزار تن کود اوره داریم و در حال حاضر روزانه 500 تا 800 تن وارد استان می شود که به کشاورزان بزرگ استان به صورت مستقیم توزیع می شود و توزیع این کود در زمان کاشت بین کشاورزان خرد اتفاق می افتد.

 

مهاجر ابراز داشت: کشاورزان برای دریافت کود می توانند به دفتر کارگزاری ها مراجعه کنند و دیگر نیازی به حضور آنها در مراکز جهاد کشاورزی نیست.

 

وی گفت: در برخی از کودها تفاوت قیمت زیادی به وجود آمده است و این مهم موجب شد تا تصور شود هزینه کودهای کشاورزی گران شده است این در حالی است که 15 تا 20 درصد این کودهایی که افزایش قیمت پیداکرده سبد کود کشاورزان را تشکیل می دهد و در نهایت 5 درصد هزینه های کشاورزی را افزایش می دهد.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان  خاطرنشان کرد: تا آبان ماه نیز مشکلی در تأمین سموم مورد نیاز استان وجود ندارد و تمام سموم با ارز ترجیجی وارد می شود و باید با قیمت گذشته توزیع شود.

 

مهاجر بیان کرد: یک هزار و 694 تن سم در 6 ماهه نخست سال در استان مصرف شده است و پیش بینی می شود که نزدیک به یک هزار و 300 تن در نیمه دوم سال مورد نیاز باشد که 30 درصد آن در استان وجود دارد.

کد خبر 973833

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha