تداعی معانی و تلقین به نفس، از شیوه های اصلی تربیت دینی فرزندان است

کارشناس و مشاور ازدواج جوانان، تداعی معانی، تشویق مادی و معنوی و تلقین به نفس را از شیوه های اصلی تربیت دینی فرزندان ذکر کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، حجت الاسلام حسین دهنوی، کارشناس و مشاور ازدواج جوانان، در همایش قرآن و خانواده شهرستان آبیک در سالن آمفی تئاتر شهید آوینی مجتمع فرهنگی و هنری باران، اظهار کرد: جامعه شناسان دنیا اتفاق نظر دارند که خانواده، مهم ترین نهاد تربیتی است که می تواند در تربیت انسان نقش به سزایی ایفا کند.


وی افزود: والدین با تربیت دینی فرزندان، می توانند آنان را از آسیب های اجتماعی وبژه کاری های مختلف، مصون نگه دارند چراکه با تربیت دینی، ارزش های دینی با ذهن، روح، جسم و روان فرزندان عجین شده و آنان را از افتادن به ورطه هلاکت نجات می بخشد.


کارشناس و مشاور ازدواج جوانان با تاکید بر رعایت اصل همتایی در امر ازدواج، تصریح کرد: اگر یکی از زوجین متدین و دیگری غیر متدین باشد کار تربیت دینی فرزندان مشکل تر می شود اگر چه در جامعه فراوان می بینیم که مادر خوب بوده، پدر بد ولی فرزندان خوب پرورش یافته اند ولی در جامعه کم می بینیم که مادر بد، پدر خوب ولی فرزندان خوبی تربیت نشده اند.


حجت الاسلام دهنوی ادامه داد: بریا ما ثابت شده که بین زن و مرد، اثر مادر بر روی فرزندان بیشتر است چراکه فرزندان زمان بیشتری را با مادر سپری می کنند و نیز رابطه عاطفی مادر بیشتر از پدر است لذا می توانند بهترین الگو برای فرزندانشان باشند.


وی گفت: والدین باید با رفتار مناسب، برخود منطقی، عطوفت، مهربانی، محبت، توجه به خواسته های منطقی، گفتگوی صمیمانه با فرزندان و دادن مسئولیت به آنان، در راستای تربیت صحیح و دینی فرزندان، گام های ارزنده ای بردارند.


کارشناس و مشاور ازدواج جوانان گفت: حس مذهبی کودکان از سه سالگی بروز پیدا می کند چراکه آمادگی اطلاعات مذهبی را دارند.


حجت الاسلام دهنوی افزود: والدین نباید کودکان زیر هفت سال را تحت نظر و فشار آموزش های رسمی مختلف حتی دینی قرار دهند بلکه باید آموزه ها قطره ای و به مرور زمان به فرزندان تزریق شود.


وی ادامه داد: اگر کودکان زیر هفت سال، تحت فشار آموزش های رسمی قرار بگیرند جلوی نشاط، شادابی و بازی کودکان گرفته می شود و در آینده منجر به دین گریزی و قرآن گریزی آنان می شود لذا آموزش دادن رسمی به کودکان زیر هفت سال، مسئله و تفکری، کاملا اشتباه است.


کارشناس و مشاور ازدواج جوانان اظهار کرد: انجام امور دینی و عبادت دختران و پسران را باید دو سال زودتر از سن تکلیفشان آغاز کرد تا عبادت آرام آرام در وجودشان نهادینه و ملکه شود.


حجت الاسلام دهنوی، 19سالگی به بعد را بهترین سن ازدواج دختران و 23سالگی تا 26سالگی را بهترین سنن ازدواج پسران ذکرکرد و گفت: پسران باید برای ازدواج، رشد اجتماعی، شخصیتی، عاطفی، استقلال فکری و قدرت مدیریت بحران را داشته باشند.


وی لقمه و مال حرام را از عوامل جدی بزهکاری های اجتماعی عنوان کرد و افزود: والدین به هنگام انعقاد نطفه علاوه بر داشتن اندیشه پاک، باید طهارت جسم و روح داشته باشند و پس از پناه بردن به خدا از شر شیطان رانده شده، نام خدا را بر زبان جاری سازند.


حجت الاسلام دهنوی یادآورشد: مادران در دوران بارداری باید از گوش دادن به نواهای گناه آلود، دیدن تصاویر و فیلم های نامناسب، بیان هر حرفی با همسر و دیگران و ادبیات نادرست پرهیز کنند چرا که در ضمیر ناخودآگاه جنین تاثیر منفی می گذارد و در آینده مشکلات فراوانی را به همراه خواهد داشت.


وی از پیش بینی تالیف هفت جلد کتاب گلبرگ خبر داد و گفت: کتاب گلبرگ 1و2 موجود است و پنج کتاب گلبرگ دیگر را در آینده تالیف خواهیم کرد.


گفتنی است، همایش قرآن و خانواده با همکاری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی آبیک، کانون فرهنگی وهنری حضرت ولی عصر(عج)، کمیته امداد امام (ره) آبیک و دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد استانن قزوین در آبیک برگزار شد.

 

پایان پیام /

کد خبر 97394

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha