اسدالله بیات، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان با بیان مطلب فوق به خبرنگار شبستان گفت: 6 اثر معنوی شامل" شیره پزی ملایر، ترانههای کار، پیرغلامان سقایی، مرواربافی، نمدمالی و حکاکی روی سنگ و سنگتراشی" در چهارمین همایش ثبت مهر تایید شورای سیاستگذاری این اجلاس را دریافت کردند.
وی افزود: رونده 12 اثر تاریخی نیز در چهارمین همایش ثبت مورد تایید قرار گرفته است و هم اکنون 886 اثر ثبت شده استان همدان در فهرست میراث فرهنگی کشور قرار دارد.
بیات اضافه کرد: در این همایش با ثبت دو اثر طبیعی سراب گاماسیاب و سراب گیان نیز موافقت شد و تپه باستانی گیان نیز در مسیر دو کیلومتری این سراب قرار دارد و در مسیر این سرآب، جنگلی طبیعی، به وسعت بیش از 100 هکتار وجود دارد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان افزود: سراب گاماسیاب نهاوند (بزرگترین چشمه ایران) در 20 کیلومتری جنوب شهرستان نهاوند به سمت نورآباد واقع شده و از درههای شمالی رشته کوه گروین (کوه چهل نابالغان) سرچشمه میگیرد، منشا آب آن یخچال طبیعی است و دارای آبدهی پنج متر مکعب در ثانیه و دمای متوسط پنج درجه سانتیگراد است.
وی با بیان اینکه سراب گیان نیز یکی از تفریحگاههای غرب کشور به شمار میرود، گفت: این سرآب با چشمههای جوشان، پرآب و زلال، در 22 کیلومتری جنوب غربی نهاوند در استان همدان پای کوههای گرین از رشتهکوههای زاگرس جریان دارد که از جنوب به کوههای گرین و از غرب به زمینهای روستاهای ظفر آباد و میهن آباد محدود میشود.
بیات از تعیین حریم پل تاریخی مهاجران خبر داد و اظهار داشت: پل تاریخی مهاجران در مسیر مواصلاتی تهران - همدان قرار دارد که به منظور حفاظت و صیانت از آن تعیین حریم خواهد شد.
وی افزود: این پل تاریخی متعلق به اواخر دوره قاجار است و در یکم آذر سال 88 با شماره 28142 در فهرست میراث ملی به ثبت رسیده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان تصریح کرد: در راستای حفاظت بیشتر از این پل تاریخی، پل جدیدی در فاصله چند متری پل تاریخی مهاجران احداث می شود تا تردد از این گذر به کمترین حد ممکن برسد.
پایان پیام/
نظر شما