ظرفیت ۱۲۵ میلیارد دلاری صادرات به ۱۵ کشور همسایه/ رسوب ۳.۷ میلیون تن کالای غیرضروری در گمرکات کشور

شناسه گذاری قطعات خودرویی تا پایان سال، ظرفیت ۱۰۰ میلیارد دلاری صادرات به کشور‌های همسایه محقق می شود، ظرفیت ۱۲۵ میلیارد دلاری صادرات به ۱۵ کشور همسایه، رسوب ۳.۷ میلیون تن کالای غیرضروری در گمرکات کشور برخی از اخبار اقتصادی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز دوشنبه ۲۱ مهرماه شبستان به شرح زیر است:

ظرفیت ۱۰۰ میلیارد دلاری صادرات به کشور‌های همسایه محقق می شود

محمد لاهوتی به ظرفیت‌های بالای کشور در صادرات اشاره و تاکید کرد: با فراهم شدن زیرساخت‌های لازم و دستیابی به ابزار‌های مهمی مثل حمل و نقل و نظام بانکی نوین، ظرفیت ۱۰۰ میلیارد دلاری صادرات به کشور‌های همسایه محقق خواهد شد.

 

رئیس کنفدراسیون صادرات گفت: در بخش صادرات، ۱۰۰ میلیارد دلار ظرفیت خالی داریم و ظرفیت تولید این میزان محصول در کشور وجود دارد، اما سیستم حمل و نقل  متناسب با این میزان صادرات ، ارتقا نیافته  است و سیستم بانکی ما هم ظرفیت  این  میزان تبادل مالی را ندارد.

 

لاهوتی بیان کرد: زیرساخت و حمل و نقل موضوع مهمی است که اگر فراهم نشود، رسیدن به ارقام  و اهداف تعیین شده در حوزه صادرات دور از ذهن است.

 

این مقام مسئول در خصوص مشکل تعدد قوانین و بخشنامه‌های صادراتی گفت: از فروردین سال ۹۷ تا ۱۵ شهریور ۹۸ بالغ بر ۸۰ بخشنامه صادر شده که این عامل هم یکی از موانعی است که باعث ایجاد چالش در تجارت خارجی می‌شود و در این شرایط بازار صادراتی از دست می‌رود.

 

شناسه گذاری قطعات خودرویی تا پایان سال

امیرمحمد پرهام فر شب گذشته (یکشنبه 20 مهر) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما گفت: شناسه گذاری کالا‌های وارداتی و اعلام آن‌ها به وارد کنندگان؛ یکی از مهمترین اقدام ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز است و این موضوع سبب شناسایی و تشخیص کالای قاچاق از کالای غیرقاچاق می‌شود. امید است که تا پایان امسال بتوانیم شناسه گذاری قطعات خودرویی را تکمیل کنیم.

 

مدیرکل پیشگیری قاچاق کالا و ارز با اشاره به اینکه روند تأمین ارز کاهش یافته است ادامه داد: ما در ستاد مبارزه با قاچاق کالا در حقیقت چند اقدام مستقیم انجام داده ایم، مهمترین اقدام در حال حاضر بحث شناسه گذاری و اختصاص شناسه به تمامی کالا‌های تولید داخل است، اثر این موضوع بر قاچاق به این دلیل است که هم برای شناسایی کالای قاچاق و هم کالای تقلبی در سطح بازار موثر است.

 

او اظهار کرد: واردات قانونی در برخی از اقلام واقعا نیاز است، در گروه کالایی خودرو ۱۷ قلم کالا وارد فرآیند شناسه کالا شده است، فرایند اختصاص شناسه باید بسیار سرعت بگیرد و متحول شود.

 

ظرفیت ۱۲۵ میلیارد دلاری صادرات به ۱۵ کشور همسایه

حمید زادبوم شب گذشته (یکشنبه 20 مهر) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما با اشاره به کاهش ۱۴ درصدی تجارت بین الملل افزود: به علت شرایط کرونا در جهان، کشور‌هایی که بیشتر درگیر کرونا شدند و مرز‌های زمینی آن‌ها بسته شد با کاهش صادرات بیشتری روبه رو شدند.

 

رئیس سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه این پدیده مربوط به ایران نیز است تاکید کرد: در این مدت ۲۰ مرز مشترک ما با کشور‌هایی که پیش از این به ان‌ها صادرات داشتیم بسته و ضربه بزرگی به اقتصاد ما وارد شد.

 

وی با اشاره به افزایش صادرات به روسیه و قزاقستان در دوران کرونا ادامه داد: با بازگشایی مرز‌های زمینی با کشور‌های همسایه، کاهش صادرات از ۵۰ درصد در فروردین به ۳۴ درصد در پایان ۶ ماه اول امسال رسید.

 

وی سپس در تشریح دلایل اختلاف زیاد کاهش صادرات و واردات گفت: یکی از دلایل آن نبود صادرات گاز به کشور ترکیه است.

 

زادبودم ادامه داد: در ۵ ماه اول امسال صادرات ما به ترکیه ۵۱۳ میلیون دلار بوده در حالی که در ۵ ماه اول سال گذشته صادرات ما به این کشور ۲ میلیارد و ۴۷۰ میلیون دلار بوده است و این اختلاف ۲ میلیارد دلاری به علت صادر نشدن گاز طبیعی به این کشور است.

 

وی تاکید کرد: عامل موثر دیگر بر کاهش صادرات، دو ماه بسته شدن مرز‌های بسیاری از کشور‌های همسایه بر کالا‌های وارداتی به علت شیوع کرونا است که هنوز این محدودیت در واردات کالا به ترکمنستان ادامه دارد.

 

رسوب ۳.۷ میلیون تن کالای غیرضروری در گمرکات کشور

مهرداد جمال ارونقی شب گذشته (یکشنبه 20 مهر) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما از رسوب 3.7 میلیون تن کالای غیرضروری در گمرکات کشور خبر داد و افزود: حدود ۸۰ درصد از این میزان کالا بدون مشکل و ایراد در صف ترخیص هستند.

 

معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران درباره دپوی کالا‌های مربوط به خودروسازان خاطرنشان کرد: با حکم رئیس سازمان گمرکات کشور برای ترخیص ۳۰۰ میلیون تن کالای مربوط به خودروسازان اقدام کرده ایم که بدون نیاز به کد رهگیری از سوی بانک مرکزی نسبت به ترخیص آن اقدام شده است.

 

ارونقی با اشاره به اجرایی نشدن مصوبه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت مبنی بر صدور مجوز ترخیص قطعاتی که تا ۹۹/۴/۲۴ در گمرک رسوب شده اند آن هم بدون نیاز به صدور کد رهگیری از سوی بانک مرکزی افزود: در مصوبه‌ای دیگر، فهرست برخی اقلام، استخراج و به گمرک ارسال شده و طبق آن، حدود ۳۵۰ میلیون دلار برای وزارت صمت فرستاده شده و مقرر شده است در مدت یک هفته آینده، بانک مرکزی نسبت به صدور کد رهگیری برای این دسته از کالا‌ها اقدام کند، حال باید منتظر ماند و دید که اقدام مقتضی اخذ می‌شود یا خیر؟

 

تعطیلی یک سوم واحدهای قطعه سازی خودرو

آرش محبی نژاد در برنامه گفتگوی ویژه خبری یک شنبه شب شبکه دو سیما با اشاره به اینکه از ۱۲۰۰ واحد قطعه ساز شناسنامه دار کشور، حدود ۴۰۰ واحد قطعه ساز در حالت نیمه تعطیل یا تعطیل به سر می‌برند، افزود: تعداد کل قطعه سازان در کشور حدود ۲ هزار واحد است که ۸۰۰ واحد آن‌ها شامل زیرپله ای‌ها و واحد‌های بدون شناسنامه کوچک می‌شود.

 

دبیر انجمن قطعه سازان خودرو ادامه داد: از تعداد کل ۱۲۰۰ واحد قطعه ساز دارای شناسنامه تقریباً ۷۰۰ واحد با خودروسازان ارتباط مستقیم دارند و متأسفانه حدود ۴۰۰ واحد قطعه ساز در حالت نیمه تعطیل یا تعطیل به سر می‌برند، روی هم رفته در حال حاضر از نصف توان قطعه سازی در کشور استفاده می‌شود.

 

محبی نژاد تصریح کرد: با اینکه فقط نیمی از توان تولیدی قطعه سازان کشور فعال است، تمام تولیدات قطعه در کشور به راحتی به فروش می‌رسد.

 

وی همچنین با اشاره به حضور ۵۵۰ هزار نفر کارگر در صنف قطعه سازی افزود: بیش از ۱۵۰ هزار نفر از این تعداد در حالت تعلیق به سر می‌برند.

 

دبیر انجمن قطعه سازان خودرو خاطرنشان کرد: کل مطالبات زنجیره تولید قطعه سازی داخل حدود ۳۴ هزار میلیارد تومان است که از این میزان با کسر ۶ هزار میلیارد تومان چک‌های خرید دین (ضمانت) از اعتبار ما در اختیار خودروسازان قرار دارد و حدود ۹ هزار میلیارد تومان مطالبات معوق سررسید گذشته است.

 

واگذاری پایانه های مرزی با هدف تسهیل گری

محمد اسلامی با حضور در استودیو پخش خبر ۲۱ یکشنبه شب شبکه یک سیما افزود: پایانه‌های مرزی به علت وجود مسائل گوناگون به یک نابسامانی حداکثری دچار و انتظام بخشی و اعمال مدیریت آن از نظر اداری برای پایانه‌های مرزی نیاز است.

وی ادامه داد: در ستاد هماهنگی اقتصادی دولت با تأکید رئیس جمهور مقرر شد همانند مرز‌های هوایی و دریایی که وزارت راه مسئولیت آن را دارد با توجه به این که وزارت راه، میلیارد‌ها تومان هزینه راه اندازی پایانه‌های مختلف در مرز‌های کشور کرده است، از این به بعد این کار به اصل خودش واگذار شود.

وزیر راه و شهرسازی گفت: مدیریت واحد پایانه توسط وزارت راه و شهرسازی اعمال خواهد شد و بر اساس پیش بینی، وضع بهتری را خواهیم داشت و تجار و بازرگانان از این تصمیم اعلام خرسندی کردند، چون قبلا تکرار یک سری فعالیت‌ها انجام می‌شده است.

وی افزود: قرار نیست وزارت راه در امور تخصصی گمرک یا دستگاه دیگر دخالت کند لذا افراد منطبق با این مأموریت را در آنجا منصوب خواهیم کرد با این رویکرد که هماهنگی و تسهیل گری انجام شود.

آقای اسلامی درباره نتایج و آثار استقرار سیستم مدیریت یکپارچه جدید در پایانه‌های مرزی گفت: با ایجاد یک وحدت مدیریتی و هماهنگی یکپارچه، این شرایط را سامان می‌دهیم و این کار به سرعت شروع خواهد شد و افرادی با شایستگی‌های اخلاقی، رفتاری و با دانش منصوب خواهیم کرد تا هدفی که در این مصوبه وجود دارد محقق شود.

وزیر راه و شهرسازی درباره نرخ نامه انجمن شرکت‌های هواپیمایی هم افزود: قیمت گذاری وظیفه دولت نیست و طبق قانون، بر اساس عرضه و تقاضا تنظیم می‌شود.

 

 

کد خبر 975515

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha