به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، نیروی هوایی ارتش توان مقابله با هرتهدیدی را دارد، بانک مرکزی منابع ارزی موردنیاز بخش تولید را تامین کند،مسئولیت گرانی و گرانفروشی برعهده یک دستگاه نیست، بازگشت ۸ میلیارد دلار حاصل از صادرات با پیگیری بانک مرکزی از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در چهارشنبه ۲۳ مهرماه است.
بانک مرکزی منابع ارزی مورد نیاز بخش تولید را تامین کند
جلسه کارگروه رفع موانع جهش تولید به ریاست معاون اول رئیس جمهور برگزار شد. اسحاق جهانگیری در این جلسه تحریک تقاضا در بازار را از نیازهای ضروری بخش تولید برشمرد و گفت: باید با اتخاذ تدابیر و راهکارهایی نظیر اعطای تسهیلات خرید به مصرف کنندگان، زمینه تحریک تقاضا در بازار و به تبع آن رونق واحدهای تولیدی را فراهم کنیم.
معاون اول رئیس جمهور همچنین با تاکید بر نقش مهم وزارت امور اقتصادی و دارایی در تحقق جهش تولید، از این دستگاه اجرایی خواست با برنامه ریزی دقیق، ضمن حفظ درآمدهای دولت، نقش موثرتری در تامین مالی بخش تولید ایفا کند.
وی همچنین تامین منابع ارزی مورد نیاز بخش تولید را یکی از ضرورتهای تحقق جهش تولید دانست و افزود: بانک مرکزی بر موضوع تامین منابع ارزی مورد نیاز بخش تولید تمرکز جدی داشته باشد و راهکارهایی برای تامین ارز مورد نیاز مواد اولیه بخش تولید تدوین کند.
جهانگیری با اشاره به درخواست وزارت صنعت، معدن و تجارت مبنی بر تخصیص اولویتدار بخشی از منابع بانکی به اولویتهای بخش صنعت و معدن افزود: اختصاص تسهیلات و منابع بانکی به بخشهای پیشران و اولویت دار میتواند منجر به ایجاد تحرک در سایر رشتههای صنعتی شود. البته واحدهای تولیدی که با اولویت از این تسهیلات بهرهمند میشوند باید متعهد به افزایش تولید باشند و نظام بانکی گزارش عملکرد مبلغ پنجاه هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی که به اینگونه واحدهای تولیدی اختصاص مییابد را ارائه دهد.
در این جلسه که وزرای صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، امور اقتصادی و دارایی، رئیس اتاق بازرگانی و نمایندگان عضو کارگروه از قوه قضائیه و مجلس شورای اسلامی نیز حضور داشتند، پیشنهاداتی برای تامین منابع ریالی بخش تولید از سوی دبیرخانه کارگروه رفع موانع جهش تولید مطرح شد.
نیروی هوایی ارتش توان مقابله با هر نوع تهدیدی را دارد
امیر سرتیپ خلبان عزیز نصیرزاده فرمانده نیروی هوایی ارتش در حاشیه مراسم دانش آموختگی دانشگاههای افسری اظهار کرد: مراسم دانش آموختگی مشترک بین نیروهای مسلح بسیار خوب و وحدت آفرین برگزار شد و موجب شادی دل رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) و مورد تقدیر ایشان قرار گرفت.
وی افزود: این مراسم نمونه و الگوی خوبی برای تمامی مراسمها در نیروهای مسلح و با هدف وحدت، برادری و هم افزایی نیرو برگزار شد تا ما با این همافزایی بتوانیم با قدرت با دشمنان متجاوز مقابله کنیم.
امیر سرتیپ نصیرزاده اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) در بیانات گوهربار خود تاکید کردند که دانشجویانی که وارد دانشگاههای افسری میشوند هدفی مقدس و متعالی دارند و بهترین جوانان جامعه ما هستند و باید تلاش کنند تا به دانش خود اضافه کرده و با هدف متعالی که به آنها انگیزهای مضاعف میدهد، به درجات عالی نظامی و اخلاقی برسند.
وی ادامه داد: در بحث مقابله با ویروس منحوس کرونا، وظیفه سنگینی بر عهده داریم، زیرا هم مسئول سلامتی خود و کارکنان خود هستیم و هم باید حداکثر امکانات و تجهیزات را برای کمک به آحاد مردم فراهم کنیم که در این زمینه نیروی هوایی همگام با تمامی نیروهای مسلح از ابتدای شیوع این ویروس در کنار مردم بوده است و بیمارستان بعثت نهاجا و هم چنین بیمارستانهای شهرهای دیگر در اختیار بیماران قرار گرفته است و در بحث کمکهای مومنانه نیز، نهاجا به قوت به کمک و مساعدت به مردم نیازمند ادامه میدهد.
دستگاه های حاکمیتی برای تولید محصولات فراوری شده بیتومین وارد عرصه شوند
عبدالرضا مصری شب گذشته (سه شنبه ۲۲ مهر) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما گفت: تقریباً کشف ”بیتومین“ به زمان کشف صنعت نفت در داخل کشور بر میگردد، اما متأسفانه از زمان کشف آن تاکنون به علت سیاست غلط آمریکاییها به هیچ عنوان به آن پرداخته نشد و بیشتر به سمت نفت رفتند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مسئولیت این موضوع قبلاً بر عهده شرکت ملی نفت ایران بود که پس از این که آنها هیچ اقدامی انجام ندادند به وزارت صنایع و وزارت صمت کنونی محول شد.
مصری اضافه کرد: پس از جنگ تحمیلی، افراد محلی و بومی با ابزار ساده و سنتی شروع به استخراج کردند و خودشان برای صادرات راهی را باز کردند و همه این چرخه به صورت سنتی انجام میشود.
وی گفت: از همان زمان، این موضوع در چندین جلسه به مسئولان منعکس و خواسته شد اجازه ورود محصولات فراوری شده بیتومین را ندهند، اما متأسفانه همچنان ارز دولتی برای وارد کردن این مواد داده میشود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی افزود: در کشور ما نهایت فراوری این ماده؛ آسیاب کردن آن است و درصدی هم خاکسترگیری داریم که صادر میشود.
مصری گفت: بخش خصوصی در صنایع فولاد، پتروشیمی، نفت و سیمان در ابتدای اکتشاف نمی توانستند وارد شوند و فراوری را انجام دهند و بخش دولتی در تمام این صنایع که بعدها بومی شده با سرما
مسئولیت گرانی و گرانفروشی بر عهده یک دستگاه نیست
محمد علی اسفنانی شب گذشته (سه شنبه 22 مهر) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما گفت: تا زمانی که عدم توازن در عرضه و تقاضا باشد قیمتها هم افزایش خواهد یافت و زمانی این متوقف میشود که همه دستگاهها و سازمانهای متولی و مسئول وظایفشان را به نحو مطلوب انجام دهند و زنجیره تولید تا توزیع کاملا مدیریت شود و هیچ یک از مؤلفههای قیمت گذاری دستخوش تغییر نشود.
معاون سازمان تعزیرات حکومتی گفت: مسئولیت گرانی و گرانفروشی بر عهده یک دستگاه نیست بلکه همه دستگاهها و وزارت خانهها نقش دارند و اراده جدی هم برای انجام وظایف و برخورد با متخلفان وجود دارد.
با پیگیری اخیر بانک مرکزی ۸ میلیارد دلار حاصل از صادرات به کشور برگشت
کاظم پالیزدار، دبیر ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی نهاد ریاست جمهوری گفت: با پیگیری اخیر بانک مرکزی هشت میلیارد دلار حاصل از صادرات به کشور برگشت و حدود ۱۸ میلیارد دلار دیگر هم در دست پیگیری است.
وی با تاکید بر اینکه تمام ارز حاصل از صادرات باید به کشور برگردد، افزود: نبود سیستم نظارت در گذشته باعث شد عدهای به اسم صادرات و واردات ارز دولتی گرفته و از آن سوء استفاده کنند. این افراد به دلیل نبود سیستم نظارت و پیگیری هیچ ردی از خود باقی نمیگذاشتند هرچند مطمئن بودند پیگیری خاصی وجود ندارد.
پالیزدار خاطر نشان کرد: در شرایط کنونی افرادی که ارز دریافت کرده و به تعهدات خود عمل نکنند قابل پیگیری و ردیابی هستند و در این رابطه بانک مرکزی وظیفه خود را بخوبی انجام داده است و افرادی را هم به مراجع قضایی معرفی کرد.
وی گفت: گروهی ارز دولتی گرفتند تا کالا وارد کنند، اما به تعهد خود عمل نکردند که برای هر یک از آنها پرونده تشکیل شد؛ به آنها فرصتی دادیم تا به تعهدات خود عمل کنند وگرنه به مرجع قضایی معرفی خواهند شد.
پالیزدار اظهار کرد: تحریمهای ظالمانه آمریکا در دنیا بیسابقه است، اما مردم بدانند که این شرایط پایدار نیست و روزهای خوب فرا خواهد رسید؛ ما از این شرایط عبور خواهیم کرد.
نظر شما