به گزارش خبرنگار شبستان، علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی در حاشیه افتتاح نمایشگاه نگاهی به فعالیتهای اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان که در محل نمایشگاههای دایمی مجلس برگزار شده است در رابطه با اینکه اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان چه نقشی در تعلیم و تربیت دانشآموزان دارد، گفت: برای من خیلی جالب بود که با تنوع ستودنی در کارهای فرهنگیشان و هم کارهای علمیشان مواجه شدم و کارهایشان با نهایت دقت همراه بود و این خودش یک خوشسلیقگی به همراه داشت.
وی اظهار کرد: از مسئولان اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان تشکر میکنم که متناسب با سن و سال دانشآموزان این توجه را داشتهاند که هم تنوع داشته باشند و هم کارهایشان با خوشسلیقگی همراه باشد.
لاریجانی تصریح کرد: آقای علیاکبری در کارهایشان وقت گذاشتند و از افراد خوشفکر و فاضل هستند و کارهایشان نیز به نتیجه رسیده است و این ارزشمند است.
وی تأکید کرد: اینکه توانستهاند یک سیستمی را به وجود آورند که هم از نظر اخلاقی و فرهنگی و هم از نظر فرهنگی زمینه رشد پیدا کند کار ارزشمندی است که ما باید کمک کنیم که توفیقاتشان بیشتر شود.
وی در پاسخ به سؤالی در مورد لایحه بودجه گفت: همان قدری که شما خبرنگاران خبر دارید ما نیز خبر داریم و مطابق قانون باید 15 آذر لایحه بودجه به مجلس ارایه میشد ولی متأسفانه ارایه ندادند و کار را مشکل کردند.
رییس مجلس شورای اسلامی در رابطه با اینکه آیا مجلس سازوکاری برای تعطیلات نمایندگان در هنگام انتخابات اندیشیده است یا نه، گفت: ما برای تعطیلات یک فرمت ثابت داریم که هر سه هفته جلسه علنی و کمیسیونها است و یک هفته هم سرکشی به نمایندگان به حوزه انتخابیهشان برای حل مشکلات مردم است که این یک هفته نیز تعطیلی نیست زیرا بخشی از کارهایشان است که باید در حوزه انتخابیه انجام دهند.
وی در پاسخ به این سؤال که برخی اخبار حکایت از تعطیلی مجلس از 15 بهمن تا زمان انتخابات دارد و آیا این اخبار صحیح است، گفت: نه، زیرا ما برای تعطیلات مجلس طبق قانون عمل میکنیم و قائدتا شاید برای انتخابات یک هفته یا 10 روزی تعطیل باشند که نمایندگان به کارهایشان برسند.
رییس مجلس در پاسخ به این سؤال که زمان زیادی برای انتخابات مجلس نهم باقی نمانده است و آیا زمان برای وحدت اصولگرایان دیر نشده است، گفت: اینکه تنوع فکری داشته باشیم چیز اشکالداری نیست و اینکه در زمینههای مختلف چه اصولگرایان و چه دیگران آرای خودشان را متناسب مطرح کنند و بر همین اساس نیز افرادی حضور داشته باشند فینفسه اشکالی ندارد و از این جهت اصراری به اینکه افراد حتما با هم در یک سیستم حضور داشته باشند خیلی موضوع مهمی نیست.
وی تأکید کرد: ممکن است افراد نظر خاصی داشته باشند و تابلوی خاصی را درست کرده باشند و میخواهند با همان تابلو بیایند که ما نیز باید از آنها استقبال کنیم زیرا هر گروهی که میتواند و فکر میکند در مجلس فکری را میتواند عرضه کند و تلاشی را میتواند انجام دهد که باعث سرعت کارها و آبادانی کشور را بهبود ببخشد.
لاریجانی تصریح کرد: شرایط فعلی کشور شرایط بسامانی است، از این جهت که گروههای مختلف میتوانند حضور داشته باشند و در سرنوشت خودشان نقش داشته باشند.
رییس مجلس هشتم در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه مهمترین اولویتهای کاری مجلس نهم چه خواهد بود، گفت: اینها را باید بعدها بگوییم اما در هر صورت اولویتهای کاری مجلس هشتم و نهم خیلی متفاوت نیست بلکه همه اینها قصدشان این است که مسایل کشوری را رصد کنند و برای آن برنامهریزی داشته باشند و بر آن نظارت داشته باشند.
وی بیان کرد: دو حوزه کاملا ممتاز در این زمینه هست که یکی از آنها بخش قانونگذاری برای کشور و دیگر بخش نظارت است که در حوزه قانونگذاری مجلس هشتم گامهای خوبی برداشته شد و جدای از برنامه پنجم که کار سنگینی بود و طرحهای مهمی مثل هدفمندسازی یارانهها و مقولاتی مثل بهرهوری و کشاورزی یا قانون مجازات اسلامی برخی از قوانین نیز اولین بار بود در مجلس تقنین یافته است و این سیر هنوز تمام نشده است.
رییس خانه ملت بیان کرد: حتما ما نیازهای مستمری داریم که باید بیشتر از اینها کار کنیم اما روح اصلی در شرایطی که در مجلس هشتم نیز بود تسهیل فضای کسب و کار برای رونق اقتصادی کشور شود و هر کسی که میخواهد باری بردارد باید توجه داشته باشد تا رونق اقتصادی در کشور به وجود نیاید مشکل اشتغال نیز قابل حل نیست.
لاریجانی مسایلی همانند گرانی را نیز از تبعات فضای کسب و کار عنوان کرد و گفت: اگر میخواهیم در کشور رونق وجود داشته باشد و چرخ تولید فعال باشد باید هم اشتغال سامان پیدا کند و هم مسایلی نظیر گرانی سر و سامان داده شود.
وی تأکید کرد: باید هم در دولت و هم در مجلس این خط فکری را دنبال کنیم به ویژه با افقی که در سند چشمانداز در نظر گرفته شده است باید این رشد هشت درصدی را داشته باشیم که در این سالها این رشد وجود نداشت، بنابراین ما باید مابقی کار را با رشد خیلی بیشتری ادامه دهیم.
وی گفت: در حوزه نظارت نیز سازوکار آییننامهایاش در مجلس هشتم تهیه شد و هم کمیسیونها از قدرت نظارتی برخوردار شدند و هم معاونت نظارت تشکیل شد و هم سؤال از حالت تصنع درآمد.
وی ادامه داد: سؤال وقتی از مجلس مطرح میشود یک پروسه خیلی جدی است یعنی نمایندگان بعد از اینکه کمیسیون نظرش را داد رأی میدهند که آیا قانع شدهاند یا نه و حالتی نیست که چه صحبتی شود و حالا پاسخی گفته شود و همه چیز تمام شود.
وی خاطرنشان کرد: باید در این بعد در مجالس آینده نیز توجه شود.
رییس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سؤالی در رابطه با اینکه دولت اعلام کرده است که 10 میلیون نفر را از قانون هدفمندسازی یارانهها برای ارایه یارانه کنار بگذارد و آیا مجلس این کار دولت را قانونی میداند یا نه، گفت: آنچه در قانون هدفمندسازی یارانهها آمده است این است که عموم مردم از یارانهها برخوردار شوند، دولت میتواند به عدهای برحسب نیازشان یارانه بیشتر ارایه دهد اما سطح فراگیری این قانون را عموم مردم قرار دادیم.
وی ادامه داد: اگر حذف به معنای این باشد که بخواهند هیچ چیزی ندهند ما با آن مخالف هستیم زیرا این خلاف قانون است اما اگر بحث این است که به افراد نیازمند یارانه بیشتر ارایه دهد ما با آن موافق هستیم.
وی ادامه داد: اگر کسی از افراد نخواهد یارانهاش را نگیرد از نظر قانون ایرادی ندارد اما دولت نمیتواند اجبار کند که یارانه ندهد زیرا از نظر قانونی اشکال دارد و حتی در مرحله قبل نیز عدهای خودشان یارانه نگرفتند.
لاریجانی در پاسخ به این سؤال که امروز در نطقتان نسبت به تغییرات مدیریتی در آستانه انتخابات از سوی دولت هشدار دادید و آیا این تغییرات تبعاتی برای جامعه خواهد داشت، گفت: قبلا هم با دولت این صحبت شده بودید که در آستانه انتخابات اقدامات و تغییراتی که مقداری سوء تفاهم ایجاد کند و یا مناقشات ایجاد کند، پرهیز کند و به نظر کار معقولی است و دوستان نیز آن را قبول داشتند.
وی تأکید کرد: تغییرات به ویژه در مورد بخشداران و استانداران و کسانی که مسئولیتهای اجرایی در انتخابات دارند میتواند تزلزل ایجاد کند و پروسه انتخابات یک امر مبارکی در کشور است که این موضوع میتواند آن را تخریب کند.
وی با تأکید بر اینکه باید از این تغییرات پرهیز کرد، گفت: دشمن نیز به دنبال این حواشی است، این در حالی است که انتخابات فرصتی برای کشور است و امر مبارکی برای نظام مردمسالار دینی جمهوری اسلامی ایران است که باید به خوبی انتخابات برگزار شود و همه لوازم اطرافاش به خوبی در نظر گرفته شود که این امر مبارک به خوبی انجام شود.
وی بیان کرد: اگر در هر بخشی کاری انجام شود که دیگران بخواهند از آن سوء استفاده کنند و یا مناقشات حاشیهای حول و حوش انتخابات به وجود بیاورد کار مضری است و توصیه من نیز این است که این کارها صورت نگیرد تا انتخابات در ظرف زمانی درست و با اقتدار و اطمینان خوب در کشور انجام شود که همینها جزء زمینههای پرش فکر سیاسی در کشور میتواند باشد.
پایان پیام/
نظر شما