به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، «سجاد پاکگهر» امروز (شنبه 12 مهر) در مراسم قرائت حکم ثبتی ساختمان اداره بندر و کشتیرانی خرمشهر اظهار کرد: با توجه به اینکه یکی از موضوعات مورد توجه اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خرمشهر در این شهرستان، ثبت و برنامهریزی به منظور حفظ بناهای تاریخی است، در طول سالهای گذشته اقدامات ویژهای را در راستای تهیه پرونده و ثبت ملی بناها به انجام رسانده بودیم.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خرمشهر افزود: بر همین اساس در تابستان سال جاری بنای قدیم بندر خرمشهر در فهرست آثار دفاع مقدسی به ثبت رسید که مراتب ثبت این اثر و سیاستهای مورد نظر وزارت میراث فرهنگی در خصوص این بنا به استاندار خورستان نیز ابلاغ شد.
وی تصریح کرد: در روزهای گذشته با توجه به ابلاغ برنامههای چهلمین سالگرد هفته دفاع مقدس و همچنین هفته گردشگری از سوی اداره میراث فرهنگی به دبیر ستاد بزرگداشت این رویدادها در خرمشهر، بازدید مسئولان از این بنای ثبت ملی به عنوان یکی از برنامهها را در نظر گرفتیم که انجام شد.
پاکگهر با بیان اینکه در این بازدید، ارزشهای آثار و بناهای باقیمانده از هشت سال دفاع مقدس برای مسئولان ادارات و بازدیدکنندگان تبیین شد اضافه کرد: به منظور پاسداشت و حفظ این ساختمانها، قرائت حکم ثبتی این بنا که به امضای معاون رئیس جمهور رسیده و به استاندار خوزستان ابلاغ شده بود، انجام شد.
وی هدف از این برنامه را همراه کردن ادارات و ارگانهای شهرستان خرمشهر به منظور حفظ این بناها عنوان کرد و ادامه داد: یکی از سیاستهای اداره میراث فرهنگی خرمشهر بر اساس ظرفیتهای موجود در این شهرستان، شناسایی و ثبت بناهای باقیمانده از دوران دفاع مقدس است که البته موضوع حفظ بناهای باقیمانده از جنگ، امروزه به عنوان موضوعی بینالمللی شناخته شده و شاهد هستیم که در بسیاری از کشورهای توسعهیافته در حوزه گردشگری، بناهای باقیمانده از جنگ حفظ میشوند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خرمشهر عنوان کرد: متأسفانه در کشور ما سیاست منسجمی در خصوص حفظ این آثار تاکنون وجود نداشته و بسیاری از آثاری که در شهرهای جنوبی به ویژه خرمشهر وجود داشتند و واجد شرایط ثبت بودند در طول این سالها تخریب شدند.
وی ابراز کرد: از اینرو، طی سالهای گذشته مطالعاتی را در راستای شناسایی و ثبت ملی کردن این آثار به عنوان بناهای شاخص باقیمانده از دفاع مقدس به انجام رساندیم که بر این اساس تاکنون چهار بنا در شهرستان خرمشهر به ثبت ملی دفاع مقدس رسیدهاند.
پاکگهر خاطر نشان کرد: البته هدف ما ثبت همه آثار باقیمانده از جنگ نیست بلکه هدف ثبت آثار و بناهایی است که به لحاظ خاطرهای و شاخصها دارای ارزش هستند.
وی بیان کرد: برآورد ما این است که در شهرستان خرمشهر بتوانیم تعداد 10 بنا را به عنوان آثار دفاع مقدس ثبت کنیم و این بناها را با تمهیدات و برنامهریزیهایی که داریم و با اقدامات مناسب برای آیندگان حفظ کنیم.
رئیس اداره میراث فرهنگی خرمشهر گفت: قدمت این بناها اگرچه مربوط به دهههای 30، 40 یا 50 شمسی است، اما وقتی شاخصههای این بناها را بررسی میکنیم متوجه میشویم که علائم و شواهد باقیمانده از جنگ روی این آثار ممکن است به عنوان یک اثر و افتخار ملی منظور شود و بر اساس قوانین وزارت میراث فرهنگی میتوانیم آنها را در زمره آثار واجد شرایط ثبت در نظر بگیریم.
وی در پایان یاد آور شد: به طور کلی ما از ثبت بناهای باقیمانده از جنگ دو هدف را دنبال میکنیم که یکی از آنها حفظ ارزشهای دفاع مقدس بنا به عنوان بخشی از تاریخ رشادتهای کشور و دیگری توسعه گردشگری جنگ در خرمشهر است که در مورد هدف دوم باید گفت که ما به دنبال توسعه این نوع از گردشگری از منظر بینالمللی هستیم تا بتوانیم گردشگران خارجی را برای بازدید از این بناها به این منطقه هدایت کنیم.
نظر شما