راه اندازی پویش «یا ساقی العطاشی ۲»برای آبرسانی به روستاهای محروم

پویش «یا ساقی العطاشی ۲» به‌منظور آب‌رسانی به ۷۲ روستای محروم با بیش از ۳۲ هزار جمعیت راه اندازی شد.

خبرگزاری شبستان، گروه قرآن و معارف، «هادی شعبانی»، مسئول خیمه میاندار خدمت از تلاش بی‌وقفه هیأتی‌ها در قالب پویش «یا ساقی العطاشی ۲» به‌منظور آب‌رسانی به ۷۲ روستای محروم با بیش از ۳۲ هزار جمعیت خبرداد و گفت: در استان سیستان‌وبلوچستان نزدیک به هزار و ۳۰۰ روستای محروم از آب شرب وجود دارد که مردم برخی از این روستاها چاله‌هایی را ایجاد و در طول سال آب باران گل آلود و پر از باکتری و بیماری را جمع می‌کنند و از آن به عنوان آب شرب استفاده می‌کنند.

 

وی با بیان اینکه خیمه میاندار خدمت با محوریت هیأت‌های مذهبی پویش «یا ساقی العطاشی ۱» را برای رفع بحران آب آبادان در سال ۹۷ دنبال کرد، اظهار کرد: روستاهای آبادان با مشکل جدی کمبود آب روبرو بودند و رفع این بحران با نامه‌نگاری‌های معمول اداری حداقل دو ماه زمان نیاز داشت اما به همت نیروهای هیأتی دو هفته‌ای به صورت جهادی مشکل مردم این روستاها رفع شد. مخازن مورد نیاز آب تأمین و با کمک مردم روستاها جایگذاری آن‌ها در کم‌ترین زمان ممکن انجام و بحران شکل گرفته تا زمان اتصال خط لوله اصلی آب رفع شد؛ بعد از آن هیأتی‌ها تصمیم گرفتند تا آب‌رسانی به مردم مناطق محروم را در دیگر نقاط کشور نیز دنبال کنند.

 

مسئول خیمه میاندار خدمت با اشاره به اینکه سیل سال گذشته در سیستان و بلوچستان نقطه آغازی برای حضور هیأتی‌ها در این منطقه بود، عنوان کرد: این سیل چهره نیازهای حقیقی مردم را به نمایش گذاشت و نیروهای جهادی هنگامی که در منازل حضور می‌یافتند فقر واقعی را مشاهده می‌کردند به همین علت یک عملیات اساسی و گسترده‌ای را برای محرومیت‌زدایی در سیستان و بلوچستان آغاز کردند.

 

وی ادامه داد: بر اساس جمع‌بندی که صورت گرفت نخستین مسئله سیستان و بلوچستان موضوع کمبود آب است و تا زمانی که این مشکل رفع نشود دیگر مشکلات رفع نخواهد شد، هر چند باید یادآور شویم که وقتی از سیل در سیستان و بلوچستان صحبت می‌کنیم یعنی در این منطقه بارندگی وجود دارد و بر اساس نظر کارشناسان اگر این آب به درستی مدیریت شود برای آب کشاورزی روستاها هم به آب جای دیگری نیاز نخواهیم داشت چه برسد به آب شرب؛ اگر مدیریت صحیحی نسبت به آب باران صورت می‌گرفت مشکل این روستاها رفع می‌شد.

 

شعبانی عنوان کرد: در سیستان و بلوچستان نزدیک هزار و ۳۰۰ روستا داریم که از آب شرب محروم هستند هر چند گاهی با استفاده از تانکرهای حمل آب، به مردم آب‌رسانی می‌شود اما با توجه به طولانی بودن و ناهموار بودن مسیر بسیاری از اوقات به این مردم آبی نمی‌رسد.

 

وی خاطرنشان کرد: مردم این روستاها حفره‌ها و چاله‌هایی را ایجاد و در طول سال آب باران گل آلود و پر از باکتری و بیماری را جمع می‌کنند و از آن به عنوان آب شرب استفاده می‌کنند به همین علت دچار بیماری‌های پوستی واگیردار شده‌اند، آلودگی آب به حدی با چشم قابل رؤیت است که قطعا برخی از مردم کلان‌شهرها حتی حاضر نیستند این آب را بو کنند چه برسد به اینکه آن را به عنوان آب شرب مصرف کنند.

 

مسئول دفتر خدمات اجتماعی جامعه ایمانی مشعر  اظهار کرد: کودکان این روستاها در آب‌های کثیف آب بازی می‌کنند و گاهی هم در چاله‌های عمیق افتاده و جان خود را از دست می‌دهند اما هیچ شخصی از داغدار شدن خانواده‌های آن‌ها خبردار نمی‌شود.

 

وی تصریح کرد: در پویش «یا ساقی العطاشی ۲» قرار است ۷۲ روستا از این هزار و ۳۰۰ روستا را مورد حمایت قرار داده و مشکل آب آن‌ها را به صورت ریشه‌ای رفع کنیم و در دوره‌های بعدی این پویش رفع مشکلات دیگر روستاهای باقیمانده را هدف‌گذاری کنیم.

 

شعبانی عنوان کرد: در مرحله نخست به دنبال انجام کارهای ریشه‌ای هستیم و ایجاد خطوط انتقال آب از سدهای منطقه سیستان و بلوچستان به روستاها را دنبال می‌کنیم که اگر لوله‌کشی صورت گیرد می‌توانند به صورت دائمی از آب شرب مناسب بهره‌مند شوند.

 

وی از سکونت ۳۲ هزار نفر در ۷۲ روستای هدف یاد کرد و گفت: به صورت میانگین با هر ۵۵ هزار تومان کمک مردمی، یک متر آب سالم به این روستاها نزدیک‌تر می‌شود و در فاز نخست خدمت‌رسانی در پویش «یا ساقی‌العطاشی ۲» باید یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان هزینه کنیم.

 

کد خبر 979772

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha