مدیریت سپرده‌ها در مسیر تولید/قاچاق دام زنده توجیهی برای گرانی گوشت

مدیریت سپرده‌ها در مسیر تولید، سکه بهار آزادی طرح جدید ۱۳ میلیون و ۲۵۱ هزار تومان، راهکارهای حفظ ارزش پولی ملی، قاچاق دام زنده توجیهی برای گرانی گوشت، تعیین زمان قرعه‌کشی مرحله هفتم فروش فوق العاده ایران خودرو برخی از اخبار اقتصادی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز چهارشنبه ۲۱ آبان شبستان به شرح زیر است:

بانک مرکزی قلب اقتصادی دولت است/ مدیریت سپرده‌ها در مسیر تولید

بسیاری از مشکلات اقتصادی ایران قابل حل است. این را در اظهار نظراتی که کارشناسان اقتصادی بارها عنوان کرده‌اند می‌توان لمس کرد. اما در عمل گویی از سوی بسیاری از بخش‌های اقتصادی عزم جدی برای برخورد با مشکلات اقتصادی وجود ندارد. همین امر سبب شده که فساد اقتصادی، دلالی، رانت و احتکار از سوی عده‌ای خاص ادامه دار باشد. عده‌ای که می‌توان از آنها به عنوان سربازان دشمن و تروریست‌های اقتصادی نام برد.

بخشی از مشکلات اقتصادی ما ناشی از ناکارآمدی ساختار اقتصادی است که در برخی نقاط نقص‌هایی دارد. ابراهیم رزاقی، اقتصاددان در این‌باره سه عامل تاریخی را در وضعیت اقتصادی امروز دخیل دانست و اظهار کرد: تثبیت حقوق‌ها در شرایط تورمی، باز گذاشتن بازار آزاد در شرایط انحصاری و تحریم‌های خارجی عواملی هستند که از دهه هفتاد آغاز شدند و همچنان بر اقتصاد ما تاثیرگذاری می‌کنند.

وی درباره خطر باز گذاشتن بازار در شرایطی که انحصارگری وجود دارد، گفت: قبلا این سیاست انجام می‌شد چون در گذشته واحدهای تجاری و صنایع کوچک بودند و خاصیت رقابتی داشتند. اما اکنون واحدها بسیار بزرگ هستند و انحصار هم شکل گرفته و اگر انحصار واحدهای بزرگ بازار را اداره کند، معلوم است چه اتفاقی خواهد افتاد.

رزاقی با انتقاد از دلالی و احتکار در بازار کالاهای اساسی یادآور شد: وقتی فضا به این سمت و سو حرکت کند چه اتفاقی می‌افتد؟ افراد عادی، کارگران، کارمندان، بازنشستگان، خانواده‌های جانبازان و شهدا، فقرا و روستاییان که تولید اندک دارند همه در یک کفه قرار می‌گیرند و کسانی که قدرت و ثروت را در اختیار دارند در کفه دیگر قرار می‌گیرند و سنگینی بازار را به نفع خود می‌چرخانند. اینان به سرعت سرمایه‌دار می‌شوند، ولی نه با تولید بلکه با دلالی، فساد و احتکار کالاهای معیشتی مردم.

 

راهکارهای حفظ ارزش پولی ملی/ ارتباط بین نرخ ارز و ریال

بانک مرکزی تمام تلاش خود را برای مهار تورم و حرکت به سمت ثبات اقتصادی و خروج از رکود به کار بسته است، اما برای دستیابی کامل به این مهم باید زمینه‌های آن فراهم آید. علاوه بر مسائل داخلی، تحریم‌های آمریکا و خالی شدن خزانه از پول نفت، در نتیجه آن همچنین شیوع ویروس کرونا شوکی سخت به اقتصاد کشور وارد کرده که جبران آثار آن بسیار دشوار به نظر می‌رسد.  

حال سوال این است  بانک مرکزی برای به مقصد رساندن این امر جهت کمک به تولید و بازگرداندن ارزش پول ملی در چه زمینه‌ای و دقیقا چه کاری باید انجام دهد؟ سیدعزیز آرمن، استاد دانشگاه و کارشناس امور اقتصادی در این خصوص گفت: تمام متغیرهای کلان، مهم و کلیدی برای اقتصاد هر کشوری در فضایی قابل کنترل و اصلاح است که دارای شرایط نسبتا شفاف و کم ریسک باشد، زیرا متغیرهای کلان به خصوص تولید در فضایی که آینده آن قابل پیش بینی باشد، شکل می‌گیرد.

وی در ادامه اضافه کرد: تا زمانی که فضا قابل پیش‌بینی به وجود نیاید، حرکت قابل ملاحظه‌ای در جهت افزایش تولید نخواهیم داشت، اما چنانچه این اتفاق روی دهد اتوماتیک وار تورم به کنترل در می‌آید زیرا زمانی که عرضه زیاد شود تورم هم کنترل خواهد شد. نرخ ارز نیز به همین فضای آینده اقتصاد ربط پیدا می‌کند. به این معنا رشد ارزشی پول ملی به درآمدهای ارزی مرتبط است، اما عمده آن همانطور که اشاره کردم به عدم سرمایه‌گذاری و نامشخص بودن آینده مربوط می‌شود.  

این استاد دانشگاه در این خصوص یادآور شد: نرخ ارز، تولید و تورم موکول به آماده کردن یک فضای مناسب است که این فضا صرفا اقتصادی نیست، مسائل سیاسی و اجتماعی هم در آن تاثیرگذار هستند. باید یک احساس آرامشی به وجود آید تا اقتصاد کشور کمی متحول شود.  

آرمن در رابطه با اولویت‌ها و موانع بانک مرکزی جهت به وجود آمدن چنین فضایی تاکید کرد: بانک مرکزی به تنهایی توانایی حل مشکلات را ندارد و نمی‌تواند کار چندانی انجام دهد مگر اینکه با دولت، بخش اجرایی آن و فرادولت هماهنگی داشته باشد. بانک مرکزی به تنهایی فقط می‌تواند از اعمال سیاست‌های تورم‌زا خودداری کند. بر فرض باید تکیه بیشتری بر اوراق بدهی به جای جبران  کسری بودجه با قرض دادن به دولت کند.

این کارشناس امور اقتصادی در ادامه افزود: برای جلوگیری از تورم باید سیاست‌های مالی و پولی مکمل هم دنبال شود. در این صورت نرخ ارز تا حدودی به کنترل در خواهد آمد زیرا به هم وابسته و پیوسته هستند و بر یکدیگر تاثیر دارند. در این شرایط ریسک تولید هم به خودی خود کمتر خواهد شد و سرمایه‌گذار بهتر و راحت تر جهت انجام سرمایه‌گذاری تصمیم می‌گیرد که در نتیجه آن تولید هم وارد فضای مثبتی می‌شود.  

 

زمان قرعه‌کشی مرحله هفتم فروش فوق العاده ایران خودرو مشخص شد

با پایان یافتن مهلت ثبت‌نام در قرعه کشی ایران خودرو، قرعه کشی هفتمین مرحله از فروش فوق العاده محصولات ایران خودرو، راس ساعت ۹ صبح روز شنبه (۲۴ آبان ماه) با حضور نمایندگان نهادهای نظارتی برگزار می شود.

گروه صنعتی ایران خودرو در هفتمین مرحله فروش فوق العاده محصولات خود، پنج محصول را با موعد تحویل ۹۰ روز عرضه می‌کند. پژو ۴۰۵ اس. ال. ایکس، پژو ۲۰۶ تیپ دو، سورن پلاس، پژو ۲۰۷ دستی و راناپلاس محصولات عرضه شده در این طرح هستند.

در این طرح فروش خودروی پژو ۴۰۵ SLX با قیمت ۱۰۸ میلیون تومان، پژو ۲۰۶ تیپ ۲ با قیمت ۱۱۰ میلیون و ۱۱۱ هزار تومان، سورن پلاس با قیمت ۱۸۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، پژو ۲۰۷ دستی (پانوراما) ۱۹۹ میلیون و ۶۲۱ هزار تومان و رانا پلاس با قیمت ۱۷۹ میلیون و ۵۱۶ هزار تومان با موعد تحویل ۹۰ روزه به متقاضیان فروخته می‌شود.

 

سکه بهار آزادی طرح جدید ۱۳ میلیون و ۲۵۱ هزار تومان

امروز (چهارشنبه ۲۱ آبان) هر گرم طلای ۱۸ عیار یک میلیون و ۲۲۲ هزار تومان، هر انس طلا در بازارهای جهانی ۱۸۷۹ دلار، هر گرم طلای ۲۴ عیار یک میلیون و ۶۳۰ هزار تومان است. همچنین سکه بهار آزادی طرح قدیم ۱۲ میلیون و ۷۹۷ هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح جدید ۱۳ میلیون و ۲۵۱ هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی ۷ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی ۵ میلیون تومان و سکه یک گرمی ۲ میلیون و ۷۱۰ هزار تومان است.

 

امروز (چهارشنبه ۲۱ آبان) در بازار ارز دلار ۲۷ هزار تومان، یورو ۳۲ هزار تومان، پوند ۳۷ هزار و ۵۱۱ تومان، درهم امارات ۷۸۵۳ تومان، یوان چین ۴۳۱۱ تومان، لیر ترکیه ۳۴۲۰ تومان است.

 

این در حالی است که روز گذشته (سه شنبه ۲۰ آبان) هر گرم طلای ۱۸ عیار یک میلیون و ۲۲۳ هزار تومان، هر انس طلا در بازارهای جهانی ۱۸۷۸ دلار، هر گرم طلای ۲۴ عیار یک میلیون و ۶۳۰ هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح قدیم ۱۲ میلیون و ۴۹۷ هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح جدید ۱۳ میلیون و ۴۰۹ هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی ۴ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان و سکه یک گرمی ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان بود.

 

قاچاق دام زنده توجیهی برای گرانی گوشت

حمیدرضا دهقانی نیا در برنامه گفتگوی ویژه خبری سه شنبه (۲۰ آبان) شبکه دو سیما گفت: بیشترین آمار کشفیات قاچاق دام زنده در سال ۶۰ هزار راس است و ۱۲ برابر شدن کشفیات قاچاق دام زنده را نمی‌پذیریم. میزان قاچاق دام زنده در مقایسه با جمعیت دام کشور قابل توجه نیست و در افزایش قیمت گوشت بی تاثیر است.

وی گفت: اگر قاچاق دام را برجسته کنیم که مقدار آن بسیار زیاد است این مسئله با آمار و ارقام دیگر همخوانی ندارد.

سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه واردات گوشت کمتر از یک دهم سال گذشته است افزود: از ۷۰ میلیون راس دام زنده حدود ۱۷ میلیون راس دام سبک و سنگین کشتار شده است و اگر حتی ۳۰۰ هزار راس دام نیز قاچاق شده باشد تاثیر چندانی روی بازار ندارد.

وی گفت: ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز وظیفه اجرایی ندارد و هماهنگی دستگاه‌های مرتبط با قاچاق کالا و ارز را برعهده دارد.

سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه برخی دستگاه‌ها مانند صدا وسیما در ۳ سال گذشته در جلسات ستاد شرکت نکرده اند از اجرا نشدن ابلاغیه‌های این ستاد به وسیله وزارت جهاد کشاورزی انتقاد کرد.

وی گفت: برای شفاف کردن همه فرایند‌ها از جمله حمل و نقل دام نیازمند پلاک کوبی دام‌ها هستیم، اما اکنون از ۷۰ میلیون دام کشور ۱۲ میلیون دام، پلاک دار شده است.

 

 

کد خبر 981061

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha