میان برهای آمریکا برای چپاول نفت عراق

بزرگترین شرکت های نفتی غرب در عراق بعد از خروج نیروهای آمریکایی همچنان باقی مانده اند و لوله های استخراج نفت این کشور را توسعه می دهند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، در حالی که خروج نمایش نیروهای آمریکایی قبل از سال 2012 این باور را تلقین می کند که آمریکا برای همیشه از آمریکا رفته است اما چپاول نفت، ثروت طبیعی این کشور از سوی غرب همچنان ادامه دارد.
باقی ماندن شرکت های بزرگ و معروف نفتی غرب در عراق و فعال شدن روزافزون آنها نشان از آن دارد که عراق همچنان به عنوان یکی از منابع درآمد آمریکا به شمار می رود.
27 نوامبر 38 ماه بعد از اینکه هلند توافقی برای استخراج گاز جنوب عراق را امضاء کرد مشخص شد که این قرارداد به بهای 17 میلیارد دلار در هر سال برای این کشور سودآور است.
سه روز بعد شرکت بزرگ انرژی امرسون آمریکا در بزرگترین منطقه نفتی عراق یعنی زبیر مستقر شد که هر ساله هشت میلیون بشکه نفت استخراج می کند.
جالب است که در آغاز همین سال شرکت امرسون قرارداد پر مایه تری با بصره به امضائ رساند تا انرژی نفتی خود را تامین کند.
به گفته اطلاعات اداری انرژی آمریکا ذخایر نفتی عراق به بهای 112 میلیارد بشکه دومین ذخیره غنی نفتی در جهان محسوب می شود.
همین سازمان برآورد کرده است که به واسطه سالهای اشغالگری 90 درصد ذخایر نفتی عراق ناشناخته و بدون بهره برداری باقی مانده است.
آنتونی جهاد، تحلیلگر صنعت نفت در شبکه الجزیره گفت: قبل از حمله 2003، آمریکا و شرکت های غربی نیز از ذخایر نفتی عراق بهره می بردند.
به اظهار وی ترس آمریکا از برقراری دموکراسی در خاورمیانه ترس از دست دادن نفت منطقه است و لاغیر.
جهاد ادامه می دهد که غرب برای بهره کشی از نفت عراق برنامه بلند مدت دارد و این برنامه تا 2017 مشخص شده است همانگونه که بخش های کشف نشده نفتی عراق می تواند پاسخگوی نیاز سال های آتی غرب باشد.
تا سال 2030 توقع جهان از بهره برداری از نفت عراق تا 27 میلیون بی پی جی می رسد در حالی که هم اکنون استفاده از نفت عراق به حدود 88 میلیون بی پی جی می رسد.
و بسیاری از کشورها عراق را به عنوان یک منبع کلیدی در تولید نفت می شناسند که در حال حاضر بستر پذیرش 200 میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی شده است.
بنابراین گزارش، تام ویپل، یکی از محققان سیا مدعی است:عراق می تواند قابلیت خوبی برای بهره برداری از نفت داشته باشد اما مشکلات عمده ای نیز دارد از جمله اقلیت های دینی، سیاست و قبایل حاضر در عراق می توانند در برابر سرمایه گذاری آمریکاها سدهای بزرگی محسوب شوند.
در حالی که وی ادامه می دهد دولت عراق و یا بازار تجاری این کشور همکاری های لازم را با شرکت های آمریکایی نشان نمی دهند.
بسیاری از مردم عراق باور دارند که شرکت های خارجی در واقع نفت این کشور را با دادن بهایی اندک دزدی می کنند.
و در واقع دلیل اصلی مداخله به امور داخلی عراق بهانه ای جز نفت نیست و اگر آیا عراق مجهز به این ذخیره نفتی نبود آیا آمریکا حاضر می شد این شمار سرباز و دلار را در جنگ عراق قربانی کند؟
در شرایط فعلی خروج شرکت های نفتی آمریکا دور از ذهن به نظر می رسد و در مقابل تلاش های دولت برای خروج خارجیان دولت اوباما اصرار دارد عراق در امور واگذاری نفت همکاری های لازم را انجام دهد.
اما تا زمانی که امنیت کشور عراق تامین نشود دولت این کشور نمی تواند دفاع از منابع طبیعی خود را در راس کار قرار دهد و سوء استفاده از همین وضعیت باعث شده تا شرکت های نفتی آمریکا تا جایی که بتوانند از منابع نفتی عراق بهره ببرند.

 

کد خبر 98116

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha