ارائه تسهیلات 23 میلیاردی بانکی برای حمایت از مشاغل زنان

عباسی از ارائه تسهیلات 23 میلیاردی بانکی برای حمایت از مشاغل زنان و زنان سرپرست خانوار خبرداد و گفت: درقالب 8 سفر استانی هیئت دولت نیز 120 میلیارد بودجه در این امر در 8 استان درنظر گرفته است.

به گزارش خبرنگار شبستان، زهرا عباسی، مدیرکل امور زنان و خانواده وزارت کشور در نشست خبری با اصحاب رسانه پیرامون مهمترین طرح های امور زنان و خانواده وزارت کشور گفت: با تفاهم نامه مشترک میان مرکز زنان ریاست جمهوری، امور زنان و خانواده وزارت کشور و صندوق مهر 23 میلیارد تومان تسهیلات برای پرداخت به مشاغل زنان و زنان سرپرست خانوار در سال 90 در نظر گرفته شده است.

وی گفت: در بخش تعاونی و مشاغل خانگی زنان نیز 120 میلیارد تومان بودجه برای حمایت از مشاغل زنان و زنان سرپرست خانوار با توجه به پیشنهادات هر استان در 8 استان کشور (8 استان سفر دوم هیئت دولت) در نظر گرفته شده است.

 

سند امنیت زنان و کودکان سال 91 اجرایی می شود

عباسی بااشاره به سند پنجم توسعه کشور، افزود: سند امنیت زنان و کودکان یکی از اولویت های مهم برنامه پنجم توسعه است که این سند اول اسفند ابلاغ می شود و قول اجرایی شدن آن را در سال 91 می دهیم.

عباسی بااشاره به مصوبات شورای اجتماعی وزارت کشور در مورد طرح تحرک در سال 89 افزود: 26 برنامه و 127 فعالیت در این طرح تعریف شده است که از طریق این طرح امکان ارزیابی، نظارت و ایجاد رقابت و انگیزه در امور زنان ارزشیابی می شود.

مدیرکل امور زنان و خانواده وزارت کشور از اجرای طرح مهارت زندگی خبرداد و تصریح کرد: این طرح با عنوان طرح ملی آیین زندگی در حال اجرا است. در این طرح با توجه به آسیب شناسی از مهارت های زندگی و رویکرد اسلامی در مهارت های زندگی از 300 کتاب در این زمینه تحقیق شد و در نهایت با همکاری موسسه امام خمینی(ره) و مرکز امور بانوان کتابی تدوین شد. این کتاب آماده انتشار است و بعد از تصویب نهایی به تمام دستگاه ها و استان ها ابلاغ می شود.

عباسی بااشاره به طرح مشاوره با رویکرد اسلامی عنوان کرد: از تمام نهادهای ذی ربط و مراکز مشاوره در این امر دعوت به عمل آمد و آسیب شناسی های لازم درمورد مشاوره مورد بررسی قرار گرفت.

وی گفت: بعد از تصمیمات نهایی و تصویب این طرح در کمیته مربوط به تمام کشور ابلاغ می شود.

 

سنت حکمیت از طرح های مشاوره با رویکرد اسلامی است

وی ادامه داد: طرح ساماندهی مشاوره و طرح احیای سنت حکمیت نیز ازجمله طرح های مشاوره با رویکرد اسلامی است که در این طرح افرادی که در خانواده و محله صلاحیت لازم در زمینه مشاوره را دارند، شناسایی می شوند و در صورت بروز اختلاف در خانواده قبل از مراجعه به دادگاه و درخواست طلاق افراد آموزش دیده در این زمینه مشاوره های لازم را ارائه می دهند.

عباسی اظهارکرد: طرح احیای سنت حکمیت به صورت پایلوت در 4 استان فارس، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و اردبیل درحال اجرا است و به طور مجموع 100 نفر مربی مشاوره درحال آموزش هستند تا کارآیی لازم پیرامون ارایه مشاوره با رویکرد اسلامی را داشته باشند.

وی از اجرای مشاوره مجازی با عنوان طلیعه مودت خبرداد و افزود: این طرح توسط سپاه پاسداران برای نیروهای مسلح اجرا می شود و استان البرز برای این طرح اعلام آمادگی کرده است و به محض تأمین اعتبار زمینه اجرای آن در سایر استان ها نیز فراهم می شود.

مدیرکل امور زنان و خانواده وزارت کشور بااشاره به ساماندهی طرح ازدواج آسان و پایدار یادآورشد: در این طرح ساماندهی تشکل های ازدواج آسان و پایدار مدنظر قرار گرفته است. درحال حاضر مراکز ازدواج آسان و پایدار در کل کشور 80 شعبه فعال دارد که در طرح ساماندهی ازدواج آسان و پایدار مراحل صدور مجوز این تشکل ها مدنظر قرار گرفته است.

وی از راه اندازی بخش دولتی در امر ازدواج آسان و پایدار خبرداد و افزود: در این بخش بنیاد ازدواج آسان و پایدار زیر نظر بخش دولتی ساماندهی می شود و در بخش های استانی با راه اندازی کمیته مربوط به این موضوع با حضور امام جمعه هر استان ازدواج آسان و پایدار از لحاظ تسهیلات مالی و فرهنگی گسترش می یابد.

وی گفت: متاسفانه با ادغام 3 وزارتخانه ساماندهی این طرح کمی با تأخیر مواجه شد اما درحال حاضر متولی بنیاد ازدواج آسان و پایدار، سازمان ورزش و جوانان است.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان در مورد مراکز همسریابی و تأیید این مراکز توسط این مرکز اظهارکرد: این مراکز زیر نظر سازمان ورزش و جوانان هستند اما اولویت ما برای ازدواج، خانواده است و مداخله در امر ازدواج باید از طریق خانواده و افراد مورد تأیید و دارای صلاحیت انجام شود.

عباسی پیرامون مصوبات شورای اجتماعی وزارت کشور در بررسی وضعیت مهدکودک های زیر نظر سازمان بهزیستی اظهار کرد: مصوبات شورای اجتماعی وزارت کشور به تمام دستگاه ها ابلاغ می شود و از آنها درخواست می شود پیشنهادات خود را در زمینه وضعیت مهدکودک ها ارائه دهند و شاخص های مورد توجه خود را معرفی کنند.

وی ادامه داد: در بررسی مهدکودک های زیر نظر سازمان بهزیستی پایبندی مدیران به فرهنگ اسلامی و همچنین مربیانی که امر تربیت کودکان را در دست دارند، مورد توجه قرار گرفت و در نهایت 2 بسته فرهنگی برای کودکان و مربیان مهدکودک ها با توجه به ارزش های اسلامی تدوین شد.

وی پیرامون برخی از آموزش های غیراسلامی در مهدکودک ها خاطرنشان کرد: در صورت مشاهده این گونه آموزش ها مراتب را به سازمان بهزیستی و دستگاه های ذی ربط اطلاع دهید. متاسفانه آموزش های غیر اسلامی از طریق لوح های فشرده ای که در بازار نیز موجود است، مشاهده می شود، به همین جهت از صداوسیما، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، سازمان بهزیستی انتظار داریم تا همکاری لازم را در جهت ترویج فرهنگی متناسب با فرهنگ دینی داشته باشند.

 

طرح گل یاس ویژه دانش آموزان دختر استان تهران 

وی اظهارکرد: بسته های تدوین شده نهایی شده و با هماهنگی مشترک با وزارت کشور و زیر نظر سازمان بهزیستی به مهد کودک ها ارائه می شود.

وی اضافه کرد: در ساماندهی طرح مد و لباس هم طرح مد و لباس پوشش مشاغل زنان فاز اول در استانداری تهران اجرا شد. همچنین طرح گل یاس در راستای طرح عفاف و حجاب با همکاری دانشگاه علامه طباطبایی برای دانش آموزان دختر استان تهران اجرایی می شود.

عباسی پیرامون طرح اشتغال زنان اظهارکرد: باید میان تحصیلات دانشگاهی، ایجاد اشتغال و نقش مادری زنان در خانواده هماهنگی ایجاد شود. وقتی آمار فارغ التحصیلان افزایش می یابد طبیعتا متقاضی کار نیز افزایش می یابد اما این امر نباید تحکیم خانواده را تحت الشعاع قرار دهد.

مدیرکل امور زنان و خانواده وزارت کشور خاطرنشان کرد: اشتغال نباید مانع نقش مادری زنان در خانواده باشد بلکه باید بتواند در بهبود این نقش موثر واقع شود، به همین جهت در این طرح نیازهای اشتغال زنان در بازار مورد بررسی قرارگرفت و بانک اطلاعاتی با عنوان نیاز اشتغال زنان در بخش دولتی و خصوصی تدوین شد و پیامدهای منفی و مثبت اشتغال بررسی شد.

وی افزود: در ارتباط با اشتغال زنان اطلاعاتی از طریق تعاونی ها، مراکز کاریابی جمع آوری شد و در مجموع این طرح در پی آن است تا بتواند یک الگوی ایرانی- اسلامی در ارتباط با اشتغال زنان ایجاد کند تا اشتغال مانع ازدواج بانوان نشود.

وی گفت: طرح اشتغال زنان سعی دارد با ایجاد تسهیلاتی برای زنان و دختران تحصیلکرده و زنان سرپرست خانوار موانع و مشکلات اشتغال زنان را در بخش دولتی و خصوصی حل کند.

شایان ذکر است، نشست خبری مدیرکل امور زنان و خانواده وزارت کشور امروز سه شنبه 20 دی در وزارت کشور برگزار شد.

 

پایان پیام/

کد خبر 98199

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha