به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، محمد جواد فدایی سه شنبه (22 مهر) در کارگروه گیاهان دارویی ضمن تسلیت به مناسبت فرارسیدن ایام سوگواری پایان ماه صفر گفت: استان کرمان ظرفیت بسیار خوبی برای پرورش گیاهان دارویی و سابقه خوبی هم دارد و ظرف دو سال اخیر کارهای پراکنده ای شده و در استان گروه های مختلفی برای پرورش، توسعه، برداشت و فرآوری از گیاهان دارویی کارهایی انجام دادند.
استاندار کرمان بیان کرد: در بند «الف» تبصره 18 قانون بودجه سال 98، برای کشت و فرآوری گیاهان دارویی تسهیلات ویژه ای اختصاص داده شد و به جهت اهمیت موضوع قرار شد که دفتر اقتصادی استانداری هماهنگی میان صاحبنظران داشته باشد و طرح جامع برای ارتقای صنعت گیاهان دارویی تهیه کند که براساس آن پیش برویم.
وی اظهار کرد: به موازات آن مراجعاتی داشتیم از جمله موردی که شهید حاج قاسم سلیمانی برای منطقه رابر در نظر داشتند و سال گذشته کلنگ احداث کارخانه در آنجا زده و قرار شد شرکتی که آنجا تشکیل شده برای فرآوری گیاهان دارویی کار بکند و برای پیگیری مسائل مربوط به آن کارخانه و آن طرح جلساتی داشتیم و تصمیماتی گرفته شد که در حاشیه اجرای آن طرح باز قرار شد مطالعاتی هم انجام شود.
فدایی ادامه داد: اخیراً هم مراجعاتی با موضوع گیاهان دارویی داشتیم که امیدواریم امروز بتوانیم به یک تصمیم جامع برسیم که براساس آن تقسیم کار شود و بتوانیم از این ظرفیت طبیعی استان برای کشت و برداشت و هم از ظرفیت فنی و تخصصی استفاده کرده و برای اشتغال قدمی برداریم؛ ضمن اینکه تولید گیاهان دارویی و استفاده و فرآوری از آن ها قطعاً می تواند در سلامت جامعه کمک کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: اول باید برای مسائل جاری فکری بکنیم و در حال حاضر بعضی ها ممکن است متقاضی کشت گیاهان دارویی و صنایع دارویی باشند که باید جوابگوی آنان بود.
استاندار کرمان افزود: یکسری بحث ها میان مدت و دراز مدت است که حتماً به سند و یا نقشه راه نیازمند هستیم و این سند اولاً باید کشت و برداشت های طبیعی را در بر بگیرد بنابراین بحث مفصلی در خصوص شناسایی، جمع آوری اطلاعات و تحلیل اطلاعات و همچنین بحث کشت و فرآوری، برند سازی، صادرات و ... است.
در این جلسه مرکز تحقیقات کشاورزی شمال استان متولی تهیه سند توسعه صنعت گیاهان دارویی(کشت و کار و فرآوری) انتخاب شد که زیر نظر کارگروه پژوهشی و فناوری این سند تهیه شود و باید به صورت عملیاتی باشد و همچنین انجمن گیاهان دارویی اتاق بازرگانی، سازمان نظام مهندسی کشاورزی، خانه کشاورز و صنف خواروبار و عطار تا اول آبان ماه، آنچه که از نظر آن ها باید در سند بیاید را به طور مکتوب بنویسند و انتظارات خود را از سند بیاورند و تحویل مرکز تحقیقات کشاورزی استان بدهند تا براساس نظراتی که هست، شرح خدمات تهیه و براساس شرح خدمات زمان تهیه سند هم مشخص شود.
نظر شما