همه مسلمانان عالم روی شخصیت و زندگی پیامبر(ص) کار کنند

مهمترین اقدامی که می توان در مقابل این هجمه های نابخردانه دشمنان انجام داد عرضه عملکرد صحیح و معرفی دقیق و شایسته از شخصیت بزرگ پیامبر اسلام است در واقع مقابله به مثل از طریق توهین به مقدسات آنان نتیجه عکس خواهد داد.

خبرگزاری شبستان_ گروه قرآن و معارف_ رضا قصری زاده:‌ ابعاد شخصیت نبىّ اکرم را هیچ انسانی قادر نیست به نحو کامل بیان کند و تصویر نزدیک به واقعی از شخصیت آن بزرگوار ارایه نماید. آنچه ما از برگزیده‌ی پروردگار عالم و سرور پیامبرانِ سراسر تاریخ شناخته و دانسته‌ایم، سایه و شبحی از وجود معنوی و باطنی و حقیقی آن بزرگوار است؛ اما همین مقدار معرفت هم برای مسلمانان کافی است تا اولاً، حرکت آنها را به سمت کمال تضمین کند و قله‌ی انسانیت و اوج تکامل بشری را در مقابل چشم آنان قرار بدهد و ثانیاً، آنها را به وحدت اسلامی و تجمع حول آن محور تشویق کند. بنابراین، توصیه‌ی ما به همه‌ی مسلمانان عالم این است که روی ابعاد شخصیت پیامبر و زندگی و سیره و اخلاق آن حضرت و تعالیمی که از آن بزرگوار مأثور و منصوص است، کار زیادی بشود.

بعد از دوران قرون وسطی که در دنیای مغرب زمین، تهاجم تبلیغاتی وسیعی نسبت به شخصیت رسول اکرم(ص) انجام گرفت و دشمنانِ سوگندخورده‌ی اسلام فهمیدند که یکی از راههای مبارزه با اسلام این است که چهره‌ی نبىّ مکرّم اسلام(صلّیاللَّه‌علیه‌واله‌وسلّم) را مخدوش بکنند و کارهای زیادی هم در این زمینه انجام گرفت، تا امروز که دشمن به نحو مستمر و با شیوه‌های مختلف، روی امحای شخصیت پیامبر از ذهنهای آزادگان عالم کار کرده است، مردم بسیاری در دنیا هستند که اگر پیامبر اسلام را به همان اندازه‌یی که مسلمانها میشناسند یا حتّی کمتر از آن بشناسند - یعنی حقیقتاً فقط شبحی از آن چهره‌ی منوّر بر دلهای آنان آشکار بشود - عقیده و گرایش آنها نسبت به اسلام و معنویت اسلامی تضمین خواهد شد. ما باید روی این مسأله کار کنیم.

آشنایی با جزییات احوال رحلت پیامبر(ص) به عنوان شخصیت بزرگ تاریخ اسلام  و تأثیرات آن بر جهان اسلام موضوعی است که ما را برآن داشت تا گفت وگویی با حجت‌الاسلام الله اکبری، عضو هیئت علمی جامعة المصطفی العالمیه و پژوهشگر برجسته  حوزه و دانشگاه ترتیب دهیم که از نظرتان می گذرد:

*با توجه به شخصیت والای پیامبر(ص) مهم ترین هدف اقدام مستشرقین و غرب علیه جایگاه آخرین پیامبر نبوت چیست؟

در برخی از منابع و کتب خود پیامبر اسلام را فردی ظالم معرفی کردند تا با ایجاد تراس در دل جوانان از شور و اشتیاق آنها به مطالعه و جذب دین اسلام بکاهند کشیدن کاریکاتورهای موهن از پیامبر  عظیم الشأن اسلام برای دفاع از مسیحیت دست ساخته اروپایی است که چرا مردم از اسلام متنفر شوند. آنان از سه قرن گذشته در شهر لندن  تئاتری را بر روی صحنه می‌برند تا در قالب هنر و نمایش چهره پیامبر را مخدوش و ایشان را مسخره کنند. تقدس زدایی از مجموعه ادیان و به خصوص اسلام مبین سابقه دیرین در نزد اروپاییان و مستشرقین دارد و تنها با توجه به تغییر ابزار تبلیغاتی در دنیای امروز این  هجمه نادرست نمایان تر شده است تا نسل جدید اعتقاد محکم خود را از دست دهد.

**به نظر شما مهم ترین اقدامی که می توان علیه هجمه های فرهنگی دشمنان انجام داد چیست؟

مهمترین اقدامی که می توان در مقابل این هجمه های نابخردانه دشمنان انجام داد عرضه عملکرد صحیح و معرفی دقیق و شایسته از شخصیت بزرگ پیامبر اسلام است در واقع مقابله به مثل  از طریق توهین به مقدسات آنان نتیجه عکس خواهد داد و تنها راهی که می توان در مقابل هجمه‌های تبلیغاتی دشمنان برای تقدس زدایی از شخصیت پیامبر انجام داد ارائه و معرفی بسته زیبا از شخصیت   ایشان به بشریت است. به عنوان مثال می توان در برخی از روزنامه های اروپایی ستونی را به معرفی شخصیت پیامبراسلام اختصاص داد یا با در اختیار گرفتن رسانه‌های برون مرزی تصویری زیبا از پیامبر عظیم الشأن اسلام معرفی نمود.  باید با ابزار امروزی آنطور که پیامبر اسلام زندگی می کرد ایشان را به جوانان معرفی کنیم.

*به نظر شما مسلمانان و عالمان دینی چه اندازه در معرفی شخصیت پیامبر(ص) به مردم جهان موفق بودند؟

 یکی از مهمترین نقاط ضعف ما در مقابل هجمه های عظیم دشمنان برای تقدس زدایی از شخصیت پیامبر اسلام عرضه ی ناقص  از شخصیت ایشان است ما نتوانستیم به اندازه کافی از ابزارهای رسانه های جدید استفاده کنیم تا خلق عظیم پیامبر را به جوانان عاشق با فطرت پاک اروپایی معرفی کنیم. قطعاً جوانان با آشنایی  خلقیات و شخصیت و سیره پیامبر عاشق ایشان خواهند شد  و تاکنون در این خصوص کوتاهی بسیار شده است مادر معرفی درست ارکان دین کوتاهی کردیم و دین را به صورت سطحی و ظاهری به جوانان عرضه کرده و از آشنایی آنها با عمق و کنه دین پرهیز کرده ایم.

*چطور می توان با ابزار فرهنگی و هنری شخصیت پیامبر(ص) را جهانی کرد؟

 ما باید اخلاق پیامبر صلی الله علیه وآله و سلم و اهل بیت علیه السلام را طوری به مخاطبین عرضه کنیم تا جذب اسلام شوند قطعاً نشانه ایمان داشتن انگشتر تسبیح و پیشانی پینه بسته نخواهد بود چرا که نمی توان قسم حضرت عباس خورد که پیامبر با پیشانی پینه بسته در  کوچه ها راه می رفت. اما میتوان قسم خورد که پیامبر از صداقت و راستگویی بالایی برخوردار بود. امروز کدام فیلم و هنر نمایشی ما به معرفی صداقت و راستگویی  امانت داری پیامبر عظیم الشان اسلام پرداخته است؟ اما متاسفانه در عرضه محصولات خود و معرفی دین به عمق آن نگاه نکرده ایم تا ارکان انسانیت دین اسلام را جهانی کرده و دلهای عاشق و فطرت های پاک را جذب اسلام کنیم.

*معرفی سطحی از دین اسلام چه تأثیری بر جوانان می گذارد؟

 معرفی پوسته و ظاهر دین و تکرار و کوبیدن آن بر سر جوانان انزجار و تنفر ایجاد کرده و آنان را از درک مفاهیم و عمق دین فراری  میدهد. باید کالای ذیقیمت اسلام و شخصیت عظیم الشان پیامبر را به خوبی و هنرمندانه معرفی و جهانی کرد. افزایش دین گریزی، بالا رفتن آمار طلاق، اعتیاد، فساد و بزه کاری را در پی دارد و کاهش آن از آمار این گونه آسیب ها می کاهد. نقش دینداری و دین گریزی در دیگر آسیب های اجتماعی از دید جامعه شناسان و روان شناسان نیز پنهان نمانده است؛ آنها به قدرت بازدارندگی دین در برابر هنجار شکنی و آسیب رسانی اعتراف دارند و دین را عامل مهمی در برقراری زندگی سالم اجتماعی می دانند.

کد خبر 983605

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha