به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، بررسی لایحه «مسئولیت ارائهدهندگان خدمات حوزه فناوری اطلاعات» در دولت، انجام دور دوم مذاکرات ایران و اوکراین از روز دوشنبه در تهران، بررسی اصلاح مصوبه تامین اعتبار برای جبران خسارات سیل و زلزله در دولت از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در شنبه ۲۶ مهر است.
باید انسجام را به خانواده اصلاحات بازگردانیم
«محمدرضا عارف» روز شنبه در دیدار با جمعی از فعالان سیاسی و مدنی شهرستان ری با تسلیت ایام دهه آخر ماه صفر به مرور اهدافی که در پی آن انقلاب اسلامی ایران محقق شد، پرداخت و افزود: انقلاب و ارزشهای انقلاب همواره باید زنده بماند و تلاش کنیم که اهداف این انقلاب تحقق یابد.
به گزارش امیدنامه، وی در ادامه اظهار کرد: آنچه بعد از ۴۲ سال از انقلاب بهدستآمده، قطعاً بسیار ارزشمند است ولی ما به اهداف نهایی نرسیدهایم که بگوییم دیگر در جامعه تغییر لازم نیست، تغییر در این مرحله یک تفاوت اساسی با تغییر در قبل از انقلاب دارد. در قبل از انقلاب تغییر برای از پای درآوردن یک رژیم تا بن دندان فاسد و وابسته به بیگانه بود و امروز تغییر برای این است که نظامی که از متن جامعه درآمده است به اهداف خود برسد، اگر لازم است در ساختارها و رفتارها اصلاح شود و تلاش کنیم تا آرمانهای انقلاب و همان اهدافی که در قانون اساسی آمده است، تحقق یابد.
هشدار درباره خطر تحریف اسلام و آرمانهای انقلاب
رئیس بنیاد امید ایرانیان گفت: معتقدیم با روند فعلی که ممکن است حتی با حسن نیت هم باشد، پیشرفت کشور دور از دسترس است. مشکلاتی همچون فقر، تبعیض و نابرابری افزایش پیدا کرده است، تهدیدها علیه ایران افزایش پیدا کرده و حتی خطر تحریف اسلام و آرمانهای انقلاب نیز وجود دارد.
دولت اصلاحات یکی از موفقترین دولتهای بعد از انقلاب بود
عارف با اشاره به عملکرد دولت اصلاحات، یادآور شد: با صراحت میگویم دولت اصلاحات یکی از موفقترین دولتهای بعد از انقلاب در همه زمینهها اعم از پیشرفت اقتصادی، تأمین حقوق و آزادیهای مردم و ارتقا شأن و منزلت ایران در مجامع بینالمللی بود و تمامی آمارها صحت ادعای من را اثبات میکند. در ۸ سال دولت اصلاحات با نفت بشکهای ٩ دلاری و با خشکسالی وحشتناکی که داشتیم، تورم به ۱۱.۵ درصد رسید.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: انتظار بود دولتهایی که بعد از اتمام دوره اصلاحات زمام امور را بر عهده میگیرند، روند آغاز شده در دولت اصلاحات را ادامه میدادند و شاهد پیشرفتهای بیشتری باشیم ولی نهتنها پیشرفتی در کار نبود بلکه بعد از دولت اصلاحات تا امروز شاهد عقبگردهای زیادی در شاخصهای مختلف بودیم.
لایحه «مسئولیت ارائهدهندگان خدمات حوزه فناوری اطلاعات» در دولت بررسی می شود
فضای مجازی تاثیر بسزایی در ساخت فرهنگ جامعه و به خصوص جوانان کشور دارد و عدم توجه به مولفه های کنترل و مدیریت فضای مجازی می تواند آثار مخربی در فرهنگ یک جامعه ایجاد نماید.
لذا در راستای کاهش و رفع نگرانی های موجود در حوزه فضای مجازی و با هدف مدیریت عقلانی در جنبه های مختلف کاربردی فضای مجازی، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نسبت به انجام مطالعات جامع و تخصصی با همکاری مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، وزارت علوم، تحقیقات وفناوری، پژوهشگاه قوه قضاییه اقدام نمود که برآیند مطالعات مذکور، تدوین لوایحی پنجگانه است. از جمله این لوایح، لایحه مسئولیت ارائه دهندگان خدمات فناوری اطلاعات و ارتباطات که در ۴۲ ماده تدوین شده است.
این پیش نویس قانونی، مجموعه اصول و قواعدی است که نحوه ارائه و استفاده از خدمات اطلاعرسانی رایانهای را مقرر میکند.
مطابق این لایحه پیشنهادی، ارائه دهنده خدمات اطلاع رسانی رایانه ای عبارت است از هر شخص حقیقی یا حقوقی که با راعایت قوانین مربوطه و با استفاده از شبکه های اطلاع رسانی نسبت به انجام خدمات "دسترسی"، "میزبانی یا مرکز ذخیره داده" و "ثبت نام دامنه" می پردازد.
کاربر و مشترک این خدمات نیز هر شخصی است که به موجب قرارداد از خدمات ارائه دهنده خدمات استفاده می کند،در صورتی که به موجب قرارداد نباشد،کاربر نامیده می شود.
حقوق کاربران و مشترکان در برابر ارائهدهندگان خدمات تعریف شده است. کلیه ارائهدهندگان خدمات موظفند آنها را از امکانات فنی و خدماتی که بر مبنای نرخهای مصوب ارائه میدهند، آگاه کنند. هم چنین، باید زمینههای متعارف آگاهی کاربران و مشترکان خود را از حقوق و وظایفی که به موجب این قانون برای آنها به وجود میآید، فراهم کنند. ارائهدهندگان خدمات از سوی دیگر موظفند حقوق مادی و معنوی اطلاعاتی را که مشترکان و کاربران مطابق این قانون یا قرارداد جهت اطلاعرسانی روی شبکه قرار میدهند، رعایت کنند.
انجام دور دوم مذاکرات ایران و اوکراین از روز دوشنبه در تهران
دور دوم مذاکرات ایران و اوکراین در مورد سانحه سقوط هواپیما اوکراینی روز دوشنبه در تهران برگزار می شود. در این دور از مذاکرات محسن بهاروند معاون امور حقوقی و بین المللی وزیر امور خارجه کشورمان، میزبان معاون حقوقی وزیر امور خارجه اوکراین و تیم همراهش است. این مذاکرات از 28 مهرماه تا 30 مهرماه در تهران بر گزار می شود.
در جریان این مذاکرات در ابتدا جلسات کارشناسی کمیتهها برگزار می شود و سپس معاونین وزیران امورخارجه دو کشور نتایج جلسات کارشناسی را مورد بحث قرار خواهند داد.
محسن بهاروند معاون وزیر خارجه و رییس هیات ایرانی در این مذاکرات، در مورد محور رایزنی های تهران و کییف دراین دور از مذاکرات گفته است: در این دور از مذاکرات سه جلسه فنی برگزار خواهد شد یکی از این جلسات در مورد بحثهای فنی است که سازمان هواپیمایی انجام خواهد داد. یک جلسه در مورد مسائل قضایی است که همکاران قوه قضاییه انجام میدهند و یک جلسه هم در مورد مسائل حقوقی درباره میزان غرامت افراد و هواپیماست.
بهاروند با بیان اینکه پس از آنکه این سه گروه با یکدیگر ملاقات کرده و پیشرفت حاصل شد، یک جلسه عمومی خواهیم داشت، افزود : در آن جلسه، من و همتای اوکراینی به علاوه همه گروههایی که با هم مذاکره کردند، حضور خواهیم داشت و پیشرفتهای آنها را میبینیم.
وی ادامه داد: اگر راهنمایی لازم باشد، راهنماییهایی را انجام میدهیم و قدمهای بعدی را تعریف میکنیم که دور بعدی مذاکره باشد. سعیمان این است که هر چه سریعتر در کوتاهترین زمان به نتیجه برسانیم.
بررسی اصلاح مصوبه تامین اعتبار برای جبران خسارات سیل و زلزله در دولت
در پی وقوع سیل و زلزله سال ۱۳۹۸ و دو ماه اول سال جاری، اعتبارات مورد نیاز برای جبران خسارات و بازسازی اماکن مسکونی و تاسیسات زیربنایی در برخی استان های آسیب دیده از محل منابع قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت تخصیص یافت.
از جمله این اعتبارات، تخصیص مبلغ یک هزار میلیون ریال بابت بازسازی تاسیسات روبنایی داخل محدوده و دفع آب های سطخی شهرها و روستاها بود که مقرر شد در اختیار بنیاد مسکن انقلاب اسلامی قرار بگیرد.
بر اساس مفاد قانونی موجود، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی وظیفه ارائه خدمات در بخش جمع آوری و هدایت آب های سطحی و بازسازی تاسیسات روبنایی در داخل محدوده روستاها را بر عهده داشته و مسئولیت پیگیری و اجرای این امر در حوزه شهرها بر عهده شهرداری ها می باشد.
به نظر می رسد با اختصاص اعتبارات مذکور به بنیاد مسکن و تعریف پروژه از سوی آن دستگاه، امکان پاسخگویی به نیازهای مناطق آسیب دیده و ایجاد توازن در توزیع منابع در سطح شهرستان ها برای پروژه های خسارت دیده از سوی کمیته برنامه ریزی شهرستان ها و استان سلب شود، در حالی که به استناد قانون مدیریت بحران کشور، مسئولیت کلیه فرآیندهای مرتبط با ستاد پیشگیری، هماهنگی و عملیات به پاسخ بحران در سطح استان و شهرستان ها به ترتیب با استاندار و فرمانداران می باشد.
لذا با توجه به آنچه بیان شد، وزارت کشور (استانداری سمنان) درخواست اصلاح تصویب نامه موضوع تامین اعتبار برای جبران خسارت و بازسازی اماکن مسکونی و تاسیسات زیربنایی استان های آسیب دیده ناشی از وقوع سیل و زلزله مورد اشاره را به هیات دولت ارائه کرده است.
سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی در خصوص لغو تحریم تسلیحاتی ایران گفت: جمهوری اسلامی ایران به لحاظ نظامی و توان دفاعی تقریبا خودکفا است. ضمن اینکه طبق اعلام فرماندهان نظامی در بسیاری از حوزه ها در رده پنج کشور برتر دنیا هستیم و مقامات آمریکایى هم میدانند تحریمهاى تسلیحاتی نتوانست مانع رشد و پیشرفت ایران در حوزه نظامی شود.
تمرکز بخش عمدهای از دیپلماسی دفاعی ایران بر محور صادرات
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به دیپلماسی دفاعی شکل گرفته از سوی فرماندهان ارشد نیروهای مسلح اظهار داشت: بخش عمدهای از دیپلماسی دفاعی جمهوری اسلامی ایران بر محور صادرات متمرکز است تا واردات؛ به عبارت دیگر میتوان گفت بسیاری از کشورها به تجهیزات و ادوات نظامی ایران نیاز دارند تا اینکه ایران بخواهد با رفع تحریمهای تسلیحاتی به توان و قدرت نظامی خود بیافزاید.
وی با اشاره به موضع اروپایی ها در خصوص عدم تمدید تحریم تسلیحاتی ایران تصریح کرد: نگاه ما به اروپا قطعاً نگاه بیاعتمادی است زیرا بعید میدانم اروپاییها به دلیل منافع اقتصادی زیادی که از روابط با ایالت متحده دارند تا آخرین لحظه در مقابل آمریکا بایستند؛ حتی اگر تحریمهای تسلیحاتی هم برداشته شود احتمالا شرکتهای اروپایی حاضر نخواهند بود با ایران وارد معامله تسلیحاتی شوند.
نظر شما