کرونا بر میزان پرونده های کارشناسی اثر نگذاشت/ کارشناسان بازوی فنی دادگستری

طاهریون گفت: شیوع بیماری کرونا در کشور در میزان مراجعین و پرونده های ارجاعی به کانون کارشناسان رسمی دادگستری اثرنگذاشته است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، «فرهاد طاهریون» روز سه شنبه در نشست خبری روز کارشناس در جمع خبرنگاران اصفهان اظهارداشت: سالانه به طور میانگین بالای ۱۰۰ هزار پرونده و درخواست کارشناسی به کانون کارشناسی دادگستری استان اصفهان ارجاع می شود که شیوع بیماری کرونا بر میزان این درخواست ها اثر نگذاشته و آمار کاهش نداشته است.

 

رییس هیات مدیره کانون کارشناسان رسمی دادگستری استان اصفهان افزود: سه هزار نفر عضو کانون این استان هستند که ۲۲۰۰ نفر آن ها کارشناس و مابقی کارآموز هستند و روزانه هفت نفر از کارشناسان به صورت کشیک برای مواقع ضروری روزانه مثل تعیین قیمت وثیقه برای زندانیان در محل کانون حضور دارند.

 

وی ادامه داد: اختلافات غیر فوری در زمان مشخص توسط کارشناسان رسیدگی و نباید لز زمان ارجاع پرونده تا اعلام نظر نهایی بیش از حد مشخص باشد.

 

وی یادآورشد: زمان رسیدگی کارشناس در موضوع پرونده و شورای کارشناسی و یا اعلام نظر یک نفره متفاوت است.

 

*کارشناسان بازوی فنی دادگستری

 

طاهریون با بیان اینکه کانون کارشناسان رسمی دادگستری نظریه کارشناسی و مشاوره ای به دستگاه قضایی، شبه قضایی، ادارات و اشخاص حقیقی و حقوقی ارایه می کند، تصریح کرد: رسالت این نهاد کمک به دستگاه قضایی برای استقرار عدالت است و این کانون بازی فنی و تخصصی برای دادگستری محسوب می شود.

 

وی بااشاره به اینکه قضات در حوزه حقوق تخصص دارند اذعان داشت: با توجه به پیچیدگی مسایل روز و عدم تخصص قاضی در علوم مختلف کارشناسان رسمی دادگستری برای رای بهتر به آن ها کمک می کنند.

 

رییس هیات مدیره کانون کارشناسان رسمی دادگستری استان اصفهان یادآورشد: انتخاب کارشناس بر عهده قاضی و یا ارجاع به کانون برای انتخاب یک خبره است و طرفین دعوا در صورت اتفاق نظر بر یک قاضی قادر به انتخاب یک نفر کارشناس هستتد اما اگر اختلاف داشته باشند باید قاضی انتخاب کند.

 

وی یادآورشد: به تخلف  کارشناسان توسط نهادهای نظارتی و به صورت ویژه در دادسرای انتظامی رسیدگی می شود  که البته باید آن ها اخلاق حرفه ای را رعایت کنند.

 

وی با بیان اینکه قاضی می تواند نظریه کارشناسی را قبول نکند و نظریه مجدد بخواهد خاطرنشان کرد: امکان تغییر در نظریه کارشناس رسمی دادگستری توسط قضات به علت عدم تخصص فنی امکان پذیر نیست.

 

*ارائه مشاوره و راهنمایی رایگان به مردم

 

رییس هیات مدیره کانون کارشناسان رسمی دادگستری استان اصفهان به ارایه خدمات مشاوره ای رایگان به مردم اشاره کرد و گفت: مرکز مشاوره در محل کانون راه اندازی شده و مردم از نظریه ها و مشاوره کارشناسان استفاده می کنند که امسال هزار ۵۷۰ مشاوره ارایه شده که این موضوع در جلوگیری از سردرگمی و مراجعه کمتر به دادگاه و رفع بسیاری از اختلافات کارآمد بوده است.

 

وی آموزش کارشناسان را از اقدامات کانون بیان کرد و گفت: آموزش های دوره به این اقشار ارایه می شود که در یک سال گذشته ۴۳ هزار نفر ساعت آموزش انجام و این آمار به ۹۰ هزاز نفر ساعت در سال خواهد رسید.

 

طاهریون تشکیل کارگروه ارتقا کیفیت قرارهای کارشناسی با حضور مسوولان دادگستری کل اصفهان و هیات مدیره کانون کارشناسان را از اقدامات مهم برای رفع مشکلات و بهبود عملکرد بیان کرد.

 

*وجود نهادهای موازی رقابت ناسالم ایجاد می کند

 

این کارشناس رسمی دادگستری با بیان اینکه بر اساس قانون مرجع رسمی کارشناسی، کانون کارشناسان رسمی دادگستری است، تصریح کرد: مرکز مشاوره، وکلا و کارشناسان قوه قضاییه بر اساس برنامه توسعه سوم کشور تاسیس شده و ادامه فعالیت این مرکز نیاز به قانون جدید دارد اما این کار اتفاق نیفتاده و به عنوان یکی از مراکز موازی کانون است که برای آن باید تعیین تکلیف شود.

 

وی کانون بازنشستگان ثبت اسناد و انجمن صنفی کارشناسان رسمی نظام مهندسی را نیز از دیگر مراکز موازی کانون کارشناسان معرفی کرد و گفت: ماموریت های کانون بازنشستگان ثبت اسناد توسط دیوان عدالت اداری محدود شده و در خصوص انجمن صنفی کارشناسان نظامی مهندسی کلمه رسمی وجود ندارد و تنها کلمه و ماموریت رسمی مربوط به کانون کارشناسان رسمی دادگستری می باشد.

 

طاهریون وجود نهادهای موازی در این حوزه را موجب ایجاد فضای رقابتی ناسالم بیان کرد و گفت: چنین شرایطی موجب انجام فعالیت های بازاریابی و رقابتی خواهد شد که وظیفه ذاتی کارشناسی را تحت تاثیر قرار می دهد.

 

*تاثیر اتوماسیون اداری در کاهش مصرف کاغذ و سفرهای غیرضروری

 

وی با اشاره به اینکه در گذشته افراد باید نامه دادگستری را به صورت حضوری برای درخواست کارشناس به کانون ارائه می دادند، اظهارداشت: در حال حاضر با ایجاد اتوماسیون اداری نیازی به حضور مردم نیست و کارها به صورت الکترونیکی مدیریت می شود.

 

طاهریون ادامه داد: با ایجاد این شبکه الکترونیکی مصرف 110 هزار برگ کاغذ وانجام چهار هزار سفر غیرضروری کاهش و سرعت کار نیز افزایش یافته است.

کد خبر 985203

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha