خبرگزاری شبستان _ اهواز، سیمین کوچکاندام: روستای خلیفه حیدر از توابع بخش شاوور شهرستان شوش استان خوزستان است که اهالی این روستا طی سالهای متمادی میزبان زوار کربلا بودند و همه ساله در کنار رودخانه دز چشم انتظار کاروانهای حسینی میماندند تا به استقبال زوار بروند و از آنها میزبانی و پذیرایی کنند.
اما امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا و تعطیلی مرز عراق تفاوت شایانی حاصل شد و برپایی نمایشگاه عکس «حنین اربعین» با هدف به تصویر کشاندن میزبانی اهالی روستای خلیفه حیدر (شوش) از زوار حسینی در این روستا جایگزین موکب ها شد.
نمایشگاه عکس «حنین اربعین» با آثاری از مونا صیافیزاده و مهدی پدرامخو دو عکاس اهوازی در روستای خلیفه حیدر از توابع بخش شاوور شهرستان شوش دایر شد.
برگزارکننده و دبیر نمایشگاه «حنین اربعین» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اهواز اظهار میکند: امسال به علت شیوع کرونا ویروس در نظر داشتیم تا برای زنده نگه داشتن این فرهنگ حسینی و خاطرات زیبای گذشته، قاب عکسها را بر دیوارهای روستا به صورت نمایشگاه عکس برپا کنیم.
«قاسم آلکثیر» ادامه میدهد: این نمایشگاه با استقبال بسیار خوبی از سوی اهالی روستا مواجه شد و آثار بر روی دیوارهای روستا نصب و اهالی روستا از این نمایشگاه دیدن کردند.
وی با بیان اینکه جامعه روستایی همواره از فضاها و تولیدات فرهنگی به دور است تصریح میکند: ما با برپایی این نمایشگاه سعی کردیم گامی هرچند کوچک در راستای ارتقای سواد بصری و همچنین آشنایی قشر روستایی با فضاهای هنری برداریم.
فعال فرهنگی و اجتماعی تشریح میکند: در این نمایشگاه که همه آثار بر روی دیوارهای روستا نصب شدند ۲۴ اثر از ۲ عکاس مطرح استان ارائه شدند.
وی اضافه میکند: سعی می کنیم این نمایشگاه را به صورت سیار در روستاهای دیگر نیز برپا کنیم.
عکاس خبرگزاری ایکنا از عکاسانی که آثارش در این نمایشگاه نمایش داده شده بود، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اهواز میگوید: پنج سال است که به صورت مستمر عکاس خبری هستم و ۲ سال پیش من و همکارم مهدی پدرام خو به روستای خلیفه حیدر از توابع شهرستان شوش رفتیم که مردم این روستا هر سال همزمان با فرا رسیدن اربعین حسینی از زائرانی که قصد زیارت امام حسین (ع) را داشتند میزبانی میکردند.
«منا صیافی زاده» میافزاید: زائران امام حسین (ع) برای رسیدن به روستای خلیفه حیدر باید از رودخانه دز با قایقها عبور میکردند و به روستای خلیفه حیدر میرسیدند که در آن سال ما این رویداد را ثبت کردیم؛ قطعا چنین رویدادی از لحاظ بصری بسیار جذاب بود.
وی با اشاره به شیوع ویروس کرونا ابراز میکند: امسال مراسم اربعین مانند هر سال برگزار نشد که به فکر برپایی مراسمی جایگزین پیاده روی اربعین افتادیم تا برای حفظ رنگ و بوی اربعین در این روستا عکسهای سالهای گذشته را به نمایش بگذاریم.
این عکاس استقبال از این نمایشگاه را از طرف اهالی روستای خلیفه حیدر عالی عنوان میکند و ادامه میدهد: از اینکه مردم بتوانند به این سادگی با فرهنگ عکاسی و نمایشگاههای عمومی آشنا بشوند بسیار خوب است و قطعا در دراز مدت می تواند تاثیر مثبتی داشته باشد.
وی میافزاید: این نمایشگاه عکس بیشتر از هر چیزی فرهنگ همدلی و مهمان نوازی را در روستاییان تقویت می کند؛ کمبود فعالیت های فرهنگی در این روستا حس می شود و شاید این نمایشگاه بتواند شروع خوبی برای ترویج فرهنگ و هنر در روستاها باشد.
یکی دیگر عکاسان این نمایشگاه در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اهواز، نمایشگاه عکس «حنین اربعين» را در راستای ارج نهادن به خادمین زوار امام حسین (ع) میداند و اظهار میکند: در طول سالیان متمادی ساکنین روستای خلیفه حیدر با برپایی موکب واسکان زائرین در منازل خود از آنها پذیرایی میکردند.
«مهدی پدارم خو» تصرح میکند: بسیاری از کاروانها از روستاهای دور و نزدیک مثل گوریه یا شعبیه در شوشتر بودند که به وسیله قایق و با عبور از عرض رودخانه دز و اطراق در روستای خلیفه حیدر استراحت میکردند و شب را با ساکنین روستا به عزاداری مشغول میشدند و صبح هنگام به سمت مرز حرکت میکردند.
وی با بیان اینکه امسال با گسترش بیماری کوید ۱۹ و دستور ستاد ملی مقابله با کرونا بسیاری از مراسمات از جمله در این روستا تعطیل شد یاد آور میشود: به همین علت ما با برپاییِ این نمایشگاه گوشه ای از همت مردم این روستا را در قاب عکس به اهالی نشان دادیم که مورد استقبال اهالی قرار گرفت.
برپایی این نمایشگاه در یک روستا و استقبال خوب اهالی نشان دهنده این است که روستائیان و به خصوص جوانان روستایی علاقه مند به مسائل فرهنگی و هنری هستند که اگر به آنها بها داده شود میتوان شاهد شکوفایی استعداد آنها شد.
برپایی چنین نمایشگاه هایی و یا فعالیت ها و کلاس های فرهنگی و هنری میتواند کمک شایانی به شکوفا شدن استعداد جوانان روستایی داشته باشد.
نظر شما