حوادثی که در سایه نبود زیرساخت و شور جوانی جوانان خلق می شود

فرهنگ سازی و آگاهی بخشی در کنار توجه به اصلاح و توسعه زیرساخت ها مهم ترین راه کاهش آمار تصادف است.

خبرگزاری شبستان_ لرستان، جاده های استان لرستان دیر زمانی است که جولانگاه حوادث تلخ تصاف و جان باختن افراد است.

 

نبود زیرساخت ها در استان قصه ای کهن است و گویی زمادی برای درمان آن یافت نمی شود که راه های اصلی و بین شهرستانی استان همچنان از درد نبود زیر ساخت های چون عرض جاده ای مناسب، نور مناسب در شب، گارد ریال و حذف پیچ های خطرناک رنج می برد.

 

خودرو، راننده، جاده و عوامل محیطی چهار عنصر اصلی و موثر در بروز سوانح جاده ای و تصادفات به شمار می روند و در هر حادثه ای این عوامل با شدت و ضعفی نقش دارند.

 

در مرحله اول رانندگانی که همیشه عجله دارند، پیچ های خطرناکی که اراده ای برای حذف آنان دیده نمی شود، خودروهای فاقد استاندارد، جاده های پر پیچ و خم با ناهمواری زیاد و باریك، و عوامل غیرمترقبه طبیعی همواره در بروز سوانح رانندگی نقش موثری داشته و دارند.

 

عامل انسانی مهم ترین نقش را در حوادث جاده ای دارد

 

باید پذیرفت راننده به عنوان عنصر هوشمند نقش مهمی در پیشگیری از حوادث جاده ای دارد،  میتوان ادعا کرد اشتباهات انسانی از جمله  کم توجهی رانندگان درسرعت سبقت غیر مجاز می تواند مهم ترین عامل تصادف باشد.

 

خودروهای شوتی، چالش جدید جاده ها

 

خودروهای شوتی دیگر چالش جدی فرا روی سفر در بین راه های استان است، این پدیده نوظهور با نام « شوتی» جان های بسیاری را به کام مرگ کشانده است.

 

خودروی « شوتی» همان خودرویی است که قیافه آن را به طرز خاصی تغییر داده و چه در راه های شهری و  چه در جاده هراسی عجیب در دل مردم ایجاد می کند.

 

گویی شوتی ها کارت قرمزی خاص به همراه دارند، چون چه در جاده های بین شهری و چه در خیابان های شهر با سرعتی خاص حرکت کرده و در برابر جان و مال مردم مسئولیت نمی پذیرد و تنها به فکر فرار است.

 

درآمد حاصل از این شغل نو ظهور چقدر است نمی دانم، اما تنها چیزی که دیده می شود شوتی ها تنها به فکر کسب درآمد و صیانت از بار قاچاق خود هستند و جان افراد و مال آنان برایشان معنی ندارد.

 

لازم است با مشارکت مسئولان، کارشناسان و نخبگان برای کاهش آمار تصادف، برای هر یك از این  مشکلات راهكاری ارایه شود و با مشارکت پلیس راهنمایی و رانندگی و همکاری اصحاب رسانه بویژه رسانه ملی و شبکه های استانی به صورت جدی در خصوص فرهنگ صحیح رانندگی و خطرهای ناشی از شتابزدگی، سرعت و سبقت غیر مجاز برای مردم بویژه جوانان بازگو شود.

 

همچنین باید در قوانین و مقررات مربوط به صدور گواهینامه های رانندگی تجدید نظر شود و این قوانین باید منطبق با وضعیت موجود زیرساخت های حوزه حمل و نقل، خودروها و وضعیت عمومی جامعه باشد.

 

وجود جاده های دوخطه عامل بروز تصادف

 

رئیس پلیس راه لرستان گفت: یکی از عوامل تصادفات جاده ای  و افزایش آمار فوت شدگان ، وجود جاده های دو خطه در استان است.

 

سرهنگ مصطفی دالوند اظهار داشت: در کاهش تصادفات ۸۰ درصد ایمنی جاده و فرهنگ سازی مهم بوده و اقدامات پلیسی تنها ۲۰ درصد در این بین تاثیر گذار است.

 

وی ادامه داد: ایجاد تقاطع استاندارد و  تامین روشنایی در جاده های لرستان هزینه زیادی در بر دارد که مسئولان مربوطه باید در این خصوص تصمیم بگیرند تا شاهد کاهش تصادفات جاده ای در استان باشیم.

 

ایجاد پایگاه های اورژانس شهری و جاده ای در لرستان ضروری است

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: ایجاد ۱۰ پایگاه اورژانس شهری و ۱۸ پایگاه جاده‌ای در لرستان ضروری است تا در هنگام بروز حوادث جاده ای بتوان به مجروحان خدمات رسانی کرد تا از میزان مرگ ومیر کاسته شود.

 

محمدرضا نیکبخت اظهار داشت: اکنون ۷۱ پایگاه اورژانس شهری و جاده‌ای در لرستان فعال است که شامل ۲۸ پایگاه شهری و ۴۳ پایگاه جاده‌ای می باشد.

 

کاهش تصادفات جاده ای با حذف نقاط پرخطر

 

استاندار لرستان گفت: شناسایی و حذف نقاط پرخطر در میزان کاهش تصادفات جاده‌ای لرستان موثر است.

 

سید موسی خادمی  با بیان اینکه شاید بتوان گفت که یکی از دلایل افزایش تلفات جاده ای به دلیل بحران سیل و تخریب راهها است لرستان گرچه رتبه سیزدهم کشور در تلفات جاده‌ای را دارا می‌باشد اما این جایگاه قابل قبول نیست و باید با شناسایی نقاط خاص و پرحادثه تلفات را کاهش داد.

 

استاندار لرستان افزایش پایگاه و تعداد آمبولانس همچنین بالگرد اورژانس را در کاهش تلفات جاده‌ای اثرگذار دانست و گفت: ایجاد ۳۲پایگاه اورژانس جاده ای در دستور کار است.

 

خادمی بیان کرد: در بحث دوربین های نظارت کنترل جاده‌ای جزو بدترین استان ها هستیم که نسبت به ازای هر کیلومتر از استان های دیگر پایین تر قرار داریم.

 

با توجه به اینکه بسیاری حوادث جاده ای در پی سبقت های غیر مجاز و سرعت غیر مجاز رانندگان جوان رخ می دهد،  فرهنگ سازی و آگاهی بخشی در کنار توجه به اصلاح و توسعه زیرساخت ها مهم ترین راه کاهش آمار تصادف است.

 

کد خبر 986405

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha