به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، تجارت در دنیای امروز تعریف متفاوت تری نسبت به گذشته دارد و استفاده از تکنولوژی و فناوری های روز باعث تغییرات متعدد و بساری در این حوزه شده است. یکی از بخش هایی که در سال های اخیر مورد اقبال بیشتری دراین عرصه قرار گرفته است تجارت الکترونیک است و ابزارهای این نوع تجارت نیز روز به روز در حال پیشرفت است. رمز ارزها نیز در این عرصه وارد شده و رونق خاصی به تجارت الکترونیک داده است.
بنابراین گزارش، رمزارزها در واقع پول های مجازی غیرمتمرکزی هستند که از علم رمزنگاری برای برقراری امنیت معاملات استفاده می کنند. اکثر رمزارزها غیرمتمرکز هستند و به دلیل استفاده از علم رمزنگاری، رمزارزها دارای امنیت بالا و غیرقابل هک و نفوذ هستند و در کشورمان نیز در سال های اخیر استفاده از این نوع پول دیجیتال مورد استقبال قرار گرفته است تا جایی که مهرماه سال جاری برای تسهیل معاملات از طریق آنها با تصمیم هیات وزیران، تصویب نامه موضوع تعیین تکلیف تجهیزات استخراج رمز ارز موجود در کشور اصلاح شد.
هیات وزیران در جلسه ۱۳ مهر ۱۳۹۹ به پیشنهاد مشترک وزارت نیرو و بانک مرکزی، تصویب نامه موضوع تعیین تکلیف تجهیزات استخراج رمز ارز موجود در کشور را اصلاح کرد. بر اساس این اصلاحیه، رمز ارزهای استخراج شده براساس مجوزهای صادره این تصویب نامه صرفاً برای تامین ارز واردات کشور و براساس مقرراتی که بانک مرکزی تعیین می کند، قابل مبادله خواهند بود.
همچنین استخراج کنندگان باید رمز ارز دست اول تولید شده را تا سقف مجاز و به صورت مستقیم (بدون واسطه) به کانال های معرفی شده بانک مرکزی عرضه نمایند.
افزون بر این، سقف مجاز رمز ارز استخراج شده و قابل مبادله توسط هر واحد استخراج کننده، براساس میزان انرژی مصرف شده از سوی آن واحد، طبق دستورالعملی که توسط وزارت نیرو تدوین می شود، تعیین و به صورت دوره ای به بانک مرکزی اعلام می گردد.
در ادامه این اقدام دولت سخنگوی صنعت برق کشور از اختصاص رمزارزهای استخراج شده در واحدهای مجاز، به تامین ارز مورد نیاز برای واردات، در آینده نزدیک خبر داده است.
مصطفی رجبی مشهدی با اشاره به اضافه شدن تبصرهای جدید به مصوبه گذشته در خصوص مقررات استخراج رمز ارزها در این باره اینگونه توضیح داده است که در این مصوبه آمده است رمزارزهای استخراج شده در واحدهای مجاز، بر اساس مجوزهای وزارت صمت و وزارت نیرو برای تأمین برق، فقط برای تأمین ارز واردات کشور صرف خواهد شد. این رمزارزها بر اساس مقررات تعیین شده از سوی بانک مرکزی، قابل مبادله هستند.
سخنگوی صنعت برق افزود: سقف مجاز رمز ارز استخراج شده و قابل مبادله هر واحد استخراج کننده بر اساس میزان انرژی مصرفی توسط وزارت نیرو، تعیین خواهد شد. دستورالعمل انجام این طرح، در وزارت نیرو در حال تدوین است.
نظر شما