آثار حضور مسجد «خاتم النبیین(ص)» در بازار سنتی شهرری

مسجد «خاتم النبیین(ص)» در طول چند دهه فعالیت خود منشاء آثار و برکات بسیار در بازار سنتی شهرری بوده است؛ تقدیم شهدا به نظام در دوران دفاع مقدس، مبارزه با فتنه ۸۸ و میزبانی از مراسم‌های اتباع غیرایرانی ازجمله این آثار است.

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، وقتی از میدان عبدالعظیم حسنی (ع) به سمت آستان مقدس این محدث بزرگوار در طول خیابان حرم حرکت می کنید تا چشم کار می کند مرکز تجاری و مغازه است و به میانه این خیابان که می رسید بازار بزرگ طلای قائم (عج) ری خودنمایی می کند اما آنچه شاید مهم تر است مناره بلندی است که در ضلع جنوبی این مرکز تجاری واقع شده، البته این خطای دید است زیرا این مناره، ربطی به بازار طلا ندارد بلکه وسیع بودن آن موجب شده که به نظر برسد مناره بلند مسجد خاتم النبیین (ص) که در پشت این بازار واقع شده، متعلق به این مرکز تجاری است.

 

 

 

 

تعطیلی نیم روزه مراکز تجاری بازارچه مسجد خاتم النبیین (ص) در ایام سوگ اهل بیت(ع)

 

خبرنگار شبستان از همین جا تهیه گزارش از مسجد خاتم النبیین (ص) واقع در خیابان حرم شهر ری را آغاز کرد. آنچه درباره این مسجد در ابتدا باید گفت، اهتمام نمازگزاران آن به بستن در مغازه های شان در ایام شهادت اهل بیت (ع) تا یک ساعت پس از نماز ظهر و عصر است. در واقع، از صبح تا یک ساعت پس از اذان ظهر این افراد به احترام عزای حضرات معصومان(ع)، کرکره های مراکزشان را بالا نمی دهند.

 

 

 

 

در بدو ورود با صحنه جالبی روبرو شدیم: مفروش بودن حیاط وسیع این مسجد برای اقامه نماز فرادی و بسته بودن در شبستان های زنانه و مردانه. کفش داری این دو شبستان که از نظر ظاهر شبیه کفش داری حرم های اهل بیت (ع) است نیز تعطیل بود. چند فرش رنگارنگ در حیاط این مسجد پهن کردند تا مردم از نیم ساعت پیش از اذان ظهر تا دو ساعت پس از اذان مغرب بتوانند در حیاط این خانه خدا نماز را اقامه کنند.

 

یکی از کارهای جالبی که در مسجد خاتم النبیین (ص) انجام شده استقرار دو کارشناس دینی برای پاسخگویی مستمر به سوالات شرعی مراجعان است که این دو روحانی، یکی ظهرها و دیگری شب ها این کار را انجام می دهند.

 

 

 

 

حساسیت در ضد عفونی کردن مسجد خاتم النبیین(ص) و خیابان حرم

 

از زمانی که کرونا شیوع پیدا کرد هیئت امنا و پایگاه بسیج مسجد خاتم النبیین (ص) (وابسته به حوزه مقاومت بسیج 363 حضرت عبدالعظیم حسنی) کار ضد عفونی کردن این خانه خدا و خیابان حرم را انجام می دهند. کار مفروش کردن حیاط این خانه خدا نیز توسط این دو مجموعه و البته به همت خادم میانسال این خانه خدا انجام می شود.

 

از نکات جالب دیگر درباره مسجد خاتم النبیین (ص) مدفون بودن آیت الله سید محمد مهدی میرحجازی، امام جماعت مسجد لاله زار تهران در این خانه خدا است که به وصیت این روحانی انجام گرفت. در واقع این روحانی وصیت کرده بود او را نزدیک حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) به خاک بسپارند تا معنویت این فضا بهره مند شود که نهایتا مسجد خاتم النبیین (ص) برای به خاکسپاری وی انتخاب شد. البته شایان ذکر است که این مسجد را خود مرحوم میرحجازی بنا کرده بود. وی دستی بلند در ساخت یا نوسازی و بازسازی مساجد داشت که نقل می کنند بیش از 20 مسجد را ساخت یا نوسازی کرد. آرامگاه مرحوم میرحجازی که به دلیل سابقه طولانی امامت جماعت در مسجد لاله زار تهران به آیت الله لاله زاری نیز شهرت داشت محل حضور مردم برای قرائت ادعیه و زیارت نامه اهل بیت (ع) و خواندن نماز نیز است.

 

 

 

 

این مسجد که جزو مراکز فعال در حوزه انقلاب اسلامی است شهدایبسیاری را تقدیم انقلاب کرده که شهیدان خدابنده از معروف ترین آنها هستند و در یادمان شهدای این مسجد نیز نام و تصویرشان دیده می شود. سه فرزند از این خانوده در دوره دفاع مقدس به شهادت رسیدند. این مسجد در دوره فتنه سال 1388 نیز نقش مهمی در مقابله با فتنه گران داشت و همه ساله، مراسم بزرگداشت یوم الله نهم دی با حضور شخصیت های مختلف کشوری و لشکری، روحانیون و سایر گروه های مردم در این مسجد برگزار می شود.

 

پاتوق مهاجران افغانستانی

 

از نکات جالب دیگر درباره مسجد خاتم النبیین (ص) که یکی از نمازگزاران عرب زبان این مسجد که کهنسال نیز بود با ما در میان گذاشت، برگزاری مراسم ترحیم مهاجران افغانستانی در این مسجد است. در واقع به دلیل سکونت جمع زیادی از مردم افغانستان در شهر ری، مسجد خاتم النبیین (ص) از مراکز تجمع آنها در مناسبت های مذهبی و مراسم ترحیم درگذشتگان شان نیز به شمار می رود.

 

هیئت های مذهبی شهر ری نیز به گفته حجت الاسلام مرتضوی، مسئول هیئت «چهارده معصوم (ع)» این منطقه بسیاری از برنامه های خود را در مناسبت های مذهبی در این مسجد برگزار می کنند که این موضوع در دوره شیوع ویروس کرونا بیشتر نیز شده است. همین هیئت چهارده معصوم (ع) نیز در چند نوبت برنامه های خود را که پیش از این در منازل مردم برگزار می شد در این مسجد برگزار کرد. هیئت باب الحسین (ع) نیز برنامه های خود را به صورت ثابت در روزهای سه شنبه در این مسجد برگزار می کند.

 

سخن آخر اینکه همراهی خوبی از سوی کسبه بازارچه مسجد خاتم النبیین (ص) در تامین هزینه های برگزاری برنامه های مختلف در این مسجد صورت می گیرد. البته تعداد موقوفات این مسجد به اندازه ای است که به نظر نمی رسد در اجرای برنامه ها دچار مشکل مالی شود. مسئله ای که این غطبه را ایجاد می کند که کاش همه بانیان مساجد همچون مرحوم آیت الله میرحجازی هنگام ساخت مسجدی، با ساخت رقباتی، آن مسجد را در تامین هزینه های شان برای همیشه خودکفا کنند.

 

 

کد خبر 986902

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha