ادبیات شکل‌دهنده رفتار کودکان و نوجوانان است

بهداروند با اشاره به تاثیر ادبیات در سازندگی و شکل‌دهی رفتار کودکان و نوجوانان گفت: ادبیات یکی از بهترین و ارزشمندترین ابزارها در رشد و تکامل و دریچه‌ پیوند میان دنیای تخیلی و واقعی کودکان و نوجوانان است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، «هوشنگ بهداروند» در سومین نشست مجازی گروه حال خوش خواندن کانون پرورش فکری خوزستان، با موضوع نقد و بررسی کتاب «پیش از بستن چمدان» اثر مینو کریم زاده، با بیان اینکه ادبیات در سازندگی و شکل‌دهی رفتار کودکان و نوجوانان تأثیر به سزایی دارد اظهار کرد: ادبیات یکی از بهترین و ارزشمندترین ابزار در رشد و تکامل و همچنین دریچه‌ پیوند میان دنیای تخیلی و واقعی کودکان و نوجوانان است.

 

شاعر، نویسنده و منتقد ادبی خوزستانی با باین اینکه واکاوی موارد اجتماعی در رمان نوجوانان یکی از مهم‌ترین مسائلی است که نویسندگان ما گاه از آن غافل مانده‌اند افزود: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان می‌تواند با نیازسنجی‌هایی که در زمینه موضوعات روز انجام می‌دهد، گام‌های مؤثری در این باب بردارد، کما اینکه پروژه‌ رمان نوجوان امروز در سال‌های پیشین، عملکرد مؤثر و قابل ‌تأملی در این نهاد فرهنگی هنری بود و باید ادامه‌دار باشد.

 

وی اضافه کرد: رمان «پیش از بستن چمدان»، از مجموعه رمان نوجوان امروز، در زمینه پرداختن به مسائل نوجوانان، جامعه و خانواده ایرانی در مسیر تحولات اجتماعی، اقتصادی و صنعتی شدن، موفق عمل کرده است.

 

بهداروند این رمان را از نظر همزادپنداری و ارتباط مخاطب با محتوا، رمانی درخشان خواند و تصریح کرد: مینو کریم‌زاده به دغدغه‌های بسیاری از خانواده‌های ایرانی پرداخته و روابط اجتماعی بسیاری از نوجوانان را به چالش کشیده است، به‌گونه‌ای که هر چه پیش می‌رویم شاهد این هستیم که قهرمانان داستان، پیوند و خویشی خود با مخاطب نوجوان را محکم‌تر می‌کنند.

 

وی کتاب را از نظر جامعه‌شناسی و تقابل نسل‌ها مورد تحلیل قرار داد و بیان کرد: نوجوان دخترِ داستان کریم زاده، از کلیشه گریخته و از ارزش‌های شناخته‌ شده‌ دختران امروز فراتر می‌رود، او محتاط و ترسو نیست و قدرت مخالفت و ابراز وجود دارد.

 

نویسنده کتاب شکوفه‌های دل‌تنگی در بخشی دیگری از این نشست مجازی با طرح مفصل اصول نقدنویسی عنوان کرد: نقد ادبی کاری خلاق است و گاه منتقد ادبی به اندازه صاحب اثر باید دارای ذوق و خلاقیت باشد.

 

وی ادامه داد: منتقد گاهی به عنوان واسطه‌ای، بین نویسنده و خواننده عمل می‌کند و باعث می‌شود تا خواننده، متون طراز اول را به سبب برجستگی و تازگی‌شان که معمولاً با ابهام و اشکال همراه‌اند را تشریح کند.

 

این نشست با نقد و بررسی کتاب «پیش از بستن چمدان» توسط مربیان کانون خوزستان ادامه پیدا کرد و طیبه پور بصیری، مربی ادبی مراکز کانون اهواز، زهره فرازمند، مربی هنری کانون باغملک، نعیمه عامری، مربی مسئول کانون ملاثانی، مدینه خورشیدی، مربی مسئول کانون ایذه، سکینه ظهراب زاده، مربی ادبی کانون گتوند و فاطمه رشیدی، مربی ادبی مراکز کانون اهواز این کتاب را زوایای مختلف مورد بررسی قرار دادند.

 

شخصیت پروازی در داستان، ناهمگونی دیالوگ‌ها، نیازسنجی موضوع و محتوا، ارتباط با مخاطب، فضاسازی، گره‌گشایی و زبان داستانی از جمله موارد برجسته‌ این کتاب بود که مربیان کانون خوزستان به ‌صورت مفصل به نقد این موارد پرداختند.

 

کد خبر 987604

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha