علامه عسگری ذهنیات منفی اهل تسنن درباره شیعیان را تغییر داد

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با اشاره به بینش تقریب مذاهب در آثار علامه عسگری گفت: زدودن ذهنیات منفی اهل تسنن درباره شیعیان از اقدامات مؤثر این روحانی عالیقدر است.

به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر محمد علی آذرشب، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در نشست تخصصی علامه عسگری، مرزبان تشیع با تأکید بر لزوم برجسته‌سازی قله‌های زندگی بزرگان دین گفت: علامه عسگری با وجود فعالیت‌ در کسوت روحانیت به شیوه مورد پسند غربی‌ها و دانشگاهیان کتب خود را تألیف کرده‌اند، از این رو آثار وی به محافل دانشگاهی جهان اسلام راه یافت.

وی با بیان این مطلب که انتشار کتب علامه عسگری موجی علمی در دانشگاه‌های جهان اسلام ایجاد کرده است، اظهار کرد: استناد علمی، تحقیقی و عقلانی بدون هرگونه افراط و تفریط‌گرایی در پرداخت کلیات و جزییات از عواملی است که در کنار تلاش مستمر علامه عسگری آثار وی را حتی با استقبال جامعه علمی غرب مواجه کرده است.

آذرشب علامه عسگری را از بزرگ‌ترین داعیان وحدت اسلامی دانست و تصریح کرد: نقش بی‌بدیل وی در تقریب مذاهب با اندیشه احیاگری انکارناپذیر است به گونه‌ای که حتی بزرگ‌ترین علمای اهل تسنن همچون شیخ بدری نیز در پشت وی اقامه نماز کرده‌اند.

 

استاد دانشگاه تهران فرا مذهبی بودن بینش علامه عسگری را از ویژگی‌های شخصیت علمی او برشمرد و بیان کرد: زدودن ذهنیات منفی اهل تسنن درباره شیعیان همچون فاقد ویژه بودن مذهب حقه تشیع و خلق آن توسط یک یهودی مسلمان‌نما از اقدامات منتسب علامه عسگری است که از بینش فرامذهبی او ریشه می‌گیرد.

وی ادامه داد: رفع ذهنیت منفی درباره انجام فتوحات اسلامی همراه با خونریزی به ویژه در مورد ایران و نیز با ورود مکتب اسلام به زور شمشیر در دیگر سرزمین‌ها از دیگر ابعاد اثرگذار شخصیت علمی علامه عسگری در جهان اسلام است.

آذرشب با اشاره به موضع‌گیری شدید علامه عسگری درباره آیین قمه‌زنی به هنگام عزاداری برای اهل بیت(ع) ابراز کرد: این تأکید تا جایی بود که پس از تحریم آیین قمه‌زنی در ایران توسط رهبر معظم انقلاب علامه عسگری افتخار کسب شده برای شیعیان در پی این تحریم را هم‌پایه خدمات امام راحل به ایران اسلامی دانست.

 

وی تجدید روایات تهذیب القرآن را از دیگر خدمات علامه عسگری به جهان اسلام برشمرد و بیان کرد: وی با بررسی یک به یک روایات مبتنی بر تحریف قرآن در مکتب اهل بیت یک به یک آنها را نقض کرد.

استاد دانشگاه تهران درباره شیوه علامه عسگری در نقض آرای اهل سنت عنوان کرد: وی در تمامی آثار خود عایشه همسر پیامبر را ام المؤمنین خطاب کرده و عدم تمایل او به ورود در جنگ جمل را اثبات کرده است.

وی خاطرنشان کرد: علامه عسگری همچنین اثبات کرده است که احادیث منتسب به عایشه که از سوی شیعیان مذموم شمرده می‌شود در کارخانه شایعه‌سازی بنی‌امیه تولید شده است که تمامی این تلاش‌های علامه عسگری ریشه در اندیشه تقریب مذاهب اسلامی او دارد.

شایان ذکر است، نشست تخصصی علامه عسگری مرزبان تشیع سه‌شنبه 14 دی با حضور عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشجویان کشور برگزار شد.

پایان پیام/
 

کد خبر 9882

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha