وحدت مهم‌ترین عامل عزت‌مندی و اقتدار ملت‌ها در همه عرصه‌ها است

حجت الاسلام فاضلی، گفت:.همین که امروز پرچمدار وحدت اسلامی و دفاع از مسلمانان چه شیعه چه سنی و هر مذهب دیگر در جهان و حتی مظلومین در نظام مقدس جمهوری اسلامی است این دال بر موفقیت است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در کرمانشاه، در جهان اسلام امروز ملتی سرفراز تر و همدل تر و با وحدت کلمه ای بالاتر از نظام اسلامی ما وجود ندارد .

 

به فاصله دو روایت از تاریخ میلاد پیامبر در (۱۲ ربیع الاول) اهل سنت و (۱۷ ربیع الاول) شیعه هفته وحدت میگویند. ایده اولیه شکل گیری هفته وحدت قبل از انقلاب سال ۱۳۵۶ به پیشنهاد مقام معظم رهبری در سیستان و بلوچستان مطرح شد و پس از انقلاب در تاریخ ۶ آذر ۱۳۶۰ به پیشنهاد آیت الله منتظری و با تایید و فرمان امام این بازه زمانی به عنوان هفته وحدت مطرح شد. 

 

هفته وحدت نمادی برای وحدت و همدلی در امت اسلامی است به این معنی که باید اختلافات را کنار گذاشته و به مشترکات و وحدت رسید. اگر در سیره نبوی و اهل بیت و ائمه اطهار (ع) دقت کنیم همواره جامعه اسلامی را به وحدت و یکپارچگی در عمل و اعتقاد دعوت کرده اند . 

 

در قرآن کریم میخوانیم : ﴿و أطیعوا الله و رسوله و لاتنازعوا فتفشلوا و تذهب ریحکم و اصبروا إن الله مع الصابرین﴾؛ و از خدا و پیامبرش اطاعت کنید و با هم نزاع نکنید که سست شوید و مهابت شما از بین برود و صبر کنید که خدا با شکیبایان است؛از منظر قرآن کریم شرط دستیابی به وحدت امت اسلامی، اطاعت از خدا و پیامبر و صبر و شکیبایی است.

 

اگر مسلمانان و وحدت و همدلی داشته باشد و اختلافات را  میان خود کنار بگذارند و هیچ دشمنی نمی‌تواند میان آنان نفوذ کرده و باعث تفرقه و دشمنی میان امت اسلامی بشود. 

در همین رابطه خبرنگار خبرگزاری شبستان در کرمانشاه به سراغ حجت‌الاسلام حجت الله فاضلی مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در امور اهل سنت در کرمانشاه رفته و مصاحبه‌ ای با ایشان ترتیب دادیم  که می خوانیم.

 

نکاتی را در رابطه با هفته وحدت و الگو قرار دادن سیره نبوی پیامبر اسلام در رابطه با وحدت امت اسلامی مطرح کنید؟ 

 

فاضلی : هفته وحدت سرآغاز بسیار مبارک و خوبی برای درک درست و دقیقی از وجود با سعادت پیامبر اسلام است. شخصیتی که در عالم هستی بی مانند و بی مثال است . در قرآن مجید پیامبر به عنوان اسوه و الگو برای جامعه اسلامی و جامعه بشری معرفی شده است خداوند متعال می فرماید :﴿ لَقَد كانَ لَكُم في رَسولِ اللَّهِ أُسوَةٌ حَسَنَةٌ﴾ _همانا که از بین شما پیامبر را به عنوان اسوه حسنه انتخاب کرده و قرار دادیم . اسوه حسنه در اخلاق ،مروت و در باور دینی، اعتقاد و عبادت ،همچنین در عمل و گفتار و در همه زمینه ها است. 

 

و فرصت خوبی است که جهان اسلام چه شیعه و چه سنی نسبت به پیامبر اسلام که یکی از قویترین مشترکات جهان اسلام است توجه بیشتری کند. پیامبر برای امت اسلامی نازل شده و اینجاست که امت اسلامی که امت واحد باید باشد توجه کنند که وحدت کلمه و همدلی و وحدت اسلامی امروز دقیقاً در ناامید کردن دشمنان اسلام است. امید دشمنان اسلام این است که اسلام را بنام مذهب پاره پاره و شعبه شعبه کنند و مذهبی را علیه مذهب دیگر تحریک کند .هوشیاری جهان اسلام و مسلمین باعث می‌شود این نقشه‌های شوم دشمن را نقش بر آب بشود .

 

در این رابطه سیره پیامبر بهترین محور برای وحدت اسلامی است ، امروز در جامعه دینی ما بر علما و دانشمندان دینی فرض است که این مهم را به جامعه ابلاغ و تبلیغ کنند .تعلیم سیره نبوی یکی از رکن های جامعه اسلامی است ، در این سیره  نبوی اهتمام ویژه‌ای به اخوت و برادری و همچنین هوشیاری لازم به تحرکات دشمن و بصیرت امت اسلامی باید داشته باشیم، امروز در این مقطع شاید یکی از مهمترین مسائل در امت اسلامی توجه به وحدت و اخوت بین جامعه اسلامی است.

 

چرا سخن از وحدت اسلامی است و تاثیر وحدت در جامعه اسلامی به چه صورت است؟ 

 

فاضلی : در سایه وحدت اسلامی است که حکومت اسلامی به قدرت رسیده و می‌تواند در برابر دشمن بایستد اگر وحدت اسلامی رعایت نشود در واقع قدرت و قوت لازم را جهان اسلام ندارد. شاید عامل شکست ملت‌ها تفرقه بوده ، عامل ضعف و عقب افتادگی امت اسلامی هم تفرقه است اینجاست که توجه به این مهم ضرورت امت اسلامی است در عصر حاضر . 

 

عمده اختلافات بین مسلمانان ریشه در چه چیزی دارد و راه حل رفع این اختلافات چیست ؟ 

 

فاضلی : به هر حال اختلاف یک امر طبیعی است. اختلافات باعث به وجود آمدن مذاهب و فرقه ها شده است ،در کنار اختلافات از اشتراکات زیادی هم می‌توان نام برد. در بین مذاهب اسلامی بیش از ۹۸ درصد مشترکاتی وجود دارد که باید به آنها توجه کرد چند درصد اختلاف امری طبیعی است و لذا باید بیشتر به اشتراکات توجه کرد. 

 

قبله ما، پیامبر عظیم الشأن اسلام و کتاب مقدس ما قرآن کریم واحد و یکی است، همچنین مراسم و دستورات عبادی همه مشترک هستند. مثلاً حج ابراهیمی که برگزار می شود از همه مذاهب چه شیعه و چه سنی ، ویا از بین اهل تسنن چه حنفی چه حنبلی و شافعی یا از بین شیعه چه زیدی چه جعفری و چه اسماعیلی و مذاهب دیگر اعمال و مناسک حج خود را انجام می‌دهند. اگرچه بین فرق و مذاهب اختلافات جزئی وجود دارد که قابل توجه نیست ،اصل اشتراکات ملاک است که الحمدالله فراهم است و طبعاً اختلافات برداشت هایی است که از آیات قرآن و یا سیره نبوی و یا برداشت هایی که در شرایط تاریخ اسلام اتفاق افتاده و در زمان حاضر شاید مجالی برای بررسی این قضایا نباشد و یا ضرورتی هم نباشد. چیزی که دشمن روی آن توجه می‌کند بزرگنمایی اختلافات است.

 

اگر ما این موضوعات را هر چه بیشتر در حاشیه قرار بدیم جای شکرگزاری است.مشترکات را دشمن به شکلی در حاشیه قرار می‌دهد تا مسلمین توجه نکنند اما ما باید اینها را بزرگ کنیم . مثلاً در میلاد پیامبر دو روایت مشهور از اهل تسنن و اهل تشیع است که به روایت مشهور اهل سنت ۱۲ ربیع الاول ، و به روایت مشهور شیعه ۱۷ ربیع الاول میلاد پیامبر است که خب چه ۱۷م یا ۱۲م ، هر تاریخی باشد دردی را دوا نمی‌کند و مشکلی را هم ایجاد نمی‌کند . باید به این قضیه که مبارک بودن میلادحضرت است توجه کنیم . حال با ابتکار و حکمت واقعاً عالی حضرت امام (ره) می‌بینیم این تبدیل به یک نقطه وحدتی شده که به عنوان هفته وحدت از آن یاد کرده اند. از این جور مسائل و اختلافات جزئی زیاد داریم که اگر تبدیل به وحدت و یک نقطه قوت بشود طبعاً امت اسلام شاهد مشکلات موجود نخواهد بود و دشمن هم نمی‌تواند ایجاد تفرقه و مشکلاتی بکند که به تأسی از همین تعصبات کورکورانه بعضی از انسانهای بی بصیرت است که ایجاد اختلاف و تفرقه بین امت اسلامی می کنند .

 

سوال آخر اینکه جمهوری اسلامی و نظام اسلامی کشورما برای از بین بردن اختلافات بین امت اسلامی چه کرده و تا چه حد موفق بوده است؟ 
 

فاضلی: همین اندازه که ببینیم در جهان اسلام امروز ملتی سرفراز تر و همدل تر و با وحدت کلمه ای بالاتر از نظام اسلامی ما وجود ندارد و همین که نظام اسلامی ما منادی وحدت امت اسلامی است این از موفقیت نظام خبر می‌دهد.همین که امروز پرچمدار وحدت اسلامی و دفاع از مسلمانان چه شیعه چه سنی و هر مذهب دیگر در جهان و حتی مظلومین در نظام مقدس جمهوری اسلامی است این دال بر موفقیت است. 

 

یعنی ادعایی که به آن معتقد بوده و در عمل در این صحنه هم موفقیت های چشمگیری داشته ، لذا می‌توان گفت امروز یکی از کانون‌های امید جهان اسلام خود نظام مااست و مرکز این مدیریت و بالندگی هم در نظام ما و ولایت و رهبری ما الحمدالله موج می زند.

 

نتیجه گیری: توجه به این مهم بسیار ضروری است که اگر چه دشمن تلاش می کند از این وضع هم خشنود نبوده، نیست و نخواهد بود که ما مذاهب بسیار مختلف و ادیان متعددی را در نظام مقدسمان هست، اما در سایه وحدت کلمه و در سایه وحدت امروز زندگی بسیار مسالمت آمیز و همراه با افتخار داریم و حتی از بین ادیان چه کلیمی چه آشوری و یا حتی یهودیان و از بین مذاهب چه شیعه چه سنی چه حنفی چه شافعی به راحتی کنار هم زندگی می کنند.

 

با اینکه قانون اساسی نظام را نظام اسلامی و مذهب را مذهب جعفری اعلام کرده اما همه را به یک چشم دیده و به یک چشم نگاه می‌کند، این یکی از افتخارات نظام است که باید قدرش را بدانیم و از این امر هم تا می‌توانیم پشتیبانی کنیم و در این رابطه هم کوشا باشیم و ایمان داشته باشیم که ان‌شاءالله در این امر مهم ثابت قدم و موفق باشیم.

کد خبر 988297

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha