مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان با بیان این مطلب به خبرنگارشبستان گفت: شناسنامه این جشنواره به عنوان سندی ماندگار از سوی اداره امور فرهنگی، مطبوعات و تبلیغات فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان تدوین و صادر شد که به دبیرخانه جشنواره بین المللی امام رضا(ع)ارسال شد.
قباد میمنت آبادی افزود: نشر و ترویج فرهنگ و هنر رضوی در میان اقشار مختلف جامعه و تقویت رویکرد وحدت اسلامی از گذر نشر این فرهنگ مهم ترین شاخصه هر رویداد فرهنگی، هنری متناسب با ابعاد وجودی و شخصیتی ثامن الحجج امام علی بن موسی الرضا(ع) است.
وی اظهار داشت: با توجه موثر بودن نفوذ شعر در دل و جان آدمی به عنوان بخشی نوپا از ادبیات کهن ایران اسلامی در تعامل چهره به چهره با جامعه از یکسو و ارادات به اهل بیت و ائمه اطهار(ع) در کنار قریحه خوش، طبع لطیف و ثروت ملی قلمداد نمودن زبان مردم کردستان می تواند نشر فرهنگ رضوی را در قالب رویدادی فرهنگی ادبی تحت عنوان جشنواره بین المللی شعر کُردی رضوی تسریع بخشیده و ماندگاری آن در اذهان را از مخاطب خاص محوری به مخاطب عام محوری گسیل دارد.
این مقام مسئول اظهار داشت: جشنواره بین المللی شعر کُردی رضوی به دلیل کثرت قوم کُرد در گویش های مختلف در سطح جهان از جمله کشورهای حوزه اسکاندیناوی، ارمنستان، ترکیه، لبنان، عراق و سوریه با رویکردی بین المللی در کنار داخل کشور می باشد که با محوریت قرار دادن انوار تابناک برگرفته از صفات هشتمین اختر تابناک امامت و ولایت به شکل شعر مذهبی و آیینی و در قالب های مختلف شعری را بهتر به سمع و نظر مردم قرارداده،ادیب و تولید کننده اثر را نیز در محک ارزیابی مستقیم مردم ایران اسلامی و جهان قرار دهد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان تصریح کرد: ترویج و اشاعه فرهنگ و ادبیات رضوی، جامه ی عمل پوشاندن به دغدغه های ادبی و فرهنگی مقام معظم رهبری در مقابله با تهاجم فرهنگی، معرفی و نشر افکارو رفتار رضوی، تقویت مبانی تعمق و تفکر رضوی در جامعه ایران اسلامی و فضا سازی جامعه با اصول و ارزش های اسلامی برگرفته از سیره ائمه و معصومین(ع) از اهداف کلی جشنواره می باشد.
میمنت آبادی، تعامل شعرا و فعالان فرهنگی – ادبی به تولید آثار فاخر، تقویت استکبار ستیزی و نشر دستاوردهای انقلاب اسلامی از طریق شعر، تقویت همبستگی و وحدت اسلامی، نشر بیداری اسلامی، تقویت و هم افزایی بصیرت فرهنگی، ایجاد نشاط اجتماعی و همگرایی ملی و بها دادن به جایگاه زبان و ادبیات کُردی به عنوان ثروت ملی را از دیگر اهداف برگزاری این جشنواره دانست.
وی به اهداف رفتاری جشنواره اشاره کرد و گفت: تاکید بر به کارگیری خلاقیت، ضابطه مند نمودن تولید آثار فاخر، هدایت برگزیدگان کلیه جشنواره های مختلف ادبی به زبان کُردی در سطح استانی، منطقه ای و ملی کشور به این جشنواره و تاکید بر فرم و درون مایه تازه شعر رضوی به زبان کُردی به عنوان پایگاه دائمی علمی جشنواره از جمله این اهدافمی باشد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان اظهار داشت: معرفی نمودن استان کردستان به عنوان یکی از قطب های موثر ادبیات رضوی کشور به دلیل تنوع خرده فرهنگهای آن، راه اندازی مجمع بزرگ شعرای کُرد سراسر جهان جهت شکل گیری مرکز نشر فرهنگ و ادبیات کُردی رضوی و بخش از اعضای شورای سیاست گذاری جشنواره که متغیر می باشد و حاکمیت کامل ضابطه بر این رویداد کلان فرهنگی ادبی و چاپ آثار در طول سال و ارزیابی مستمر فعالیت شعرای کُرد ساکن در سراسر جهان در لوای این رویداد از دیگر اهداف رفتاری جشنواره است.
وی به بخش های جشنواره اشاره کرد و یادآور شد: این جشنواره در 4 بخش، ملی شعر کُردی رضوی، بخش بین المللی شعر کُردی رضوی، بخش دل نوشته و قطعه ادبی و بخش همایش و نشست پژوهشی و تجلیل از مفاخر فرهنگ و ادبیات کُردی رضوی برگزار می شود.
میمنت آبادی خاطر نشان کرد: حامی و ناظر این جشنواره وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیرخانه دائمی جشنواره بین المللی امام رضا(ع) می باشد که معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی،سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، صداو سیما،حوزه هنری، استانداری کردستان، انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور و شورای اسلامی استان کرستان نیز در برگزاری این جشنواره مشارکت دارند.
وی در پایان گفت: زمان برگزاری جشنواره همزمان با گرامیداشت دهه کرامت و سالروز میلاد گهربار امام رضا(ع) است.
پایان پیام/
نظر شما