رقص مرگ پس از ضیافت عروسی/ دیگر کسی از کرونا نمی ترسد!

در حالی که استان گلستان در وضعیت قرمز شیوع ویروس کرونا قرار گرفته است در ایام ربیع الاول شوق برگزاری مراسم های عروسی بین زوج های گلستان بیشتر شده است.

خبرگزاری شبستان از گرگان- فاطمه رائیجی؛ آغاز ماه ربیع الاول و اوج گیری مراسم های جشن و شادی آغازی بر روند صعودی کرونا در استان گلستان شد.

 

افزایش مبتلایان به کرونا در حالی است که مردم خطر ویروس کرونا را دست کم گرفتند و آنگونه که باید فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک را رعایت نمی کنند.

 

برخی افراد جامعه بدون ماسک در انزار عمومی حاضر می شوند و برخی هم که ماسک دارند هنوز یاد نگرفتند چگونه از آن استفاده کنند و این مهم خود موجب شده تا ماسک ابزاری برای انتقال ویروس کرونا باشد، گرچه شلاق کرونا بر تن رنجور اقتصاد و معیشت مردم و نامهربانی مسئولان گذران زندگی را بیش از پیش سخت کرده تا جایی که عده ای از مردم حتی در تامین اقلام بهداشتی از جمله ماسک نیز ناتوانند.

 

از سویی دیگر آغاز ایام رییع الاول هیجان را بین زوج های گلستانی برای برگزاری مراسم عروسی و عقد افزایش داده و متاسفانه به دنبال برگزاری این مراسم ها، مراسم های عزای جان باختگان بر اثر کرونا نیز در استان رونق گرفته است.

 

متاسفانه در این آشفته بازار کرونایی برخی جان مردم را دست مایه رسیدن به آرزوها و شادی های زودگذر خود کردند بدون آنکه به عواقب کار خود بیاندیشند؛ شیرینی که تلخی آن برای عده ای گران تمام می شود و دستاورد آن به مرگ یک انسان، بی سرپرست شدن یک خانواده و یا یتیم شدن چند کودک ختم خواهد شد.

 

*لزوم پرهیز از برگزاری مراسم جشن و عزا در ایام کرونایی


معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گلستان در این باره به خبرنگار خبرگزاری شبستان در گرگان گفت: متاسفانه روند ابتلا به کرونا در دو هفته اخیر نسبت به سه هفته گذشته در حال افزایش است، در حالی که آمار بستری بیماران کرونایی در مراکز درمانی گلستان به زیر ۲۰۰ نفر رسیده بود این میزان در حال حاضر از بیش از ۳۰۰ نفر سبقت گرفته است.

 

«سراج الدین عارف نیا» ادامه داد: در حالی که متوسط بستری روزانه بیماران کرونایی در گلستان به ۳۰ الی ۳۵ نفر رسید این میزان در حال حاضر به ۵۰ الی ۶۰ نفر افزایش یافته است.

 

وی بیان کرد: تا زمان ریشه کنی کامل ویروس کرونا و تولید دارو و واکسن داستان رعایت پروتکل های بهداشتی ثابت است و مردم در هر شرایطی باید در رعایت آن جدی باشند.

 

عارف نیا یادآور شد: استفاده از ماسک، شستشوی مداوم دست ها و عدم لمس چشم، بینی و دهان و گوش با دستان آلوده و رعایت فاصله گذاری اجتماعی باید در دستور کار مردم قرار گیرد.

 

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گلستان خاطرنشان کرد: مردم همه افراد و سطوح را باید آلوده به کرونا فرض کنند مگر آنکه خلاف آن ثابت شود، همچنین تحت هیچ شرایطی تجمعات و مراسم ها در قالب های مختلف اعم از عروسی، عزاداری، جشن تولد، گرامیداشت روز پدر یا مادر، جشن های درون خانوادگی و غیره نباید برگزار شود.


وی به رعایت پروتکل های بهداشتی در ماه محرم و لغو مراسم باشکوه پیاده روی اربعین حسینی و نماز جمعه برای پیشگیری از شیوع کرونا اشاره کرد و افزود: متاسفانه بسیاری از افرادی که مخالف بازگشایی مدارس در اوضاع کرونایی هستند در مراسم ها و جشن های عروسی شرکت می کنند!

 

عارف نیا ابراز داشت: امید است رعایت پروتکل های بهداشتی به نقطه ای برسد که شاهد فوتی ناشی از کرونا نباشیم.


معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گلستان با بیان اینکه شدت ابتلا به کرونا را سن و بیماری زمینه ای تعیین می کند، تصریح کرد: همه گروه های سنی در معرض خطر ابتلا به کرونا هستند تنها شدت ابتلا به بیماری در رده های سنی مختلف، متفاوت است، بیشترین موارد مرگ و میر در افراد بالای ۶۰ سال و بیشترین ابتلا و بستری در سنین میانسالی و افراد مسن دیده می شود.

 

وی یادآور شد: هیچ کسی در مقابل بیماری کرونا ایمن نیست و همه باید نسبت به رعایت های پروتکل های بهداشتی حساس باشند.

 

*بستری ۳۳۰ بیمار کرونایی در مراکز درمانی گلستان

رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی گلستان نیز در خصوص آخرین وضعیت کرونا در استان گلستان گفت: در دو الی سه هفته اخیر وضعیت کرونا در کل کشور پیک سوم را طی می کند و در حالی استان گلستان نیز طی ۶ هفته شرایط خوبی را داشت روند ابتلا به کرونا در حال تغییر است و با روند افزایش ابتلا به کرونا مواجه هستیم.

 

«عبدالرضا فاضل» ادامه داد: در حال حاضر ۳۳۰ بیمار کرونایی در مراکز درمانی گلستان بستری هستند و از این تعداد ۵۸ بیمار در آی.سی.یو و ۲۹ بیمار نیز به دستگاه ونتیلاتور متصل هستند.

 

وی بیان کرد: در حال حاضر استان گلستان در شرایط قرمز کرونا قرار دارد و ۶ شهرستان استان اعم از مینودشت، گرگان، بندرترکمن، بندرگز، مراوه تپه و آزادشهر شرایط قرمز کرونا را تجربه می کنند، همچنین گنبدکاووس، گالیکش، علی آبادکتول و کلاله در وضعیت نارنجی کرونا قرار دارد.

 

رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی گلستان خاطرنشان کرد: با توجه به آغاز ماه ربیع الاول جشن های عروسی و جشن ها در استان گلستان رونق گرفته است حال آنکه یکی از راه های مهم انتقال و شیوع کرونا برگزاری مراسم ها و جشن ها است.

 

فاضل تنها راه جلوگیری از پیک سوم کرونا را عدم برگزاری جشن ها و مراسم های عروسی و رعایت پروتکل های بهداشتی از سوی مردم دانست.

 

«محسن سوخته سرایی» نیز در این باره می گوید؛ دغدغه های ما در حوزه کرونا با دیگر شهرستان ها مشترک است و یکی از معضلات ما  برگزاری مراسم های عروسی و عزا در منازل است.

 

فرماندار علی آبادکتول بابیان اینکه امکان رصد و برخورد با عوامل برگزار کننده این مراسم ها کار سختی است، افزود: با توجه به شرایط شیوع ویروس کرونا نیاز است که برگزاری مراسم 13 آبان نیز کنسل شود.

 

وی یادآور شد: بازدید ها و بازرسی ها از اماکن عمومی و اصناف به صورت مستمر در شهرستان علی آبادکتول اتفاق می افتد.

 

سوخته سرایی گفت: به منظور آموزش و بالابردن سطح آگاهی افراد جامعه از ظرفیت هلال احمر در حوزه آموزش و فرهنگ سازی برای رعایت پروتکل های بهداشتی در شهرستان علی آبادکتول استفاده شده است.

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، سهل انگاری عده ای از مردم در حالی است که کادر درمان طی ماه های اخیر شرایط سخت و خسته کننده ای را تجربه می کند و دانشگاه علوم ‌پزشکی گلستان متحمل خسارت ۳۰۰ میلیارد تومانی شده است قطعاً اوج گیری و روند تداوم شیوع کرونا موجب می شود با توجه به تحریم های ظالمانه استکبار جهانی ارائه خدمات به بیماران کرونایی با مشکل مواجه شود لذا تلاش آحاد مختلف مردم برای شکست زنجیره کرونا ضروری است.

 

چه خوب است کسانی که در این روزهای کرونایی قصد برپایی مراسم عروسی را دارند به جای برگزاری این مراسم ها و بازی با جان مردم از اقدام تحسین برانگیز زوج هایی که هزینه های مراسم ازدواج خود را صرف امور خیریه اعم از کمک به نیازمندان، تهیه ملزومات بهداشتی و غیره کردند الگو بگیرند.

 

کد خبر 988824

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha