مرد بی ادعای نقش های تاثیرگذار

کریم اکبری مبارکه که ایفای نقش های حساسی چون ابن ملجم مرادی سریال امام علی(ع) و احمربن شمیط سریال مختارنامه را برعهده داشت، از بازیگران باسابقه تاتر بود که سهم مهمی در احیای تاتر نوجوانان داشت اما تا پایان عمر فروتن و بی ادعا باقی ماند.

خبرگزاری شبستان، سرویس فرهنگی- محمد پورعلم: وقتی ویروس کرونا در جهان همه گیر شد، کمتر تحلیلگری تصور می کرد تا این اندازه ماندگار شود. کرونا در روزهای ابتدایی شیوع، بیماری ناشناخته ای بود که امید می رفت به زودی درمانی برای آن یافت شود اما حالا ماه ها از پیدایی کرونا می گذرد اما نه تنها دستیابی به واکسن آن در هاله ای از ابهام است، بلکه روز به روز شاهد از دست رفتن سرمایه های انسانی ارزشمند جهانی هستیم. هنرمندان از جمله این سرمایه های جهانی اند که تعداد قابل توجهی از آن ها در ایام کرونا از میان ما رفته اند.

 

 

فقدان سرمایه های انسانی از آن رو تا این اندازه بغرنج می نماید که آن ها چون درختانی به بار نشسته، آماده ثمربخشی به جامعه اند اما بیماری چون کرونا، به یکباره جامعه را از حضور آن ها بی بهره می کند.

 


در روزهای گذشته خبر درگذشت «کریم اکبری مبارکه» جامعه هنری به خصوص اهالی تئاتر و سینما را شوکه کرد. بازیگر و کارگردانی که زندگی هنری پرباری داشت اما تا پایان عمر خویش فروتن و بی ادعا باقی ماند. از حاشیه های مربوط به فوت ناگهانی این هنرمند که پرسش هایی را درباره رعایت کامل پروتکل های بهداشتی سر صحنه فیلمبرداری مطرح کرد که بگذریم، باید به سراغ کارنامه هنری اکبری مبارکه رفت.

 


بسیاری از مردم اکبری مبارکه را برای نخستین بار در نقش «ابن ملجم مراد» سریال امام علی(ع) شناختند، حال آن که او از سال پنجاه وارد عرصه بازیگری تاتر شد و در نمایشی  که متن آن متعلق به بهرام بیضایی بود، بازی کرد. او همچنین نخستین بازی سینمایی خود را در فیلم مرگ یزدگرد به کارگردانی بهرام بیضایی رقم زد.

 


به هر روی  این بازیگر پیش از آن که در سال شصت و سه وارد تلویزیون شود و در «میان پرده های مشتی صالح» به کارگردانی مجید بهشتی حاضر شود، در بازیگری به پختگی رسیده بود. اکبری مبارکه که متولد سال سی و دو در قم بود پس از تحصیل در دانشگاه هنرهای زیبا وارد عرصه نمایش شد و تا آخرین روزهای زندگی خود که مشغول بازی در سریال «جشن سربرون» بود، دست از آن نکشید.

 

 

با همه این ها اما اکبری مبارکه برای مخاطبان عام با ابن ملجم سریال امام علی(ع) شناخته شد و «احمر بن شمیط» سریال مختارنامه او را در اذهان تثبیت کرد. جالب این که هر دوی این نقش ها، ویژگی خاص و منحصربه فرد خود را داشتند و اعتماد «داوود میرباقری» به اکبری مبارکه برای بازنمایی آن ها، نشان از تسلط این بازیگر بر ظرایف اجرای نقش های دشوار دارد. 

 

 

ابن ملجم از منفورترین شخصیت های نزد شیعیان است که اقدام او در به شهادت رساندن علی بن ابی طالب(ع)، هنوز و پس از قرن ها داغ بر دل آزادگان جهان می گذارد.  شخصیتی تاریخی که کریم اکبری مبارکه بازی در نقش او را پذیرفت. او در زمان حیاتش گفته بود مادرش از این که این نقش را پذیرفته، بسیار ناراحت شده است. البته این پایان ماجرا نبوده؛ چون خود او نیز سه شب قبل از فیلمبرداری خواب و آرام نداشته است.

 

 

احمر بن شمیط مختارنامه نیز در جای خود، کاراکتری مهم در تاریخ به حساب می آید. او که از شیعیان شناخته شده و یار نزدیک مختار ثقفی در قیام علیه امویان و عباسیان بود، در نقطه ای سرنوشت ساز، با مشورت اشتباه عبدالله بن وهب، دچار اشتباهی تاکتیکی شد و ضربه ای جبران ناپذیر به قیام مختار زد.

 

 

از بازی های به یادماندنی اکبری مبارکه که بگذریم، باید به فعالیت های دیگر این هنرمند نیز اشاره کرد؛ چنان که در سال های گذشته کوشید دانش و مهارت خود را صرف آموزش نوجوانان و جوانان علاقه مندان به تاتر در شهرهای مختلف کشور کند. شاید زنده ماندن تاتر نوجوان کشور را باید محصول تلاش های هنرمندانی چون کریم اکبری مبارکه دانست که در بحبوجه جنگ تحمیلی، آثار ارزشمندی را با حضور مجموعه ای از نوجوانان گمنام تولید کردند. نوجوان هایی که بعدها هریک به جایگاهی مهم در تاتر کشور دست یافتند. اکبری مبارکه همچنین در سال های فعالیت خود در هیات داوران چندین  جشنواره هنری عضویت داشت که از جمله آن ها می توان به داوری «جشنواره تاتر شهر»  اشاره کرد. 
 

کد خبر 988916

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha