تدوین نقشه خطرپذیری کشور

رییس کمیته پدافند غیرعامل وزارت بهداشت از تدوین نقشه خطرپذیری کشور خبر داده و شناسایی و پایش انواع مخاطرات و تهدیدهای نظام سلامت را یکی از اولویت های کمیته پدافند غیرعامل وزارت بهداشت، عنوان کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان: دکتر پیرحسین کولیوند در نشست خبری که در استودیو سلامت وزارت بهداشت و به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، گفت: وظیفه ما شناسایی و پایش انواع مخاطرات و تهدیدهای نظام سلامت است و برای پایداری و مصون سازی منابع و افزایش قدرت بازدارندگی و تقویت و ارتقای آستانه نظام سلامت در سطوح مختلف وزارت بهداشت برنامه ریزی می کنیم. همچنین فرهنگسازی و آموزش تخصصی را در دستور کار داریم.

وی ادامه داد: تهدیدها شکل های جدیدی به خود گرفته است و موارد مختلفی را به وجود می آورد. تهدیدهای زیستی، هسته ای، شیمیایی و پرتوی و اغتشاشات در قالب نظام های مختلف پیش می آید و گاهی به دنبال حوادث غیر مترقبه هم تهدیدهایی به وجود می آید. ما برای تمام این موارد در پدافند غیر عامل وزارت بهداشت اقداماتی انجام داده ایم و کمیته های بهداشت، درمان، خون و فرآورده های خونی، آزمایشگاه و تجهیزات پزشکی و فناوری اطلاعات را تشکیل دادیم و تهدیدها را پایش می کنیم و سطح آمادگی خود را برای پاسخگویی به تهدیدها به ویژه در حوزه سایبری بالا می بریم.

تدوین نقشه خطرپذیری کشور

دکتر کولیوند با بیان اینکه در بحث شناسایی و ارزیابی جامع تهدیدها اقدامات خوبی در وزارت بهداشت انجام شده است، گفت: سامانه و نقشه خطرپذیری کشور را آماده کرده ‌ایم و می ‌توانیم برآوردهای لازم را انجام داده و سناریوهای مختلف را تعریف کنیم. سیستم نوین و یکپارچه رصد و پایش را در وزارت بهداشت ایجاد کرده‌ ایم و تقویت وضعیت مدیریت یکپارچه را در قالب ستاد مدیریت عملیات و بحران اورژانس انجام می‌دهیم.

مستندسازی درس آموخته‌ ها

رییس پدافند غیرعامل وزارت بهداشت گفت: دوره‌ های آموزش عمومی، تخصصی، مهارتی و مدیریتی برای سطوح مختلف دانشگاه‌ها برگزار می ‌شود. اکنون در زمینه کرونا آموزش ‌ها به صورت ویدئو کنفرانس در اختیار همکاران قرار می گیرد. یکی از اقدامات پدافند غیرعامل مستندسازی درس آموخته‌های زلزله، سیل، طوفان و حوادث تروریستی است و مستندسازی درس آموخته‌ ها انجام می شود. بر این اساس اصلاح رویه‌ های مهم را به ویژه مدیریتی و کاری در دستور کار قرار داده ‌ایم. در عین حال ساخت بیمارستان‌ ها نیز باید با نظر پدافند غیر عامل باشد و نکات پدافندی را در ساخت و زیرساخت مراکز درمانی و بیمارستان‌ ها می ‌بینیم تا چند منظوره باشند تا بتوانیم در شرایط بحران از آنها استفاده کنیم. در حوزه سایبری و تهدیدات در این حوزه پیشرفت‌ های خوبی داشته ‌ایم. چراکه اکنون مراکز بهداشتی و درمانی وابسته به فناوری اطلاعات هستند و بر همین اساس به صورت جدی در این مراکز اقدام می‌ کنیم.

وی گفت: دیپلماسی سلامت در بین  کشورهای همسایه و در سطح جهانی بسیار مهم است تا بتوانیم چالش های ملی و بین المللی را از طریق دیپلماسی سلامت پیگیری و رفع کنیم. در بحث آزمایشگاه ها در سطوح مختلف تشخیصی نیز اقدامات خوبی انجام شده است.

همکاری با شهرداری تهران برای استفاده از ظرفیت مترو جهت انتقال مصدومان

دکتر کولیوند افزود: اقدام خوبی که در تهران و با همکاری شهرداری تهران در حال انجام است، این است که رمپ ‌هایی از مترو به مراکز ترومای ما داده می ‌شود و می ‌توانیم از شبکه ریلی زیرزمینی برای انتقال حجم زیادی از مصدومان انجام دهیم. در زمینه مدیریت مسمومیت ها به ویژه مسمومیت های شیمیایی و الکل اقدامات خوبی انجام شده است و اسناد علمی خوبی آماده شده و در اختیار هموطنان قرار گرفته است.

دکتر کولیوند در پاسخ به سوالی درباره وضعیت شلوغی اورژانس 115 با توجه به افزایش ابتلا به کرونا، گفت: متاسفانه در حال حاضر وضعیت شیوع کرونا در کشور خوب نیست. اکنون اورژانس ما شلوغ است و تعداد تماس ‌ها بسیار بیشتر شده است، اما از آنجایی که همکاران ما به صورت جهادی و بی منت دارند کار می کنند، حدود 9 ماه است که به مرخصی نرفتند. 4300 نفر از همکاران ما در اورژانس مبتلا شدند و چهار نفر از همکاران نیز به شهادت رسیدند. همکاران اورژانس به صورت جهانی همچنان کار می کنند و تا به امروز هم بیمار کرونایی نداشتیم که نتوانستیم او را به بیمارستان اعزام کنیم. هرکجا نیازی بوده و با  115 تماس گرفته شده، پاسخگو بوده و با تمام قدرت این خدمت رسانی را ادامه می‌ دهیم.

وی در پاسخ به سوالی درباره پیش ‌بینی موج ‌های ثانویه و سنگین کرونا از ابتدا، گفت: از همان ابتدا قبل از اینکه کرونا وارد کشور شود، ما برنامه ‌ریزی کرده بودیم و حتی نیازها به تجهیزات حفاظت فردی را اعلام کرده بودیم. بالاخره برنامه‌ریزی‌ها به همان صورت پیش رفته است. از فروردین و اردیبهشت که شرایط مقداری آرام شد، به طور مرتب از زبان وزیر بهداشت و سایر مسئولان می‌شنیدید که ما در پاییز با موج سخت‌تری مواجه خواهیم بود و شرایط سخت‌ تری را خواهیم داشت. به همین دلیل است که اکنون بیمارستان‌ ها و مراکز درمانی با این شدت و به صورت واقعا جهادی کار می ‌کنند و بیماران زیادی را هم نجات می ‌دهند.

هادی دهقانی

کد خبر 989006

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha