شعر باخود تصویری از جامعه به همراه می آورد

معاون سیما گفت: امروزه شعر در هر جامعه ای تصویری از جامعه را نمایندگی می کند ، تصویری که بیانگر هویت ، تاریخ و تمدن آن جامعه ای است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، معاون سیما در مراسم تقدیر از برنامه سازان «چکامه- مشاعره» گفت: همه وام دار ادبیاتند و ادیبان در این عرصه گام های بزرگ برداشته اند .
 

دکتر علی دارابی ، جایگاه شعر و مشاعره را مورد توجه قرار داد و گفت: ارزش و اهمیت شعر به گونه ای است که رهبر معظم انقلاب به عنوان ادیب فرزانه از شعر به عنوان ثروت ملی یاد می کنند و درک این مفهوم بسیار ارزشمند است.


معاون سیما افزود : نیما یوشیج پدر شعر نو می گوید" شعر سایه سخن مرد است" و با بهره گیری از این نکته باید گفت ، امروزه شعر در هر جامعه ای تصویری از جامعه را نمایندگی می کند ، تصویری که بیانگر هویت ، تاریخ و تمدن هر جامعه ای است .


دکتر دارابی گفت : به رغم سیطره 800 سال زبان غیر فارسی در ایران ، اما زبان فارسی در این قرون توانست استقلال خود را حفظ کند و پویا و بالنده به حیات خود ادامه دهد . وی افزود : زمانی که پدر شعر انگلیس به دنیا آمد ایرانیان غزل حافظ می خواندند و 500 سال قبل از تولد گالیله ، ابوریحان بیرونی که 182 اثر مکتوب در آن زمان داشته است ، از کروی بودن زمین و گردش آن سخن گفته است .


معاون سیما تصریح کرد: زبان و ادب فارسی خدمات بزرگی به گسترش اسلام و شیعه در جهان کرده است و شعرا و ادبا نیز به این زبان ماندگار خدمت نموده اند .
 

به گزارش روابط عمومی سیما ، دکتر دارابی با اشاره به اظهار نگرانی یونسکو از پیامدهای جهانی شدن بر از بین رفتن فرهنگ ها ، زبان و هویت کشورها شعر را از دلایل بارز مانایی و پویایی فرهنگ هر جامعه توصیف کرد و گفت: نهضت بزرگ و فراگیری که در حوزه شعر و مشاعره در کشور ایجاد شده است ، نشان دهنده زایش فرهنگی و پویایی جامعه و ضامن حفظ هویتش است و سیما از این اقدام بزرگ حمایت می کند .


معاون سیما گسترش بیشتر زبان فارسی ، توجه به سرمایه های اجتماعی جامعه از جمله شعرا و ادبیان و آثار آنها و آموزش صحیح خوانی شعر را از دستاوردهای برنامه «مشاعره» خواند .


دکتر دارابی گفت : هنر ، نمایشنامه نویسی ، فرهنگنامه نویسی ، تئاتر ، سینما ، رادیو ، تلویزیون ، مطبوعات ، همه و همه وامدار ادیبان و شاعران هستند و ایران از این حیث گنجینه بزرگ و بی بدیل است که این سرمایه اجتماعی در کمتر کشوری به این گستردگی یافت می شود .


معاون رئیس رسانه ملی در امور سیما احیاء سنت مشاعره ، ارزش ها ، آداب و رسوم ستوده جامعه و استعداد یابی را دیگر ارمغان این برنامه دانست و بر ضرورت تشکیل باشگاه بزرگ شاعران ، مشاعره کنندگان و مخاطبان «چکامه» و نیز برگزاری همایش بزرگ ملی در حوزه شعر و مشاعره تاکید کرد.


دکتر محمد مهدی قاسمی ، مدیر شبکه آموزش در این مراسم از برگزاری لیگ کشوری مشاعره در نوروز 91 و لیگ مشاعره دانش آموزی در سال آینده خبر داد .


وی تقویت باورهای ملی ، توجه به فرهنگ و ادب کشور ، آموزش ادبیات فارسی ، توجه به مولفه های دین ، امید ، آگاهی و اخلاق و حضور شعرا و مشاعره کنندگان از سنین مختلف را از ویژگی های برنامه « چکامه» بر شمرد و افزود : از نوروز 89 تاکنون 296 برنامه «چکامه» با بیش از 14 هزار دقیقه از شبکه آموزش پخش شده است .


دکتر پورحسین ، مدیر سابق شبکه آموزش نیز برنامه هایی نظیر «چکامه» را مصداق بارز مبارزه با تهاجم فرهنگی توصیف کرد و افزود : هر چه انسان ها از هویت خود بیشتر آگاه باشند کمتر جذب فرهنگ های گرته برداری شده خواهند شد .


دکتر اسماعیل آذر ، طراح ، محقق و مجری این برنامه نیز با قدردانی از حمایت های موثر رئیس رسانه ملی و معاون سیما ، توجه به ارزش های دین ، اخلاق ، آگاهی ، امید ، نشاط ، امانت ، قناعت و نظایر آن را از ویژگی های برنامه «چکامه» بر شمرد .


ژاله صادقیان دیگر مجری برنامه « چکامه» نیز از همه کسانی که برای اعتلای فرهنگ اسلامی ایرانی می کوشند قدردانی کرد و ابراز امیدواری کرد این برنامه برای تعمیق و ترویج فرهنگ و ادب فارسی در جهان موثر باشد .


در پایان این مراسم از عوامل و برنامه سازان برنامه « چکامه » تقدیر شد .

 

پایان پیام/

 

 

کد خبر 98934

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha