ازدواج به وقت کرونا/چشم و همچشمی مراسم ازدواج به حاشیه رفت

ازدواج اساس و بنيان وجود هر شخص و ادامه‌ی بقای نسل انسان است، قراردادي رسمي و فرهنگي مشترك، ميان همه جوامع مي باشد و با نيازهاي عميق و ريشه‌دار انسان در طول تاريخ بشريت سر و كار دارد که بدون آن جامعه انساني با دگرگوني ها وچالشهایی مواجه خواهد ‌شد.

به گزارش شبستان از همدان، در ازدواج های امروزی، رسم و رسوم ساده و بي پيرايه روزگاران پيشين و انجام مراسم به دور از هر گونه ظاهرسازي و تجملات و فخر فروشي، به مراسمي پر خرج و صحنه‌ی نمايش قدرت و توان مادي خانواده‌ها تبدیل شده و باعث گردیده است که پديده‌ی ازدواج، براي جوانان به صورت امري كه دست يافتن به آن چندان آسان نيست، در آيد.

‌ سالهاست یکی از مهمترین دغدغه های جوانان برای ازدواج، هزینه های بالای مراسم عروسی است، مراسمی که گاهی به دلیل چشم و هم چشمی میلیونها تومان خرج برمی داشت و زوجین پس از مراسم عروسی سالهای سال قسط و قرض همین مراسم را پرداخت می کردند.

با شیوع ویروس کرونا تغییر سبک زندگی در بسیاری از برنامه ها مشهود بود تا جایی که یکی از تغییرات، برگزاری مراسم عروسی و گسترش ازدواج آسان به جای ازدواج های پر خرج و پر هزینه بود.

در این میان برخی کارشناسان، اقبال خانواده‌ها به برگزاری عروسی‌های ساده و کم جمعیت را از آثار مثبت کرونا قلمداد می‌کنند، پدیده‌ای که سال‌ها برنامه‌ریزی فرهنگی نتوانست به اندازه کرونا در فراگیر شدن آن موثر باشد.

کرونا نه تنها عروسی بلکه به طور تقریبی همه مراحل آن از خواستگاری ، انجام آزمایش ها، عقد، خرید و حتی نحوه پذیرایی را تحت تاثیر قرار داده است، موضوعی که به اعتقاد متخصصان نیازمند تبیین آموزش‌های بروز و متناسب با شرایط فعلی جامعه است.

تجملات در آغاز زندگی مشترک سبب شده بود تا بسیاری از زوجین سالها عقد بمانند و توانایی برگزاری این مراسم را نداشته باشند اما در واقع با شیوع کرونا زوجین زیادی بدون تجملات و تشریفات زیر یک سقف رفتند.

از شیوع کرونا شاهد ترویج و تقویت  فضائل اخلاقی مثل کمک به همنوع، ساده زیستی و همگرایی بین مردم هستیم که باعث شد کسانی که در آستانه ازدواج بودند پیشگام شوند و هزینه ازدواج خود را به تهیه بسته‌ها و اقلام کمک معیشتی برای مردم آسیب دیده از کرونا و محروم اختصاص دهند که هم جامعه و افراد نیازمند بهره‌مند شدند و هم فرهنگ ازدواج آسان در جامعه گسترش یافت.

بسیاری از هزینه های این مراسم غیر ضروری بود اما به دلیل این که در جامعه به یک عُرف تبدیل شده بود حتما در مراسم های عروسی بعدی هم باید برگزار می شد و همین سبب شده بود تا برای برگزاری یک مراسم عروسی جوانان میلیون ها تومان هزینه کنند.

خیلی از خانواده‌ها دیگر نمی‌توانند مراسم ازدواج را در تالارها و سالن‌ها برگزار کنند، برای همین تصمیم گرفتند که مراسمی ساده برگزار کنند یا این‌ که بدون هیچ مراسمی زندگی مشترک را آغاز کنند. البته بسیاری از زوج‌ها به دلیل پایین آمدن هزینه‌ها از این اتفاق خوشحال هستند.

رواج ازدواج‌های بی‌تکلف و کم‌جمعیت که خودبه‌خود بسیاری از هزینه‌ها را نیز کاهش داد، این باور را در اقشار مردم ایجاد کرد که این خود ما هستیم که در یک چرخه مستمر و بیهوده بایدها و اجبارهای زیادی در زندگی برای خود ایجاد کرده‌ایم؛ به‌ طوری‌ که بسیاری از مراحل پیش از ازدواج که موجب تحمیل هزینه‌های سرسام‌آور به خانواده‌ها و زوج‌های جوان می‌شود را می‌توان با تغییر طرح‌واره‌های ذهنی و تابوهای اجتماعی از سر راه برداشت. به این معنا که تسهیل ازدواج پیش از آن که به اقدام مسئولان مرتبط شود نیازمند یک برانگیختگی اجتماعی در لایه‌های مختلف جامعه است.

به گزارش شبستان: با همه این تفاسیر و گرانی لوازم خانگی و هزینه های بالا، زندگی های مشترک را می توان با کم کردن هزینه ها و به دور از چشم و هم چشمی آغاز کرد، زندگی هایی که در این ایام کرونا بسیار ساده برگزار می شوند. این ایام فرصتی است تا بار دیگر ازدواج های آسان و بدون تشریفات و تجملات در بین جوانان ترویج داده شود.

گزارش: سمیرا قادری

 

کد خبر 990909

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha