مسجدی که پدر موشکی ایران مکبر آنجا بود

مسجد «حضرت زینب کبری(س)» علی‌رغم کوچکی و وسعت کم و بی‌رونقی این روزهایش، زمانی مرکز کارهای بزرگ از جمله شرکت در حرکات انقلابی مردم ایران علیه رژیم طاغوت بوده و شهیدانی نام‌آشنا همچون حسن تهرانی مقدم را تقدیم انقلاب اسلامی کرده است.

خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانون های مساجد: سردار سرلشکر پاسدار شهید «حسن تهرانی مقدم» پدر موشکی ايران و بنیانگذار توپخانه و موشکی سپاه در دوران پرافتخار هشت سال دفاع مقدس و مسئول سازمان خودکفایی و تحقیقات صنعتی سپاه پاسداران، بود. وی در 25 آذرماه 1385 به عنوان مشاور فرمانده كل سپاه در امور موشكي و رئيس سازمان خودكفايي سپاه انتخاب شد.

 

وقتی چنین عناوینی را مرور می کنیم شاید فکرش را هم نکنیم که چنین سرداری در مسجدی کوچک در جنوب شهر تهران تربیت شده باشد، اما واقعیت همین است. شهید تهرانی مقدم تربیت شده مسجد «حضرت زینب کبری (س)» (واقع در تهران، خیابان 15 خرداد شرقی، کوچه امامزاده یحیی (ع)، نبش کوچه شهید مرتضی دولت یار) است. این مسجد که مساحت آن بیش از 100 متر نیست و در دو طبقه واقع شده، دارای شبستان مردانه 45 متری است، شبستان زنانه آن هم در طبقه دوم قرار دارد.

 

 

 

 

تاسیس مسجد حضرت زینب کبری (س) به همت آقا سید و جوانان امامزاده یحیی(ع)

 

«اسدالله محمدی» که از قدیمی های مسجد حضرت زینب کبری (س) است، به خبرنگار شبستان گفت: این خانه خدا به همت آیت الله سید علی لواسانی (موسس مدرسه علمیه خواهران حضرت زینب کبری (س) در شمال تهران و تحصیل کرده حوزه علمیه نجف اشرف) با همراهی چند تن از جوانان متدین محله امامزاده یحیی (ع) در انتهای کوچه امامزاده یحیی (ع) و نزدیک محله سرتخت تاسیس شد.

وی از همان ابتدای کارش در مسجد حضرت زینب کبری (س) رابطه اش را جوانان منطقه عمیق کرد و در تربیت این گروه بسیار همت گمارد. حاصل این همت و دقت، تربیت شهدایی همچون سردار سرلشکر حسن تهرانی مقدم، پدر موشکی ایران و شهید محمد حسین حدادیان، از شهدای نام آشنای امنیت کشورمان است.  این شهدا از کودکی به این مسجد رفت و آمد داشتند و حتی شهید حدادیان بارها با پدربزرگش به این مسجد رفت و آمد می کرد. به گفته حاج اسدالله محمدی، شهید تهرانی مقدم گاهی مکبر نماز جماعت این مسجد نیز بود. این حقیقت نشان می دهد اگر یک امام جماعت به کارش دل ببندند، حتما دستاوردهای بزرگی خواهد داشت که بی گمان تربیت نیروی انسانی متدین و متعهد، برترین دستاورد هر انسانی است.

 

 

ماجرای 2 موشکی که شهید طهرانی مقدم اجازه شلیکشان را نداد- اخبار رسانه ها  تسنیم - Tasnim

 

 

شهدای حرف گوش‌کن

محمدی از اعضای هیئت امنای مسجد حضرت زینب کبری (س) درباره نقش آیت الله لواسانی در تربیت نسل جوان به خبرنگار شبستان گفت: آقای لواسانی که سیدی بسیار دلسوز و مهربان است و هیچ گاه لبخند از روی لب شان برداشته نمی شود باور عجیبی به انقلاب اسلامی داشت و دفاع از نظام جمهوری اسلامی را وظیفه شرعی می دانست. ایشان دائما به جوانان مسجد حضرت زینب کبری (س) تاکید می کرد که خود را برای خدمت به انقلاب اسلامی آماده کنند و عضو نهادهای انقلابی همچون سپاه، سازمان تبلیغات اسلامی و ... شوند. جوانان این مسجد که بچه های حرف گوش کنی بوده اند چنین کردند که محمد حسین حدادیان نمونه ای از این جوانان پاک نهاد هستند. آقای محمدی این را هم گفت که خانه پدربزرگ شهید حدادیان یکی دو تا در پایین تر از مسجد قرار دارد.

 

 

 

 

خوب، مسجدی با این همه خدمت به اسلام و انقلاب، اکنون در حالتی از رکود قرار دارد. «رضا جعفری» از اهالی محله امامزاده یحیی(ع) درباره وضعیت فعلی مسجد حضرت زینب کبری (س) به شبستان گفت: این مسجد تقریبا به یک مسجد بومی تبدیل شده است که زمانی اثرگذاری زیادی در سطح این محله داشت ولی اکنون صرفا محلی برای اقامه نماز چند تن از کهنسالان قدیمی این محله و برخی از رهگذران شده است.

 

مسجد حضرت زینب کبری (س) در دوره شیوع ویروس کرونا بیش از سایر ایام تعطیل است زیرا پس از رفتن آیت الله سید علی لواسانی از این مسجد، این خانه خدا از رونق افتاد و گاهی برای روزهای متوالی تعطیل است. این مسجد تنها هنگام اذان مغرب باز است، تاکید می شود طبق گفته علی مهرجویی که امام جماعت این مسجد نیز است، پیش از کرونا نیز در مسجد حضرت زینب کبری (س) تنها برای اقامه نماز جماعت مغرب و عشاء باز می شد. 

 

اسدالله محمدی نیز درباره فعالیت های مسجد حضرت زینب کبری (س) در حال حاضر گفت: با رفتن حاج آقا لواسانی و تبدیل شدن بخشی از این منطقه به مرکز تجاری و کوچه عده ای ساکنان بسیار قدیمی محله امامزاده یحیی (ع) این خانه خدا از رونق افتاده است و معمولا به جز نماز جماعت و گاهی مراسم دعا و زیارت، برنامه ای دیگر در مسجد حضرت زینب کبری (س) برگزار نمی شود. حالا اهالی این مسجد در تلاش هستند که بار دیگر پرچم این خانه خدا را در سطح محله امامزاده یحیی (ع) بلند کنند که انتخاب امام جماعتی از میان روحانیون شهر تهران، مهم ترین گام آنان در این مسیر است.

 

 

 

 

تلاش برادر شهید تهرانی مقدم برای رونق بیشتر مسجد

البته طبق پیگیری های خبرنگار ما اهالی کهنسال این خانه خدا کوشیده اند تا به هر طریقی، چراغ این مسجد را روشن نگه دارند. اخیرا برادر شهید تهرانی مقدم که از نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است، تلاش کرده است با همکاری حاج اسدالله محمدی و آقای جمال پور از اعضای هیئت امنای این مسجد، سر و سامانی به خانه خدا بدهد. در همین راستا، قرار است طی آینده ای نزدیک، یک روحانی، به عنوان امام جماعت، کار خود را در مسجد حضرت زینب کبری (س) آغاز کند. انجام این کار حتما می تواند گذشته درخشان مسجد حضرت زینب کبری (س) را احیا کند.

 

ماجرای جالب حاج علی نجار

ماجرای امام جماعت مسجد حضرت زینب کبری (س) نیز جالب است. چون این مسجد درآمد زیادی ندارد و حضور نمازگزار در آن نیز بسیار کم است، پولی ندارند که به عنوان حق القدم به امام جماعت پرداخت کنند. به همین دلیل چند سالی است امام جماعت ثابت و راتب ندارد تا اینکه به اصرار اهالی این مسجد، علی مهرجویی که چند کوچه پایین تر از این مسجد مغازه نجاری دارد، در محراب می ایستد و سایران مردم نماز را به امامت وی به جماعت اقامه می کنند. حالا اهالی این مسجد امیدوارند که با آغاز به کار یک روحانی در این مسجد، چراغ این مسجد ظهرها و حتی صبح ها نیز روشن شود.

 

سخن آخر اینکه، وضعیت مسجد حضرت زینب کبری (س) اثبات می کند که از یک سو، برای انجام کارهای بزرگ می توان از کمترین امکانات نیز استفاده کرد و حتما نباید بودجه ای کلان یا فضایی خیلی وسیع در اختیار داشت؛ و از سوی دیگر، بهتر است ائمه جماعات، مساجد را متکی به خود نکنند تا وقتی به هر دلیل دیگر امکان ادامه حضورشان در خانه های خدا فراهم نیست، مساجد از رونق نیفتند. البته باید بگوییم که آیت الله لواسانی بنابر توصیه پزشکان مجبور شدند از میزان فعالیت های شان کم کنند زیرا مدیریت حوزه علمیه خواهران حضرت زینب کبری (س) نیازمند اختصاص وقت و انرژی زیادی است. اینک مسجد حضرت زینب کبری (س) که چهره ای ملی همچون شهید تهرانی مقدم به آن رفت و آمد می کرد، در آستانه تحولی بزرگ است تا بار دیگر، در ترویج معارف دینی و ارزش های انقلاب اسلامی، سربلند باشد.

کد خبر 991679

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha