نشر و توزیع مجازی کتاب باید افزایش پیدا کند

احمد بیگی گفت: در زمینه نشر و توزیع کتاب باید با بهره‎گیری از روش‎های نوین مطالعه هرچه بیشتر کتاب را در گونه‎ها و موضوع های مختلف گسترش دهیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، دکتر شهریار احمدبیگی  به اهمیت ترویج فرهنگ مطالعه و کتاب و کتابخوانی پرداخت و اظهارداشت: مطالعه کتاب، مطالعه اندیشه‎ها و تجارب است و هر اثری دارای ارزش و تبلور اندیشه ای است که می تواند فضایی برای تفکر و گفت و گو ایجاد کند. 

وی افزود: ما در طول تاریخ کتاب‎های بسیاری داشته ایم که توانسته اند با روشنگری‎ها و گسترش اندیشه، جریان ساز و تحول‎آفرین باشند و این موضوع، اهمیت و جایگاه والای کتاب را نشان می‎دهد.

احمدبیگی با بیان اینکه سرانه مطالعه کتاب از شاخص‎های اصلی یک جامعه خودآگاه است، گفت: میزان مطالعه کتاب در جامعه متاثر از بسیاری عوامل است که ضروری است به هر یک از این عوامل جداگانه توجه شده و در سیاستگذاری ها و برنامه ریزی‏ها برای ترویج فرهنگ مطالعه کتاب و کتابخوانی، در نظر گرفته شود.

مدیرکل دفتر امور فرهنگی وزارت تعاون، کار و رفاه امور اجتماعی، یادآور شد: ما علاوه بر چاره‎اندیشی در حوزه افزایش سرانه کتاب باید به مساله تولید و انتشار کتاب‎های خوب و مناسب و مرتبط با مسایل و دغدغه های جامعه توجه داشته باشیم.

وی تصریح کرد: همچنین ما در زمینه نشر و توزیع کتاب نیز ضروری است از روش‎های سنتی فاصله گرفته و بتوانیم با بهره‎گیری از روش‎های نوین، همچون عرضه کتاب‎های الکترونیک و کتاب‏های گویا و با بهره‎گیری از ظرفیت فضای مجازی، مطالعه هرچه بیشتر کتاب را در گونه‎ها و موضوع های مختلف نشر و گسترش دهیم. روش‌های نو می‎تواند موجب ارتباط  و آشنایی بهتر و بیشتر مخاطب با نویسندگان و آثار آنان و استقبال از کالای فرهنگی و ارزشمندی چون کتاب در جامعه شود.

احمدبیگی با تاکید بر اهمیت بیشتر به نویسندگان و دعوت از آنان در برنامه های مختلف تلویزیونی، اظهارداشت: همه این اقدامات می تواند موجب ارتقای ارزش و جایگاه کتاب در جامعه شود و اقبال مردم به کتاب، ترویج فرهنگ مطالعه و افزایش سرانه کتاب را به همراه داشته باشد.

مدیرکل دفتر امور فرهنگی وزارت تعاون، کار و رفاه امور اجتماعی در ادامه در رابطه با برنامه های این وزارتخانه در هفته کتاب، گفت: اقدامات ترویجی و تشویقی از جمله برگزاری مسابقات کتابخوانی با موضوع کار، اشتغال و رفاه اجتماعی از جمله اقدامات این وزارتخانه در هفته کتاب است. 

وی در پایان گفت:  ایجاد امکان دسترسی علاقه مندان به منابع و کتب موسسات انتشاراتی و کتاب فروشی ها و ارایه تخفیف و بن های الکترونیک خرید کتاب به جامعه کار و تولید کشور و کودکان، دانش‌آموزان و دانشجویان آنان از مهمترین راهکارهای ترویج فرهنگ کتابخوانی  به شمار می رود.

بیست و هشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران از ۲۴ تا ۳۰ آبان با شعار «دانایی؛ مانایی» برگزار می‌شود.

کد خبر 992087

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha