ترانزیت ۲۲۷ هزار تن کالا در پایانه ریلی آستارا/  ۱۵۵ هزار نفر با قطار گیلان جابه‌جا شدند

ولدی از حمل و نقل، واردات، صادرات و ترانزیت ۲۲۷ هزار تن کالا در پایانه ریلی آستارا در هفت ماهه امسال خبر داد و گفت: مصالح پروژه‌های راهسازی گیلان از طریق ریل وارد استان می‌شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، «غلامحسین ولدی» امروز(چهارشنبه،21 آبان) در جمع خبرنگاران مجموع واردات، صادرات و ترانزیت کالا در پایانه ریلی آستارا در هفت ماهه امسال را 227 هزار تن اعلام کرد و اظهار داشت: مصالح پروژه‌های راهسازی گیلان از طریق ریل وارد استان می‌شود.

 

مدیرکل راه‌آهن شمال 2 با بیان اینکه ایمنی در سفر ویژگی بارز حمل و نقل ریلی محسوب می‌شود از ایمنی به عنوان برند راه‌آهن نام برد و تصریح کرد: نخستین ویژگی راه‌آهن ارزان بودن هزینه جابه‌جایی بار و مسافر در جاده است و امکان جابه‌جایی انبوه بار و مسافر ویژگی بعدی حمل و نقل ریلی محسوب می‌شود.

 

ولدی راه‌آهن را به عنوان دوستدار محیط‌زیست خطاب کرد و با اشاره به اینکه به سازمان راه‌آهن مجموعه حمل و نقل سبز گفته می‌شود عنوان کرد: بر اساس مطالعات انجام شده حمل و نقل ریلی در مقایسه با جاده معادل یک بیستم آلودگی کمتری در محیط‌زیست ایجاد می‌کند از طرفی مصرف انرژی در راه‌آهن یک هفتم جاده است.

 

وی این موضوع را که اصولا کاهش یا افزایش حوادث ریلی به چه عواملی بستگی دارد را برشمرد و با تاکید بر اینکه قطعا وقوع حادثه منشاء و علت‌های داخلی و خارجی دارد یادآور شد: ورود وسائط حمل و نقل جاده‌ای به حریم راه‌آهن، ورود عابر و احشام و یا بلایای طبیعی، آب‌بردگی‌، رانش و زلزله از جمله این علت‌ها هستند. 

 

مدیرکل راه‌آهن شمال 2 یکسری از حوادث ریلی را مربوط به درون سازمان دانست و با اشاره به اینکه مهم‌ترین آن خطاهای انسانی است افزود: بحث ایرادها و نواقص سیستم ناوگان یا زیرساخت‌های راه‌آهن هم از دیگر عوامل بروز حوادث ریلی است اما ما هم یکسری اقداماتی برای از بین بردن این اشتباهات انجام می‌دهیم. 

 

ولدی عبور شبکه راه‌آهن از مناطق کشاورزی و یا مسکونی استان گیلان را نیز متذکر شد و با بیان اینکه مهم‌ترین دغدغه مجموعه راه‌آهن موضوع برخورد با احشام و عابر پیاده است اظهار داشت: در قانون به صراحت آمده که ورود به حریم راه‌آهن و نگهداری و چرا دادن دام در آن ممنوع است و اگر خسارتی وارد شود شخص مورد نظر مسئول است.

 

وی از شناسایی و نصب تابلوهای هشدار دهنده در محل‌هایی که احتمال وقوع حادثه و برخورد عابر پیاده با ریل در آن پیش‌بینی می‌شود خبر داد و اذعان کرد: حتی ما به ناوگان حمل و نقل ریلی گفته‌ایم که برای جلوگیری از برخورد حدفاصل خط ریلی رستم‌آباد تا شهر رشت را به دلیل وجود احشام با حداقل سرعت طی کنند.

 

مدیرکل راه‌آهن شمال 2 حضور راه‌بانان در طول خطوط راه‌آهن و بازدید روزانه مسیر در جهت دور کردن احشام را از جمله اقدامات دیگری که برلی کاهش اتفاقات ریلی انجام شده است خواند و گفت: مناسب‌سازی ساعت حرکت قطارها از دیگر تمهیداتی بود که اتخاذ کردیم به طوری‌که هم‌اکنون ساعت حرکت قطار به 17 عصر تغییر کرده است.

 

ولدی گشت‌‌زنی پلیس راه‌آهن را جزء اقدامات پیشگیرانه شرکت حمل و نقل ریلی برای کاهش برخورد عابران و حتی احشام با راه‌آهن اعلام کرد و یادآور شد: با همین اقدامات پیشگیرانه و تمهیداتی که برای جلوگیری از بروز حادثه و اتفاقات ریلی انجام شد توانستیم کاهش چشمگیری را در سال 99 نسبت به سال 98 داشته‌ باشیم.

 

وی ضمن درخواست از همه مردم و اهالی برای ممانعت از رها کردن احشام و دام‌های خود در مسیر خطوط ریلی با اعلام اینکه امسال 11 مورد برخورد انجام شده است ابراز داشت: ساخت کلیپ‌های آموزشی و پخش آن از تلویزیون‌های شهری از جمله اقداماتی است که می‌تواند به ما در کاهش حوادث ریلی کمک کند.

 

مدیرکل راه‌آهن شمال 2 از تشکیل یک کارگروه در این اداره کل تحت عنوان کارگروه فرهنگ‌سازی ایمنی خبر داد و بیان داشت: اعضای این کارگروه در مساجد و سایر فضاها جهت آموزش مباحث ریلی و کاهش برخوردها به افراد حاضر می‌شوند علاوه بر اینکه در همین راستا تفاهم‌نامه‌ای را با اداره کل آموزش و پرورش گیلان منعقد کرده‌ایم.

 

ولدی با تاکید بر اینکه در سال گذشته شاهد جابه‌جایی 300 هزار نفر از طریق راه‌آهن گیلان بودیم و با شیوع کرونا در اواخر سال حرکت قطارها متوقف شد ابراز داشت: از خرداد امسال با رعایت پروتکل‌های بهداشتی بلیط‌فروشی در راه‌آهن شروع شد و در همین چند ماهه هم 155 هزار نفر از طریق راه‌آهن گیلان جابه‌جا شدند. 

 

وی حمل بخش زیادی از مصالح پروژه راه‌آهن رشت به انزلی و سایر طرح‌های راه‌سازی استان گیلان توسط راه‌آهن قزوین - رشت را مورد اشاره قرار داد و عنوان کرد: علاوه بر این‌ها بخشی از محصولات اولیه فولاد گیلان و فولاد امیرکبیر خزر و نهاده‌های دامی گیلان از طریق ریل و خطوط راه‌آهن وارد استان می‌شود.

 

ولدی با بیان اینکه از طریق پایانه ریلی آستارا هم شاهد صادرات کالا هستیم مجموع واردات، صادرات و ترانزیت کالا در این حوزه را 227 هزار تن با رشد 19 درصدی دانست و خاطرنشان کرد: در هفت ماهه امسال 120 هزار تن صادرات کالا از مرز ریلی آستارا به جمهوری آذربایجان را شاهد بودیم از طرفی در همین مورد بالغ بر 10 هزار تن ترانزیت و 100 هزار تن واردات هم داشتیم.

 

کد خبر 992272

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha