به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «محمد دهقانی فیروزآبادی» امروز (۲۵ آبان) در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به آغاز موج سوم شیوع کرونا از اوایل مهرماه در استان اظهار کرد: خراسان جنوبی در موجهای اول و دوم جزو استانهای رتبه آخر درگیری در کشور بود اما در موج سوم با شدت ابتلای بیماری جزو رتبههای اول قرار گرفت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان موج آلودگی کرونا در خراسان جنوبی خیلی بالاست، افزود: ویروس کرونا قدرت سرایت بالایی دارد و با افزایش آمار مبتلایان، آمار بستری و میزان مرگ و میز افزایش می یابد.
وی با اشاره به افزایش بیماران حاد تنفسی و کرونایی بستری در بیمارستان های استان، ادامه داد: آمار بیماران حاد تنفسی بستری در استان بیش از ۴۰۰ نفر است و حدود ۵۰ بیمار کرونایی در بخش مراقبت های ویژه بستری هستند.
دهقانی فیروزآبادی بیان کرد: تاکنون در خراسان جنوبی از ۲۶ هزار و ۴۶۵ آزمایش انجام شده، ۱۰ هزار و ۳۰ مورد مثبت بودند که ۹ هزار و ۳۲۲ مورد بهبودی پیدا کردند و کل فوتیهای کرونا در استان، ۴۴۸ مورد است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند افزود: میزان بروز تجمعی در سطح استان یک هزار و ۲۴۷ مورد در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت و شاخص کشوری ۸۸۲ مورد در ۱۰۰ هزار نفر است و فاصله ما نسبت به شاخص کشوری روز به روز بیشتر میشود.
به گفته وی در سه هفته اخیر میزان بروز موارد جدید بیش از ۳۰ مورد در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت و شاخص کشوری ۱۳.۲ مورد در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است که بروز موارد جدید سه برابر موارد کشوری بوده است.
دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه میزان مرگ و میر در سطح در خراسان جنوبی به ۴.۳ درصد افزایش یافته است، اظهار کرد: شاخص مرگ و میر در سطح کشور ۵.۵ درصد است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: همچنین میزان مرگ و میر اختصاصی علیتی ۵۴.۲ مورد در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت و شاخص کشوری ۴۸.۳ مورد است.
وی با اشاره به اینکه میزان بروز تجمعی در شهرستانها، تصریح کرد: به ترتیب در شهرستانهای طبس، بشرویه، بیرجند، سرایان، قاین، فردوس، زیرکوه، درمیان، سربیشه، خوسف و نهبندان است و تا شهرستان هشتم(درمیان)، نرخ بروز بالاتر از میانگین کشوری است که نشاندهنده شدّت آلودگی در سطح استان است.
دهقانی فیروزآبادی در ادامه با بیان اینکه ضمانت اجرایی مصوبات ستاد مقابله با بیماری کرونا در قرارگاه کشوری مشخص و به استانها ابلاغ میشود و ما نقش نظارتی داریم، افزود: هیچ کسی منکر وضعیت اقتصادی مردم نیست و باید تدابیری اندیشیده شود تا اصناف از تعطیلی و محدودیت های کرونایی آسیب نبینند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در خصوص فعالیت کارمندان بیان کرد: مکاتبه با تمامی ادارات انجام شده تا افرادی که تست کرونای مثبت دارند ۱۴ روز به مرخصی بروند و حتی افرادی که دارای علامت خفیف هستند اما آزمایش ندادند از مرخصی استعلاجی بتوانند استفاده کنند.
وی به پاداش کادر درمان اشاره کرد و گفت: تاکنون به نسبتی که پاداش در نظر گرفته و اعتبار محقق شده، بین پزشکان، پرستاران و نیروی خدماتی تقسیم شده است.
دهقانی فیروزآبادی افزود: در حال حاضر کارانه های کادر درمان تا پایان سال ۹۸ تسویه شده است البته سه روز پیش مبلغ جدیدی برای کارانه تامین شده که احتمالا تا چهار ماه نخست سالجاری را پرداخت میکنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند از جذب ۱۴۱ نیروی درمانی در خراسان جنوبی در آینده نزدیک خبر داد و گفت: این افراد در قالب آزمون سراسری در آذر یا دی ماه جذب و به نیروهای بیمارستانهای استان اضافه میشوند و همچنین برای تأمین نیروی انسانی وزارت بهداشت مصوب کرد تمامی پرستارانی که در نوبت طرح هستند، به کارگیری شوند.
وی با اشاره به اینکه دستگاه جدید اکسیژن ساز در بیمارستان حضرت ولی عصر (عج) بیرجند نصب شد، ادامه داد: دستگاه اکسیژن ساز شهرستان طبس در روزهای آینده وارد استان می شود.
دهقانی فیروزآبادی بیان کرد: دستگاه اکسیژن ساز فردوس نیز به زودی تامین و ارسال خواهد شد اما بیمارستان بشرویه اکنون دستگاه اکسیژن ساز ندارد چون در این مرحله به بیمارستانهای کوچک دستگاه نمیدهند ولی با کمک و مارکت خیران میتوان دستگاه را تامین کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در خصوص طرح شهید سلیمانی با همکاری سپاه اظهار کرد: تاکنون هنوز جزئیات این طرح محله محور از طرف وزارت بهداشت ابلاغ نشده است.
دهقانی فیروزآبادی با رد شایعه کمبود اقلام بهداشتی و محافظت فردی در بیمارستان های استان، تصریح کرد: ماهیانه ۳.۵ میلیارد تومان برای تأمین اقلام مراکز درمانی استان هزینه میشود.
وی بیان کرد: از ابتدای شیوع بیماری کرونا تاکنون یک هزار نفر از پرسنل دانشگاه در حوزههای مختلف، به بیماری کرونا مبتلا شدند و ۲ نفر از مدافعان سلامت خراسان جنوبی نیز جان خود را در این راه از دست دادند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در پاسخ به سؤال خبرنگاران مبنی بر رفتار دوگانه مسئولان در برگزاری و یا لغو برخی جلسات در استان گفت: مگر ما چقدر قدرت اجرایی داریم و متاسفانه برخی مواقع به حرف دانشگاه گوش داده نمی شود؛ برای برگزاری جلسه تودیع و معارفه استاندار به صورت تلفنی از من سؤال شد که گفتم ترجیح ما این است جلسه برگزار نشود اما اگر باید برگزار شود، با حداقل تعداد نفرات و حداکثر زمان یکساعت باشد.
نظر شما