خبرگزاری شبستان،جهان اسلام: «جو بایدن»،رئیس جمهوری منتخب در آمریکا که به زودی جای «دونالد ترامپ»،رئیس جمهوری کنونی آمریکا را در کاخ سفید می گیرد قرار است از دستورهای اجرایی جدید برای تغییر برخی از جنجالی ترین اقدامات ترامپ استفاده کند.
به این ترتیب انتظار می رود برخی اقدامات چشمگیر در زمینه مهاجرت در روزهای ابتدایی دولت بایدن انجام شود. جو بایدن با استفاده از دستورالعمل های اجرایی برای جبران برخی از بحث برانگیزترین اقدامات دونالد ترامپ و اقداماتی که از ویژگی های اصلی دولت وی بود،اقدام خواهد کرد.
دولت بایدن قصد دارد حمایت از افرادی را كه به طور غیرقانونی به عنوان خردسال به ایالات متحده آورده شده اند بازگرداند و استفاده از بودجه پنتاگون را برای ساختن دیوار مرزی متوقف كند.
بایدن از یک طرح دقیق و بسیار بلند پروازانه درباره مهاجرت رونمایی کرد ، اما خنثی سازی بسیاری از اقدامات انجام شده توسط ترامپ به زمان نیاز دارد.
رئیس جمهوری جدید آمریکا احتمالا با یک کنگره تقسیم شده به دو جناح روبرو خواهد شد و تصویب هر نوع تغییرات گسترده در سیستم مهاجرت کشور در این شرایط دشوار است.
تغییر روش
محدود کردن مهاجرت برای ترامپ یک مسئله بسیار مهم بود.او هنگام شروع مبارزات انتخاباتی خود متعهد شد دیوارهای مرزی را ایجاد کند و این کار را هم کرد.
دولت ترامپ مسافران برخی از کشورهای مسلمان را از ورود به آمریکا منع کرد ، اقدامات زیادی را برای محدود کردن مهاجرت قانونی انجام داد و تعداد پناهندگان مجاز در این کشور را 80٪ کاهش داد.
اما بایدن در اظهارات خود گفته است: مهاجرت برای ما که یک کشور و یک ملت هستیم بسیار اهمیت دارد چرا که ریشه اکثر آمریکایی از مهاجرانی است که به این کشور آمده اند.
رئیس جمهوری منتخب آمریکا «سیسیلا مونوز»، مشاور ارشد «باراک اوباما» در امور مهاجرتی را در تیم انتقالی خود جای داده است که برخی آن را به معنای یک در پیش گرفتن یک رویکرد میانه تر تفسیر کرده اند.
اقدامات زودهنگام و بزرگ
بایدن گفته است که برای لغو برخی از دستورهای اجرایی ترامپ در زمینه مهاجرت به سرعت حرکت خواهد کرد. دیوار مرزی که حدود 400 مایل ساخته شده است قطعا به این زودی پایین نخواهد آمد اما دولت جدید به ساخت آن ادامه نخواهد داد.
بایدن قصد دارد ممنوعیت سفر افرادی را که از 13 کشور به ایالات متحده می آیند و اکثریت آنها مسلمان هستند لغو کند.
یکی از اولین اقدامات ترامپ در دوران ریاست جمهری اش این بود که به مقامات مهاجرتی دستور داد همه افراد غیرقانونی در این کشور را اخراج کنند.
انتظار می رود که بایدن این شیوه را به معیارهای مشابه آنچه اوباما در اواخر دوره تصدی خود اتخاذ کرده بود بازگردارند و تا حد زیادی اخراج افراد با سوابق کیفری جدی در ایالات متحده را محدود کند.
بایدن گفته است كه می خواهد به یافتن والدین صدها كودكی كه در اوایل دولت ترامپ از پدر و مادر خود در نتیجه قوانین مهاجرتی جدا شده بودند ، كمک كند.
بایدن می خواهد از شر سیاست هایی که در درخواست پناهندگی اختلال ایجاد کرده بودند خلاص شود که از آن جمله می توان به سیاست منتظر ماندن پناهجویان در مکزیک برای جلسات دادگاه مهاجرت ایالات متحده اشاره کرد.
اما انتظار می رود که بایدن در این زمینه با احتیاط حرکت کند چرا که به گفته دموکرات منصوب شده در کارگروه مشترک مهاجرتی این قطعنامه نیاز به هماهنگی با مکزیک دارد.
نظر شما