معرفی کتاب‌های مفید به بچه‌های مسجد/ کمک مومنانه به جوانان در آستانه ازدواج

حجت‌الاسلام بایرامی با بیان اینکه معرفی کتاب در سخنرانی‌های هفتگی جزو برنامه‌های ثابت مسجد امام حسن مجتبی(ع) است، گفت: کمک مومنانه به خانواده‌های بدسرپرست و بی‌سرپرست و تامین جهیزیه برای زوج‌های بی‌بضاعت هم از فعالیت‌های این خانه خدا است.

خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانون های مساجد: فعالیت های مساجد در دوره شیوع کرونا علی رغم تعطیلی چندین باره آنها به ویژه در عرصه کمک های مومنانه، ثابت کرده این خانه های خدا ظرفیت های بی بدیلی دارند که به وقت بحران ها به کمک مردم آمده و بارهای اجتماعی اقتصادی و حتی فرهنگی را از روی دوش شان برمی دارد. مسجد امام حسن مجتبی (ع) (واقع در محله نازی آباد، خیابان شهید اکبری) ازجمله مساجدی است که در این میدان خوش درخشیده اند. آنچه در ادامه می آید مشروح گفتگو با حجت الاسلام والمسلمین «محمد بایرامی»، امام جماعت این مسجد است:

 

مساجد در دور شیوع ویروس کرونا بیش از گذشته به پناهگاه نیازمندان تبدیل شدند، مسجد امام حسن مجتبی (ع) در این دوره چه کارهایی برای تثبیت این خدمت رسانی این خانه های خدا داشته است؟

 

اهالی مسجد امام حسن مجتبی (ع) در اسفندماه 1398 ستاد مبارزه با کرونا را تشکیل دادند تا فعالیت امام جماعت، هیئت امنا، بسیج، خیریه، کتابخانه و صندوق قرض الحسنه در این دوره به صورت یکپارچه انجام گیرد. ضد عفونی کردن مستمر این مسجد و برخی از معابر و اماکن عمومی منطقه نازی آباد اولین اقدام مسجدی ها در مقابله با ویروس کرونا بود. این کار همچنان نیز ادامه دارد.

 

اهالی مسجد امام حسن مجتبی (ع) در زمینه کمک مومنانه به نیازمندان که از توصیه های موکد مقام معظم رهبری است، چه اقداماتی انجام داده اند؟

 

ما تا کنون در دوره کرونا در چهار نوبت و هر بار 200 بسته ارزاق را میان نیازمندان توزیع کردیم که شامل چند خانواده ای که بیمار کرونایی دارند یا سرپرست شان در دوره شیوع ویروس کرونا بیکار یا با کاهش چشمگیر درآمد روبرو شده اند، نیز شد. هر بسته ارزاق شامل برنج، چای، خرما، لوبیا، عدس، رشته ماکارانی، قند و شکر بود. در دو نوبت نیز بسته گوشت به این سبد کالا اضافه شد. ارزش هر نوبت از کمک های مومنانه مسجد امام حسن مجتبی (ع) 50 میلیون تومان بود. علاوه بر این، اهالی این مسجد با کمک خیران هر ماه به 60 خانواده که سرپرست ندارند با بد سرپرست هستند، کمک نقدی اهدا می کند.

صندوق قرض الحسنه مسجد امام حسن مجتبی (ع) که به نام کریم اهل بیت (ع) مزین است و 30 سال سابقه فعالیت دارد، در دریافت اقساط وام های پرداختی در چند نوبت، به وام گیرندگان مهلت داده است. این صندوق تا سقف دو میلیون تومان به نیازمندان وام پرداخت می کند.

یکی دیگر از کارهای ما در مسجد امام حسن مجتبی (ع) تامین هزینه های درمانی بیماران مبتلا با کرونا و سایر بیماری ها است که البته آمار دقیقی از آن نداریم چون به صورت مستمر انجام می شود. گاهی نیز معرفی نامه به نیازمندان برای دریافت رایگان خدمات از برخی مراکز درمانی صادر می کنیم.

 

آیا مسجد امام حسن مجتبی (ع) به زوج های نیازمندی که در آستانه ازدواج هستند نیز کمک می کند؟

 

ستاد جهیزیه بیش از دو دهه است که در مسجد امام حسن مجتبی (ع) فعالیت دارد و هر سال به چند زوج کمک هایی همچون پرداخت وام و چند قلم از جهیزیه را اهدا می کند. این فعالیت با کمک خیران صورت می گیرد و در دوره شیوع ویروس کرونا نیز به سه زوج، از این نوع کمک ها پرداخت کردیم.

 

مهم ترین فعالیت های مسجد امام حسن مجتبی (ع) در حوزه قرآنی چیست؟

 

جلسات تفسیر تخصصی قرآن هر هفته بین دو تا سه جلسه در مسجد امام حسن مجتبی (ع) برگزار می شود و بنده، سخنران آن هستم میزان استقبال از این جلسات بسیار خوب است زیرا سعی کرده ایم تفسیری به روز و مطابق با نیازهای روز جامعه بیان کنیم.

 

درباره سایر فعالیت های مسجد امام حسن مجتبی (ع) اگر نکته ای هست، بفرمایید.

 

یکی از کارهای خوبی که در این مسجد انجام می شود حضور دسته جمعی امام جماعت و نماگزاران در مجلس ترحیم تازه درگذشتگان از محله نازی آباد و همچنین اقامه یک شبانه روز نماز برای فرد فوت شده است. کار مهم دیگر ما در مسجد امام حسن مجتبی (ع) مداومت در اجرای طرح «پیوند مسجد و مدرسه» است که در همین راستا گاهی بنده در برخی از مدارس نازی آباد همچون شهید صدوقی و کمیل حاضر می شوم و گاهی نیز دانش آموزان این مدارس البته پسران، برای اقامه نماز جماعت و استفاده از برنامه ها به این مسجد می آیند.

در پایان از فرصت این مصاحبه استفاده می کنم و از مسئولان درخواست می کنم که به مسجد امم حسن مجتبی (ع) برای رفع فقر در زمینه امکانات فرهنگی و آموزشی کمک کنند.

 

کد خبر 993740

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha