به گزارش خبرگزاری شبستان، به مناسبت بزرگداشت هفته «قرآن و عترت دانشگاهها» و همچنین سالروز تولد شهید احمد رضا احدی دانشجوی نخبه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، امروز با حضور دکتر سیماسادات لاری سخنگو و معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت مراسم تکریم و معارفه رئیس مرکز قرآن و عترت برگزار شد و همچنین از سایت مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت و سامانه آنلاین بخش معارفی جشنواره قرآنی هدهد رونمایی شد.
در ابتدای این مراسم دکتر سیماسادات لاری سخنگو و معاون فرهنگی و دانشجوی ویزارت بهداشت ضمن تبریک به مناسبت هفته قرآن و عترت دانشگاهها، ابراز امیدواری کرد، راهاندازی سایت مرکز قرآن و عترت این معاونت و همچنین سامانه بخش معارفی جشنواره قرآنی هدهد بتواند به پیشبرد اهداف قرآنی این مجموعه کمک کند.
وی با ابراز خرسندی از نامگذاری بیست و پنجمین جشنواره قرآن و عترت دانشگاهیان علوم پزشکی به نام سردار شهید سلیمانی، گفت: ما هر چه داریم به برکت خون شهداست و باید همواره یاد و خاطره این عزیزان زندهنگه داشته شود و امروز در سالروز تولد شهید احمد رضا احدی دانشجوی شاخص و نخبه رشته پزشکی، شاهد افتتاح سایت مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت و همچنین راهاندازی سامانه آنلاین بخش معارفی جشنواره قرآنی هدهد هستیم؛ این موضوع را باید به فال نیک گرفت و امیدوارم به برکت خون این شهید، بتوان، با برگزاری این جشنوارهها، به ترویج و نشر ارزشهای قرآنی و دینی در میان دانشجویان علوم پزشکی بپردازیم.
لاری به خصوصیات اخلاقی و معنوی شهید احدی اشاره کرد و گفت: شهید احدی دارای فضائل و روحیات بالای معنوی و اخلاقی بودند و من به شدت تحت تاثیر این روحیات اخلاقی قرار گرفتهام. دو سال پیش کنگرهای در همدان برای ایشان برگزار شد که در آن مراسم مادر و برادر کوچک شهید حضور داشتند و مایه افتخار است که یاد و خاطره این شهید همواره بر سر زبان و اذهان باقی است.
شهید احدی دارای شخصیت خاصی در میان شهدا بود
وی گفت: شهید احدی دارای شخصیت خاصی در میان شهدا بود. ایشان یک شهید شناخته شده دانشگاهی با کسب مدارج بالای تحصیلی بود و آگاهانه راه و مسیر جهاد و شهادت را انتخاب کرد و در برههای از جنگ، با وجود موقعیت علمی و نخبگی و کسب رتبه یک کنکور در رشته پزشکی، به همه این موارد پشت پا زد و مسیر شهادت و جهاد در راه خدا را انتخاب کرد. همواره باید یاد و خاطره شهدا به خصوص شهید احدیها و شهید چمرانها که دارای خصوصیات علمی، اخلاقی و معنوی بودند، زنده نگه داشته شود.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با تأکید بر اینکه باید همواره قدردان شهدا باشیم، اظهار کرد: با افتخار هر جا که خانواده شهدای گرانقدر حضور داشته باشند و مراسمی در این راستا برگزار شود، حاضر میشوم چرا که معتقدم در آن لحظه و آن محل، برکت روح پاک شهدا جاری است و ما همیشه مدیون این عزیزان و رشادتهای آنها هستیم و اگر اکنون با آرامش نشستهایم و به زندگی و حیات خود ادامه میدهیم، به خاطر از خودگذشتگی این شهدا و همچنین زحمات مادر و پدران این شهدا بوده است که در دامان این عزیزان، این شهدا بزرگ شدند.
لاری با اشاره به اینکه رابطه عاطفی خاصی بین شهید احدی و پدر بزرگوارشان وجود داشته است، گفت: شهید احدی در خانواده نظامی بزرگ شدند و پدرشان خیلی زود از دنیا رفتند، از این رو مادر این شهید، رسالت سنگینی در تربیت و پرورش وی داشتند و واقعا باید دست این مادر را بوسید و قدردان زحمات ایشان بود. این شهید در دامان مادر خاصی پرورش یافته و باید همواره این موضوع برای همگان الگوسازی شود.
وی گفت: خیلی از جوانها، آرزویشان قبولی در کنکور به خصوص در رشته پزشکی است و خیلی از خانوادهها آرزو میکنند فرزندانشان به مدارج بالای تحصیلی دست یابند و در رشته پزشکی قبول شوند اما چطور میشود شخصیتی مثل شهید احدی بعد از کسب رتبه یک کنکور سراسری در رشته پزشکی، درس را رها میکند و برای آرامش و امنیت کشور، به جنگ با دشمن میرود و به فیض شهادت نایل میشود. شهید احدی از جمله شهدایی است که خودش خاطرات جنگ و دفاع مقدس را با واژههای عمیق عرفانی با دست خود نوشته است. این مفاهیم عرفانی که این شهید در سن کمتر از ۲۰ سالگی به رشته تحریر درآورده حاکی از پختگی و شخصیت عرفانی این جوان است.
شهید احدی علاوه بر اینکه یک پزشک خوب بود، یک نویسنده بود
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت اظهار کرد: باید همواره در فضاها و محیطهای دانشگاهی، دانشجویان را با این روحیات اخلاقی آشنا کنیم. شهید احدی اگر در قید حیات بود، علاوه بر یک پزشک خوب بلکه یک نویسنده خوب و متبحری میبود چرا که دارای قلم و توصیف شیوا و روانی بود. شهید احدی واقعا دارای شخصیت چند بعدی بود و وجدان کاری را سرلوحه فعالیتهایش میکرد و انسانی کاملا جدی بود و این همان چیزی است که برای ساختن و آبادانی کشور به آن نیاز داریم و باید روحیه جوانان این کشور را به این سمت و سو هدایت کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به هفته قرآن و عترت دانشگاهها و سالروز ارتحال آیت الله علامه طباطبایی اشاره کرد و گفت: افتتاح سایت مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت و همچنین سامانه آنلاین بخش معارف قرآنی جشنواره هدهد در این ایام را باید به فال نیک گرفت و امیدوارم این جشنواره قرآنی همه ساله با حضور دانشگاهیان دانشگاههای علوم پزشکی با شکوه و جلوه خاصی برگزار شود.
لاری همچنین به تلاشهای دکتر بحرالعلوم رئیس سابق مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت در پیشبرد اهداف قرآنی معاونت فرهنگی ودانشجویی اشاره کرد و گفت: دکتر بحرالعلوم از چهرههای شاخص قرآنی و حافظ و قاری قرآن بودند که در طول ۵ سال فعالیت به عنوان رئیس مرکز قرآن و عترت، به خوبی توانسته بودند، در این مرکز به ارتقای سطح فعالیتهای قرآنی در میان دانشگاهیان دانشگاههای علوم پزشکی کمک کنند و برگزاری موفق جشنوارههای قرآنی، ماحصل زحمات و تلاش ایشان و همکارانشاناست. هر چند ما به ظاهر از وجود ایشان در مرکز قرآن و عترت معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت محروم هستیم اما قطعا از دانش و تجربه ایشان در راستای پیشبرد اهداف قرآنی کمک خواهیم گرفت. همچنین افتخار داریم در خدمت روحالله محمد علینژاد رییس جدید مرکز قران و عترت وزارت بهداشت باشیم. ایشان از چهرههای قرآنی کشور و عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی هستند که از وزارت علوم، مامور به فعالیت در این مرکز شدند و امیدوارم بتوانند در مسیر ترویج قرآن و فعالیتهای پژوهشی در دانشگاههای علوم پزشکی، موفق باشند.
باید بتوان در ایام شیوع کرونا، تهدیدها را تبدیل به فرصت کرد
معاون فرهنگی ودانشجویی وزارت بهداشت به شیوع و گسترش ویروس کرونا اشاره کرد و گفت: این بیماری مشخص نیست چه زمانی به پایان میرسد اما به هرحال باید خود را با این شرایط وفق داد و نباید هیچ کاری را در هیچ جا از جمله معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت تعطیل کرد. اتفاقا رسالت معاونت فرهنگی ودانشجویی وزارت بهداشت در این مواقع بیشتر میشود و باید بتوان تهدیدها را تبدیل به فرصت کرد. برگزاری جشنوارههای قرآنی و فرهنگی و همچنین المپیادهای ورزشی به صورت مجازی در این ایام برگزار میشود و خوشحال هستیم که در این شرایط، نیز فعالیتها همچنان ادامه دارد.
وی بر لزوم ارتقای سطح محتوای جشنواره قرآن و عترت تاکید کرد و گفت: باید محتواهای جشنوارههایمان را بالا ببریم. خوشحال هستیم که امسال برای نخستین بار، برای طراحی سؤالات جشنواره قرآن، از اساتید و نخبگان استفاده شد. به هر حال نیاز است که بازنگری مجددی در محتوای این جشنواره داشته باشیم و جشنواره ملی قرآن و عترت را با محتوای پربارتری برگزار کنیم.
لاری ضمن ابراز خرسندی از وجود بخش معارف قرآنی در جشنواره قرآنی هدهد، خاطرنشان کرد: بخش معارفی از بخشهای مهم و مؤثر جشنواره قرآن و عترت وزارت بهداشت به شمار میرود که خیلی از افراد حتی با کمترین دانش و تخصص در زمینه قرآنی میتوانند با مطالعه اولیه، در این بخش در قالب مسابقه حضور یابند و وجود این بخش در جشنواره قرآن و عترت میتواند به جذب دانشگاهیان علوم پزشکی به قرآن و فعالیتهای دینی کمک کند و باید این موضوع را به فال نیک گرفت.
رونمایی از سایت مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت در سالروز تولد شهیداحدی را باید به فال نیک گرفت
همچنین در ادامه این مراسم، دکتر علی نژاد رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت دقایقی به معرفی سایت و سامانه بخش معارف قرآنی جشنواره هدهد پرداخت و اظهار کرد: با راهاندازی سایت مرکز قرآن و عترت میتوان فعالیتهای قرآنی ستاد و همچنین دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور را منسجم تر کرد. رونمایی از این سایت و سامانه در سالروز تولد شهید رضا احدی دانشجوی نخبه پزشکی را به فال نیک میگیرم وامیدوارم بتوانیم همه ما، راه و مسیر شهدا را ادامه دهیم.
وی خاطرنشان کرد: بسیار مفتخر هستیم که بخش معارفی جشنواره قرآنی وزارت بهداشت ( جشنواره قرآنی هدهد) به نام شهید رضا احدی مزین شده است و افتخار میکنیم که فعالیتهای قرآنی بخش معارفی جشنواره به نام این شهید بزرگوار نامگذاری شده است. امروز روز تولد این شهید والامقام است که شاهد رونمایی از سایت مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت هستیم. امیدوارم بتوانیم با راهاندازی این سایت، منعکس کننده فعالیتهای قرآنی ستاد و همچنین دانشگاههای علوم پزشکی باشیم.
علینژاد همچنین به جشنواره قرآن و عترت دانشگاهیان وزارت بهداشت اشاره کرد و گفت: این جشنواره جزء اصلیترین برنامههای مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت است که تاکنون ۲۴ دوره از آن برگزار شده و بیست وپنجمین دوره این جشنواره در حال برگزاری است.
این مقام مسؤول همچنین با اشاره به برنامههای هفته قرآن و عترت دانشگاهها گفت: ویژه برنامههایی به مناسبت هفته قرآن و دانشگاه تدارک دیده شد که طی روزهای ۱۸ لغایت ۲۴ آبانماه همزمان با گرامیداشت مقام علمی و معنوی مفسر بزرگ قرآن علامه طباطبائی(ره) در مراکز درمانی، دانشگاهها، بیمارستانها و مراکز آموزشی برگزار شد.
شهید احدی، در بهبوهه جنگ، درس را رها و مسیر جهاد را انتخاب کرد
همچنین در ادامه حمید رضا احدی برادر شهید احمد رضا احدی، به معرفی ویژگیها و خصوصیات اخلاقی وعرفانی این شهید و بیان خاطراتی از وی کرد و ضمن ابراز خرسندی از نامگذاری بخش معارفی جشنواره قرآن و عترت دانشگاهیان وزارت بهداشت به نام این شهید، گفت: شهید احدی از جمله چهرههای شاخص علمی بودند که هم در عرصه کسب دانش و علم و هم در مسیر جهاد در راه خدا از هیچ تلاشی دریغ نکرد و در زمان جنگ تحمیلی، با وجود کسب رتبه یک کنکور در رشته پزشکی و قبولی در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، درس وعلم را رها کرد و در مسیر جهاد در راه خدا، به جنگ با دشمنان پرداخت و به درجه رفیع شهادت نایل شد.
وی اظهار کرد: شهید احدی جزو چهار شهید دفاع مقدس به شمار میرود که دارای آثار ادبی ممتاز است. کتاب حرمان هور که به قلم شیوای این شهید به رشته تحریر در آمده است، نمونهای از اندیشه، تفکر و عرفان این شهید است که میتوان با خواندن این کتاب که حاوی دستنوشتههای شهید است، با افکار ، عقاید و اندیشههای ژرف این شهید آشنا شد. شهید مرتضی آوینی، شهید احمد رضا احدی، شهید مهدی رجب بیگی و شهید بخشی پور، چهار شهیدی هستند که دارای آثار ادبی ممتاز علمی و فرهنگی هستند و همواره باید نام و یاد این شهدا در جامعه زنده نگه داشته شود.
برادر شهید احدی خاطرنشان کرد: در دوران دفاع مقدس و زمانیکه احمدرضا در جبهه حضور داشت هرروز از خود دستنوشتههایی به جای میگذاشت که بعد از شهادت احمدرضا توسط واحد فرهنگی سپاه تمام این نوشتهها در کتابی به نام حرمان هور جمعآوری و چاپ شد و این کتاب نیز به تقریض مقام معظم رهبری مزین شد. درباره زندگی شهید احمدرضا احدی کتابهای متعددی تألیف و چاپ شد که زوایای مختلف زندگی احمدرضا را برای خوانندگانش روشن میکند.
در ادامه این مراسم، بخشی از سخنان ارزشمند آیتالله العظمی جوادی آملی از اندیشمندان و مراجع دینی کشور به مناسبت هفته قرآن و عترت دانشگاهها و سالروز ارتحال آیتالله علامه طباطبایی، در قالب کلیپ به نمایش درآمد.
در ادامه، دکتر لاری سخنگو و معاون فرهنگی ودانشجویی وزارت بهداشت از تلاشها و خدمات ۵ ساله دکتر بحرالعلوم رئیس سابق مرکز قرآن و عترت این وزارتخانه، تقدیر و با اهدای، لوح یادبود و نهجالبلاغه از وی، قدردانی کرد. ضمن اینکه لوح یادبود و یک جلد نهج البلاغهای از سوی اداره کل دانشجویی وزارت بهداشت توسط مهندس خدابنده لود مدیرکل این اداره به دکتر بحرالعلوم اهدا شد. همچنین با اهدای تابلوی منقش به تصویر شهید رضا احدی از سوی معاون وزیر بهداشت به برادر این شهید، یاد و خاطره این شهید والامقام زنده نگه داشته شد.
نظر شما