خبرگزاری شبستان-اصفهان: کانون های فرهنگی هنری مساجد از نهادهای خودجوش مردمی هستند که از ابتدای شیوع ویروس کرونا فعالیت های خود برای مقابله با این ویروس را آغاز کردند. اطلاع رسانی صحیح پیرامون مقابله با ویروس کرونا از اولویت های اصلی کانون ها در روزهای اول بود اما بچه های مسجد در دست دست یکدیگر پا را فراتر گذاشتند و با اتحاد همدلی نسبت به گندزدایی معابر و اماکن عمومی نیز اقدام کردند. کانون های فرهنگی همچنین با اجرای طرح ملی راهکار نسبت به جمع آوری کمک های مردمی برای خانواده های نیازمند و آسیب دیده از کرونا اقدامات مثمر ثمری داشتند. در ادامه گفت و گوی خبرنگار خبرگزاری شبستان با «مجتبی میرزایی» مدیر کانون فرهنگی هنری یاسین واقع در روستای دره بید شهرستان فریدن را از منظور شما می گذرانیم و با فعالیت های این کانون فرهنگی و هنری در زمینه مقابله با ویروس کرونا آشنا می شویم.
کانون یاسین در اجرای طرح ملی مقابله با ویروس کرونا چه راهکاری را ارائه کرده است؟
از آغاز زمان شیوع ویروس کرونا از جمله فعالیت های جهادی کانون یاسین راه اندازی کارگاه تولید دستکش یکبار مصرف با ابزار هویه است که بعدها به جهت افزایش تولید و بالا بردن کیفیت دستکش ها، کارگاه به دستگاه های المنتی مجهز شد.
همچنین اوایل شیوع ویروس کرونا به دلیل کمبود محلول ضدعفونی کننده، ماسک و دستکش به ویژه در روستای دره بید، این اقلام به کمک نیروهای جهادی روستا از اصفهان تأمین شده و به دلیل تقاضای بالا و کمبود این اقلام به هر خانواده به صورت سهمیه ای و با قیمت مناسب توزیع شد.
مسئله کرونا باعث شده است تا برخی از سیاست ها تغییر کند همینطور برخی از ابزارهای فرهنگی نیز باید متناسب با شرایط روز به روز رسانی شود. کانون یاسین برای ارائه برنامه های فرهنگی و هنری در بستر فضای مجازی چه راهکاری را ارائه کرده است؟
از زمان شیوع ویروس کرونا کانون یاسین با تکیه بر کانال خود در پیام رسان های داخلی در جهت آموزش خانواده ها در خصوص آشنایی با ویروس کرونا، راهکارهای پیشگیری از ابتلا به آن و آشنایی با راه های درمان این بیماری از طریق کلیپ و اینفوگرافی پرشورتر از قبل به فعالیت های خود ادامه داد.
همچنین برگزاری مسابقات برای نوجوانان و جوانان روستا از جمله مسابقات نقاشی، کاردستی، خاطره نویسی، احکام و کتابخوانی و همچنین برگزاری برنامه های گرامیداشت، ولادت و شهادت ائمه از جمله فعالیت های کانون در بستر فضای مجازی است.
با توجه با تاکید مقام معظم رهبری به رزمایش مومنانه و همچنین اجرای طرح ملی راهکار (رزمایش، ایمان، همدلی، کار و ایثار رمضان) کانون یاسین تاکنون چه فعالیت هایی داشته است؟
در لبیک به فرمایشات مقام معظم رهبری در جهت اجرای طرح ملی راهکار کانون یاسین اقدام به راه اندازی کارگاه تولید دستکش یکبار مصرف کرد و همچنین به تعدادی از خانواده های کم درآمد در بحران کرونا ماسک، دستکش و محلول ضدعفونی کننده به صورت رایگان توزیع شد.
از دیگر خدمات اجتماعی، مدیریت نذورات مردمی در جهت پخش آن ها بوده و علاوه بر آن فهرستی از خانواده های کم درآمد تهیه کرده ایم و در حال حاظر نیز در حال تامین مواد غذایی مورد نیاز این خانواده های عزیز هستیم.
همچنین در جهت جلوگیری از برگزاری مراسم عزاداری، تجمع مردم و همراهی خانواده های داغدیده طرح ختم قرآن مجازی راه اندازی شد که علاوه بر اهداف ذکر شده این طرح موجب کاهش هزینه های زیاد مراسم برای خانواده ها شده است.
مشارکت مردم در فعالیت های کانون یاسین را چگونه ارزیابی می کنید؟
مشارکت مردم در فعالیت های کانون یاسین تاکنون خوب بوده و حتی در موارد مورد نیاز مانند راه اندازی کارگاه تولید دستکش یکبار مصرف از اقشار مختلف روستا در این امر جهادی مشارکت کردند.
همپنین مشارکت مردم روستا در برنامه ها و مسابقات مجازی کانون چشمگیر بوده و به لطف خدا با دوره های آموزشی تسهیلگران از سوی جهاد دانشگاهی اصفهان و خیریه مهر فضیلت این مشارکت بیشتر خواهد شد.
فعالیت کانون یاسین در طرح ملی فهما را چگونه ارزیابی می کنید؟
از سال 1398 کانون یاسین در طرح ملی فهما فعالیت داشته است و با کسب چهارده هزار امتیاز روستای دره بید در شهرستان فریدن رتبه ی دوم و در بین روستاهای شهرستان رتبه اول را کسب کرده است. متاسفانه به علت قطعی اینترنت در سال گذشته برخی گزارش ها و اقدامات صورت گرفته در سامانه فهما ثبت نشد.
برخی از مساجد و کانون ها امکانات مالی لازم را برای اجرای طرح های مختلف ندارند. کانون یاسین در این مورد چه راهکاری را ارائه کرده است؟
کانون یاسین از سال 1392 با رویکرد درآمدزایی در جهت رفع نیازهای مالی کانون در کنار تامین نیازهای مردم روستا فعالیت خود را شروع کرده است؛ این فعالیت ها شامل برپایی نمایشگاه های لوازم التحریر، تهیه دستگاه پرس، منگنه کتاب و دستگاه چاپ رنگی در جهت راه اندازی خدمات کامپیوتری، تولید زیورآلات با طرح های فرهنگی، تولید دستکش یکبار مصرف، راه اندازی خانه ورزش و گیم نت می باشد.
همچنین مشارکت شورای فرهنگی روستا در برگزاری برنامه های کانون علاوه بر افزایش کیفیت در اجرای برنامه ها به کاهش هزینه ها نیز کمک کرده است.
نظر شما